- AutorOdp.
- 9 lipca 2008 at 19:26
Witajcie 馃檪
Moze zaczne od poczatku…w wieku 13-14 lat podczas lekkiego wysilku fizycznego doszlo u mnie do obtarcia sutka lewej piersi…(zle dobrany stanik-brak doswiadczenia)
Poniewaz nie bardzo lubie i akceptuje wlasne piersi przez pare lat w ogole nie zwracalam uwagi a raczej nie obserwowalam wczesniej poszkodowanego sutka.
Od mniej wiecej roku zauwazylam ze lewy sutek jest wiekszy-wiekszej srednicy,ciemniejszy i bardziej wrazliwy na zmiane temp. czy nawet dotyk…
Z mojego punktu widzenia widac znaczna roznice rowniez w dotyku 馃檨
Potrafilabym pogodzic sie z ta mala(dla mnie wielka)wada gdyby nie fakt ze przechodzace uczucie dreszczu powodujace nabrzmiewanie sutkow wystepuje tylko w lewej piersi 馃槸 馃槸 馃槙
Owszem prawy rowniez „staje” jednak rzadziej i nie czuje tak intensywnego przejscia dreszczu jak w lewej 馃檨
Czuje sie niepelnosprawna,mniej wartosciowa i nieudolna przez ten fakt 馃檨
Jest to przede wszystkim dyskomfort.
Czy ktos spotkal sie z podobnym przypadkiem?
Prosze o rady 馃檨9 lipca 2008 at 20:46Id藕 do lekarza!
9 lipca 2008 at 21:14nie bardzo rozumiem masz problem bo tw贸j prawy sutek za ma艂o si臋 podnieca czy masz problem bo z twoim lewym dzieje sie co偶 nie tak i ma jakie偶 zmiany?
13 lipca 2008 at 21:01mam 18 lat i raczej skonczylam juz dojrzewac..
piersi mam dosyc duze i jedrne, gdyby nie plaskie sutki byloby wszysko wporzadku.. nie nawidze swoich sutkow.. (w sumie to ich nie ma..)
na poczatku jak zaczelam dojrzewac myslalam ze to jest normalne i ze wreszcie urosna ale po kilku latach zrozumialam ze chyba jednak zostana takie jakie byly.. ;/ takie sutki to straszny kompleks i chcialabym cos z tym zrobic. ;( podczas stosunku ze swoim chlopakiem zawsze na sobie mam stanik.. poniewaz strasznie sie wstydze..
a druga sprawa w przyszlosci chce zostac matka a nie wyobrazam sobie karmienia piersia z takimi sutkami..
czekam na odpowiedzi..14 lipca 2008 at 06:39albo sutki, albo reklama…spamowac mozna roznie.
14 lipca 2008 at 20:12i kto tu spamuje.?!
- AutorOdp.