- AutorOdp.
- 29 września 2017 at 11:59
Dziewczyny jak było z wami i badaniem KTG? Czy lekarz zlecał je wam bez problemu? To jedno z najwazniejszych badań, a niestety robione jest tylko raz lub dwa w razie konieczności. Ostatni trymastr ciąży jest bardzo ważny. Jestem teraz w drugiej ciązy, ale to dopiero 12 tydzień. Zastanawiam się czy znów o KTG będę prosiła i czy nie zostanie wpuszczony mój mąż. Też chciałby posłuchać bicia serca maleństwa.
29 września 2017 at 14:07Spokojnie Monika. Świat idzie z duchem nowoczesności , na szczęście medycyna również. Teraz przyszłe mamy mają do dyspozycji dużo więcej możliwości. Np. domowe ktg – w domu możesz w każdej chwili zbadać skurcze oraz stan dzidziusia. Mówię Ci:) nic tak nie poprawia zestresowanej mamie nastroju, jak bicie serduszka maluszka 🙂 Masz jeszcze trochę czasu , ale dobrze wiedzieć że jest takie domowe ktg. Dla mnie mega sprawa.
30 września 2017 at 14:52Bliżej terminu to się zgłaszałam do położnej co dwa dni na ktg, takie miałam zalecenia od mojej gin
15 października 2017 at 22:23Morka ale gdzie można takie domowe KTG dostać?
Reddragon u mnie nie było takich zaleceń, ale też nie wiem czy wytrzymałabym podróże do spzitala i kolejki co dwa dni. Tak źle i tak nie dobrze ;(
16 października 2017 at 19:21Monika ja do szpitala mam kawałek, chodziłam do położnej w mojej przychodni
Ale z tego co wiem, większość osób ma zalecane częstsze wizyty..
Poza tym, co Ci da domowe KTG ? Skoro lekarz lub połozna muszą zobaczyć wynik20 października 2017 at 08:22Monika, numer na infolinie:) 12 376 3134 od godz 13 – 15 dostępna jest położna. (pon., śr., pt.). Daj znać jak wrażenia. 🙂
- AutorOdp.