Niemiecki fryzjer ta艅szy? :)

Wy艣wietlanie 7 wpis贸w - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    Sandy
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 12
    • Odp.: 382
    • Pasjonat

aaa wiec chcialam tylko zauwazyc ze to niemcy jezdza do Polski i chodza tam do fryzjera.ostatnio jak bylam w Szczecinie chcialam zafarbowac sobie odrosty i podzwonilam sobie po salonach zeby sie mniej wiecej o cene dowiedziec. 1cm – 70zl , 2cm – 80zl i wiecej (???co to wogole ma do rzeczy 1cm wiecej?)
    wiec wolalam sobie kupic farbe za kilkanascie zlotych i sama to zrobic.
    potem postanowilam w Niemczech polazic po salonach.
    10-15 euro za odrosty = 35-50zl (niewazne jaka dlugosc!)
    pasemka – 1 euro (3,50zl) za folie a tam sa 3-4 paemka!mi starczylo 5 folii na cala glowe [17,50zl zamiast 80-100zl]
    co o tym myslicie? 馃檪 pamietajac ze niemcy zarabiaja przynajmniej 4x wiecej kasy od polakow 馃檪

Zielonooka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

a jako偶膰 us艂ug? Moja ciocia mieszka we Francji i woli polskich fryzjer贸w:)

rusalka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 18
    • Odp.: 356
    • Pasjonat

ja jak jestem polsce odwiedzam fryzjerke i co u niej jestem to bierze coraz wiecej nie wiem czy sciaga ode mnie kase czy jak?bylam sie dowiedziec o ceny tu w holandi to odrosty robia za ok 40-50 e

Sylvia28
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 2
    • Odp.: 52
    • Sta艂y bywalec

za granica przewaznie jest drozej.Kolezanka byla w Niemczech i za balejaz zaplacila 100 euro 馃槸 ja w Polsce co mam dlugie wlosy najwiecej zaplacilam 80 zl wiec roznica kolosalna.Mysle ze to zalezy od salonu i byc moze od kraju.

diabolinka
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 5
    • Odp.: 53
    • Sta艂y bywalec

@Sandy wrote:

aaa wiec chcialam tylko zauwazyc ze to niemcy jezdza do Polski i chodza tam do fryzjera.ostatnio jak bylam w Szczecinie chcialam zafarbowac sobie odrosty i podzwonilam sobie po salonach zeby sie mniej wiecej o cene dowiedziec. 1cm – 70zl , 2cm – 80zl i wiecej (???co to wogole ma do rzeczy 1cm wiecej?)
    wiec wolalam sobie kupic farbe za kilkanascie zlotych i sama to zrobic.
    potem postanowilam w Niemczech polazic po salonach.
    10-15 euro za odrosty = 35-50zl (niewazne jaka dlugosc!)
    pasemka – 1 euro (3,50zl) za folie a tam sa 3-4 paemka!mi starczylo 5 folii na cala glowe [17,50zl zamiast 80-100zl]
    co o tym myslicie? 馃檪 pamietajac ze niemcy zarabiaja przynajmniej 4x wiecej kasy od polakow 馃檪

Nie wiem gdzie Ty ogl膮da艂a偶 te ceny w Niemczech, ale ja tu mieszkam 20 lat i chodz臋 regularnie do fryzjera. Jeszcze nigdzie nie widzia艂am cen jakie tu podajesz, nawet w najta艅szych, takich „ta偶mowych”, salonach ceny zaczynaj膮 si臋 od 19,99 euro. Nie chcia艂aby偶 mie膰 tych pasemek za 20 euro na g艂owie, wierz mi.
    Ceny s膮 zale偶ne od salonu, miasta (du偶e miasto = wi臋ksze zarobki = wy偶sze ceny za us艂ugi). Ponadto nie jest to tak jak my偶lisz. Cenniki w oknach wystawowych trzeba umie膰 czyta膰 mi臋dzy wierszami, to tak jak ze 偶wiadectwem pracy 馃榾 Musisz doliczy膰 od偶ywki, kt贸re na 100% Ci fryzjer wci偶nie po pasemkach, podstrzy偶enie ko艅c贸wek, u艂o偶enie ko艅cowej fryzury. Wierz mi, 偶e szybko Tw贸j rachunek uro偶nie do 70-80 euro. Ja robi臋 od lat w tym samym salonie pasemka. 70 euro to standard, czasem 80, je偶li robie intensywn膮 kuracj臋 od偶ywcz膮. Nie chodz臋 do najdro偶szego, ani najta艅szego w mie偶cie i mieszkam w du偶ym mie偶cie.
    Pozdrawiam
    diabolinka

MariaMaria
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 3
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Potrzebuj臋 fryzjera w Krakowie – ale 偶eby by艂 troch臋 stylist膮 – dopasowa艂 mi fryzur臋 itd. kobieta lub m臋偶czyzna – nieistotne – no i cena taka w miar臋 馃檪

Do tej pory mia艂am swoja fryzjerk臋 – ca艂kiem fajna – kt贸ra tez orientowa艂a sie co si臋 dzieje w 偶wiecie i zawsze co偶 doradzi艂a – chodz臋 do niej od 10 lat i naprawd臋 jestem zadowolona – tyle ze ostatnio ze wzgl臋du na zmian臋 miejsca zamieszkania, nie mam jak do niej uz tak 艂atwego dostpeu

Czekam na propo 馃檪

Venus
    Cz艂onek
    • Temat贸w: 49
    • Odp.: 640
    • Zas艂u偶ony

@MariaMaria wrote:

Potrzebuj臋 fryzjera w Krakowie – ale 偶eby by艂 troch臋 stylist膮 – dopasowa艂 mi fryzur臋 itd. kobieta lub m臋偶czyzna – nieistotne – no i cena taka w miar臋 馃檪

tez takiego bym chcia艂a,ale raczej w centrum Polski.

Wy艣wietlanie 7 wpis贸w - od 1 do 7 (z 7 w sumie)
  • Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.
Przewi艅 na g贸r臋