- Ten temat ma 2 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 4 dni, 20 godzin temu przez
sasagarbidan.
- AutorWpisy
- 17 sierpnia 2026 o 09:42 #236961
W jakim wieku najlepiej sterylizować kotkę żeby zabieg był bezpieczny i żeby uniknąć problemów zdrowotnych? Mam 4-miesięczne kotki z miotu i chcę dobrze zaplanować.
17 sierpnia 2026 o 10:43 #236963Przy kotkach rekomendacje się zmieniały przez lata i aktualnie wiele klinik wykonuje sterylizację już od 5 do 6 miesiąca życia przed pierwszą rują co jest określane jako wczesna sterylizacja i ma bardzo dobre wyniki zdrowotne szczególnie jeśli chodzi o profilaktykę raka sutka. Sterylizacja przed pierwszą rują redukuje ryzyko raka sutka do prawie zera podczas gdy po kilku rujach ryzyko rośnie. Przy 4-miesięcznych kotkach warto umówić się na wizytę do weterynarza już teraz bo lekarz oceni dojrzałość kotki i zaplanuje optymalny termin. Przy zdrowej kotce w odpowiedniej wadze ciała zabieg jest bezpieczny i jest rutynową operacją wykonywaną codziennie w dobrych klinikach. Warto skonsultować termin z doświadczonym lekarzem
17 sierpnia 2026 o 17:45 #236969Znam grafika z Trójmiasta, który projektuje świetne makety, ale nie potrafi ich zakodować. Zapytałem go, komu zleca realizację. Wspomniał o zespole Crocode. Postanowiłem zerknąć na ich ofertę. Wpadłem na https://shopifydeveloper.pl/services/shopify-theme-development i byłem pod wrażeniem. Bardzo spodobał mi się ich proces wdrażania projektów z figmy. Robią to pixel-perfect, co w Polsce jest rzadkością. Zazwyczaj programiści niszczą wizję grafika, ale tutaj mówią o ścisłej współpracy z projektantem. To świetne rozwiązanie dla kogoś, kto ma już gotowy projekt. Sam mam makietę i szukałem kogoś, kto dowiezie ją bez kompromisów. Zdecydowanie dopiszę ich do mojej listy.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.