- Ten temat ma 4 odpowiedzi, 5 g艂os贸w, a ostatnio zosta艂 zaktualizowany 18 lat, 2 miesi膮ce temu przez
mirabelka82.
- AutorWpisy
- 29 marca 2008 o 20:16 #3455
to chyba odpowiedni dzial na taki temat, otoz jak to jest u was w miejscowosciach czy zdarzaja sie przypadki ze z winy lekarza ktos umarl lub cos zle zrobili?
dzis sie wlasnie dowiedzialam ze moja kuzynka stracila dziecko bo udusilo sie pepowina i czeka az je urodzi 馃檨 lekarze oczywiscie zamiast odrazu dzialac to sluchali pulsu dziecka az puls zanikl i jak tu ich samych nie pozabijac?
pare lat temu moja babcia zmarla w szpitalu przez to ze pielegniarki i lekarze sie nie interesowali ludzimi na sali tylko patrzyli na to ile sie im da w kopercie a sami przysiegali ze beda ratowac ludzi a nie patrzec i nic nie robic
kiedys byl tez przypdek jak moja druga kuzynka urodzila dziecko to nie raczyli jej wyczyscic w srodku i trafila znowu do szpitala
za pare dni moj tata ma isc na pare dni zrobic badania i na sama mysl sie boje zeby jemu sie nic nie stalo 馃檨30 marca 2008 o 06:37 #115499ja nie mam takich przygod. moja mama osiem lat temu urodzila dziecko: panstwowy szpital, swietna opieka, nikt nie patrzyl czy dostanie koperte czy nie.
ja bylam w szpitalu jako dziecko ponad miesiac-mialam bardzo powazne zlamanie i jedyne, co wspominam koszmarnie to zarcie. ale to akurat nie jest wina lekarzy, ale tego, ze nasze wspaniale panstwo oszczedza na czym sie da.
do ginekologa, dermatologa czy lekarza rodzinnego chodze na nfz-za darmo. jestem bardzo zadowolona i nie widze potrzeby, zeby placic za cos, co mi sie nalezy.
ogolnie…nie oceniam calej populacji lekarzy jakos szczegolnie negatywnie. nie mam powodu.30 marca 2008 o 12:28 #115500Ja osobi偶cie na szcz臋偶cie te偶 nie mog臋 narzeka膰 na lekarzy, bo te偶 zawsze by艂am zadowolona.
Aczkolwiek moja kolezanka miala dosyc nieprzyjemne przejscie z lekarzami.
Mianowicie wykryli w jej sercu dziur臋. ZAbronili jej w zwi膮zku z tym wi臋kszego wysi艂ku, a najlepiej to jakby tylko siedzia艂a w domu, wi臋c unika艂a wszelakich wyj偶c i naprawd臋 ma po艂 roku wyci臋te z 偶yciorusu bo by艂 tylko dom i uczelnia.
Zaplanoan膮 ju偶 mia艂a operacj臋 na otwartym sercu, ale jej mama, kt贸ra jest pil臋gniark膮, wyczyta艂a, 偶e takie dziury mo偶na usuwa膰 za pomoc膮 lasera. Coprawda za to trzeba ju偶 p艂aci膰, no ale wiadomo, 偶e si臋 na to zdecydowali. Takie operacji robi si臋 w klinice kardiologicznej w Aninie pod Warszaw膮. Pojechali wi臋c na badania i konsultacj臋 i wiecie co okaza艂o si臋 , 偶e tak膮 dziur臋 jak ma ona to mn贸stwo ludzi ma i nawet o niej nie wie i ona absolutnie niczemu nie szodzi i mo偶na z ni膮 normalnie 偶y膰. Kole偶anka i jej rodzice byli lekko zdziwieni wi臋c za艂atwili konsultacj臋 z jeszcze innym lekarzem w innym mie偶cie i on jej powiedzia艂 dok艂adnie to samo.
Tak wi臋c dziewczyna unikn臋艂a wielkiej blizny na po艂 klatki piersiowej i wszelakich powik艂a艅 艂acz膮cych si臋 z tak膮 operacj膮.30 marca 2008 o 12:36 #115501Mia艂am skomplikowane z艂amanie i przesz艂am dwie operacje. Generalnie zauwa偶y艂am tendecj臋 u wi臋kszo偶ci lekarzy do ch臋ci brania w 艂ap臋 ju偶 w bezczelny spos贸b. Na szcz臋偶cie by艂am na jednym z najlepszych w Polsce odziale chirurgiczno-ortopedycznym, wi臋c na to nie narzeka. Aczkolwiek moj膮 prababci臋 przezi臋bili w szpitalu i zmar艂a. Do dzi偶 pami臋tam z艂o偶膰 mojego ojca. Tak偶e ja mam sceptyczne podej偶cie.
31 marca 2008 o 14:25 #115502@parvati wrote:
zeby placic za cos, co mi sie nalezy.
chcialabym obalic ten mit, tak powszechny.. otoz placimy za to w podatkach!! Ja jestem za prywatyzacj膮!
- AutorWpisy
- Musisz si臋 zalogowa膰 by odpowiedzie膰 w tym temacie.