• Autor
    Odp.
  • LadyVic
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

No wiec, w piątek wzięłam ostania tabletkę z opakowania… we wtorek zawsze dostaje okres… No ale w poniedziałek wymiotowałam, czymż sie strułam chyba… Kochałam się z chłopakiem w ten sam dzień… ale okres przyszedł we wtorek… No i moje pytanko brzmi czy te zatrucie i wymioty niczym nie zaszkodzą. W sumie to nie brałam wtedy tabletek bo to była przerwa. Ale tak na przyszłożć chciała bym wiedzieć 🙂

muszka_bzzz
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 599
    • Zasłużony

Nie. Wymiotowanie jest problemem tylko wtedy, gdy stanie się to po wzięciu tabletki, gdyż nie żdąży się ona wchłonąć. W czasie przerwy nic Ci nie grozi wiec luzik 🙂

iga
    Member
    • Tematów: 19
    • Odp.: 835
    • Zasłużony

Skoro tabletki nie brałaż, problemu nie ma – wg mnie.. Chodzi o to aby nie „wypłukać” tabletki z organizmu, zanim zdąży sie wchłonąć. Gdzież wyczytałam, że największe prawdopodobieństwo zachodzi, gdy wymiotujesz w ciągu 4 godzin po zażyciu pigułki..

taisa
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 189
    • Zapaleniec

Na pewno niczemu to nie szkodzi. Grozne jest to gdy wymiotujesz przed uplywem 4 godzin od polkniecia tabletki. Nic sie nie martw 🙂

LadyVic
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 49
    • Stały bywalec

Dzięki wielkie 🙂 Tak myżlałam ale wolałam sie upewnić bo może czegoż po prostu nie wiem:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Mam pytanie…"

Przewiń na górę