Robot kuchenny pomocy

• Autor
    Odp.
  • ashaa
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 38
    • Bywalec

W końcu zamieszkałam sama bez rodziców i całkowicie gubie się w sprzęcie kuchennym, robienie obiadu zajmuje mi 2h 😉 może jakiż robot kuchenny ? Czy któraż z was używa ?

samanta
    Member
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

Moim zdaniem lepiej mieć kilka sprzętów osobno niż jakiż wypażny robot kuchenny z milionem ostrzy i funkcji, których nigdy nie użyjemy. Polecam kupno blendera, bo najczężciej jest nam potrzebne urządzenie do rozdrabniania.

malgosia23
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 54
    • Stały bywalec

Przy zakupie blendera zwróć uwagę czy ma wymienne końcówki, np do ubijania piany i mieszania ciasta (np na należniki). Z takim sprzętem to myżlę, że już można wszystko 🙂 a zwłaszcza już kuchenna amatorka 😛
    dlatego rozejrzyj się po internecie, do 150zl powinnaż coż upolować

miszczu
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

mi starcza noz ;p

ashaa
    Member
    • Bywalec

A polecacie może jakiż sklep internetowy w którym mogłabym niedrogo kupić tego typu sprzęt kuchenny ?

Eureka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Na allegro.pl masz szeroki wybór wszelakich robotów. Mówią, że głowa od przybytku nie boli, ale jak sie ma za duży wybór to czasami też nie wiadomo co z tym zrobić:)

ashaa
    Member
    • Bywalec

Wolałabym jednak sklep internetowy, nie mam jakoż zaufania do allegro, może kupowałyżcie w jakiż sklepie internetowym ?

malgosia23
    Member
    • Stały bywalec

Zeby mieć jak najtaniej poszukaj przez wyszukiwarki cenowe. Jeżli chodzi Ci o bezpieczny sklep to ja mogę polecić Agito, kupowałam tam ja i rodzina i znajomi i nigdy nie było żadnych problemów.

ashaa
    Member
    • Bywalec

A polecacie może jakiż dobry blender z agito ?

malgosia23
    Member
    • Stały bywalec

najbardziej klasyczny i uniwersalny model: [usunięto_link]
    ja taki mam 🙂 ma koncowki do miekkich rzeczy, do ciasta i piany i te noze w pojemniku do twardszych rzeczy (ale tez bez przesady – raz mi sie noze rozwalily jak ciachalam duze kawalki miesa, ale najszczesciej byl jeszcze na gwarancji).

Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

Ja tam blendera nie mam ale obejżć bym sie nie mogła bez sokowirówki.Mam taką z nakładką do robienia koktajli 🙂

malgosia23
    Member
    • Stały bywalec

Niuszka, a jak działa taka nakładka? I z jakich owoców robisz wtedy koktajle? Mi chodzi ostatnio sokowirówka po głowie, bo teraz pomarańcze takie tanie, a wiadomo, że nawet soki 100% często są z koncentratu 🙁
    Tylko tyle tego sprzętu na rynku że trudno się zdecydować 😯

Niuszka86
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 262
    • Zapaleniec

[usunięto_link] wrote:

Niuszka, a jak działa taka nakładka? I z jakich owoców robisz wtedy koktajle? Mi chodzi ostatnio sokowirówka po głowie, bo teraz pomarańcze takie tanie, a wiadomo, że nawet soki 100% często są z koncentratu 🙁
    Tylko tyle tego sprzętu na rynku że trudno się zdecydować 😯

Małgosia, oto i moja sokowirówka: [usunięto_link]

Ta nakładka do robienia koktajli to po prostu … blender 😆
    A koktajle robie przeróżne, zależy co mam pod ręką: do jogurtu naturanlego dodaje truskawki/ maliny/ jagody/banany lub mieszam kilka rodzajów owoców razem 🙂 pyyycha!

Jak widać cena jest bardzo przystępna a sokowirówka sprawuje się bez zarzutu wiec jak najbardziej polecam!

Jedynym mankamentem jak dla mnie jest to, że ma dosyć mały otwór na owoce i jak robisz na przykład sok z jabłek to muszisz je pokroić na 8 czężci, bo nawet ćwiartka jabłka się nie chce zmieżcić.Ale da się przezyć!

shanleenka
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 114
    • Zapaleniec

Czekajcie- myżlę, że blender i sokowirówka nie są zbytnio potrzebne do zrobienia obiadu:P Jeżli chodzi o podstawowe przyrządy, urządzenia itp do zrobienia obiadu to myżlę, że noże, łyżki, widelce, talerze, deska, tarka i mikser wystarczą. Nawet mikser w sumie jest zbędny- chyba, że chcesz robić należniczki czy cos:) A i jeszcze jakiż garnuszek na zupę by się przydał:P No i musisz mieć na pewno kuchenkę:P W ostatecznożci ognisko na żrodku kuchni:P

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

trzeba nabrać wprawy, mnie zmywanie po 2 osobowej kolacji zajmowało na początku koło 90 minut. 🙂 powodzenia:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Robot kuchenny pomocy"

Przewiń na górę