- AutorOdp.
- 6 czerwca 2008 at 13:41
W końcu zamieszkałam sama bez rodziców i całkowicie gubie się w sprzęcie kuchennym, robienie obiadu zajmuje mi 2h 😉 może jakiż robot kuchenny ? Czy któraż z was używa ?
6 czerwca 2008 at 14:42Moim zdaniem lepiej mieć kilka sprzętów osobno niż jakiż wypażny robot kuchenny z milionem ostrzy i funkcji, których nigdy nie użyjemy. Polecam kupno blendera, bo najczężciej jest nam potrzebne urządzenie do rozdrabniania.
6 czerwca 2008 at 15:30Przy zakupie blendera zwróć uwagę czy ma wymienne końcówki, np do ubijania piany i mieszania ciasta (np na należniki). Z takim sprzętem to myżlę, że już można wszystko 🙂 a zwłaszcza już kuchenna amatorka 😛
dlatego rozejrzyj się po internecie, do 150zl powinnaż coż upolować6 czerwca 2008 at 15:35mi starcza noz ;p
7 czerwca 2008 at 16:05A polecacie może jakiż sklep internetowy w którym mogłabym niedrogo kupić tego typu sprzęt kuchenny ?
7 czerwca 2008 at 16:30Na allegro.pl masz szeroki wybór wszelakich robotów. Mówią, że głowa od przybytku nie boli, ale jak sie ma za duży wybór to czasami też nie wiadomo co z tym zrobić:)
8 czerwca 2008 at 19:35Wolałabym jednak sklep internetowy, nie mam jakoż zaufania do allegro, może kupowałyżcie w jakiż sklepie internetowym ?
9 czerwca 2008 at 08:23Zeby mieć jak najtaniej poszukaj przez wyszukiwarki cenowe. Jeżli chodzi Ci o bezpieczny sklep to ja mogę polecić Agito, kupowałam tam ja i rodzina i znajomi i nigdy nie było żadnych problemów.
9 czerwca 2008 at 09:18A polecacie może jakiż dobry blender z agito ?
10 czerwca 2008 at 10:13najbardziej klasyczny i uniwersalny model: [usunięto_link]
ja taki mam 🙂 ma koncowki do miekkich rzeczy, do ciasta i piany i te noze w pojemniku do twardszych rzeczy (ale tez bez przesady – raz mi sie noze rozwalily jak ciachalam duze kawalki miesa, ale najszczesciej byl jeszcze na gwarancji).10 czerwca 2008 at 10:34Ja tam blendera nie mam ale obejżć bym sie nie mogła bez sokowirówki.Mam taką z nakładką do robienia koktajli 🙂
11 czerwca 2008 at 11:05Niuszka, a jak działa taka nakładka? I z jakich owoców robisz wtedy koktajle? Mi chodzi ostatnio sokowirówka po głowie, bo teraz pomarańcze takie tanie, a wiadomo, że nawet soki 100% często są z koncentratu 🙁
Tylko tyle tego sprzętu na rynku że trudno się zdecydować 😯22 czerwca 2008 at 08:57[usunięto_link] wrote:
Niuszka, a jak działa taka nakładka? I z jakich owoców robisz wtedy koktajle? Mi chodzi ostatnio sokowirówka po głowie, bo teraz pomarańcze takie tanie, a wiadomo, że nawet soki 100% często są z koncentratu 🙁
Tylko tyle tego sprzętu na rynku że trudno się zdecydować 😯Małgosia, oto i moja sokowirówka: [usunięto_link]
Ta nakładka do robienia koktajli to po prostu … blender 😆
A koktajle robie przeróżne, zależy co mam pod ręką: do jogurtu naturanlego dodaje truskawki/ maliny/ jagody/banany lub mieszam kilka rodzajów owoców razem 🙂 pyyycha!Jak widać cena jest bardzo przystępna a sokowirówka sprawuje się bez zarzutu wiec jak najbardziej polecam!
Jedynym mankamentem jak dla mnie jest to, że ma dosyć mały otwór na owoce i jak robisz na przykład sok z jabłek to muszisz je pokroić na 8 czężci, bo nawet ćwiartka jabłka się nie chce zmieżcić.Ale da się przezyć!
2 lipca 2008 at 20:04Czekajcie- myżlę, że blender i sokowirówka nie są zbytnio potrzebne do zrobienia obiadu:P Jeżli chodzi o podstawowe przyrządy, urządzenia itp do zrobienia obiadu to myżlę, że noże, łyżki, widelce, talerze, deska, tarka i mikser wystarczą. Nawet mikser w sumie jest zbędny- chyba, że chcesz robić należniczki czy cos:) A i jeszcze jakiż garnuszek na zupę by się przydał:P No i musisz mieć na pewno kuchenkę:P W ostatecznożci ognisko na żrodku kuchni:P
11 lipca 2008 at 05:52trzeba nabrać wprawy, mnie zmywanie po 2 osobowej kolacji zajmowało na początku koło 90 minut. 🙂 powodzenia:)
- AutorOdp.