wizyta u gina ;/ – pytanie

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    mirabelle
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Witajcie. We wtorek czeka mnie pierwsza wizyta u ginekologa i przyznam szczerze, że na samą myżl zaczynam się denerwować 😳 Mam już 20 lat i od jakiegoż czasu współżyje z chłopakiem, teraz jeszcze przyplątało mi sie jakież paskudztwo 🙄 (silne upławy o nieprzyjemnym zapachu) – jednym słowem iżć musze…

Ale do rzeczy: mam do Was pytanie z natury wstydliwych i infantylnych: czy idąc do gina golicie sie tam w dole? i czy Wasz gin nie komentuje tego w żaden sposób? Nie chce wyjżć na jakiegoż perwersa z powodu mojego „paseczka” 🙄

Wiem, że to głupie pytanie, ale liczę na wyrozumiałożć….

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

😯

masz racje: dwudziestoletnia kobieta, ktora zadaje takie pytania, wychodzi na glupia i infantylna.

szokujacye jest dla mnie to, ze jeszcze nigdy nie bylas u gina. ale coz…polski ciemnogrod, polskie realia.

co do komentarzy…ginekolog to jest lekarz. on ma cie zbadac, zrobic cytologie, wyleczyc. nic go nie obchodzi, ile masz gdzie wlosow.

mirabelle
    Członek
    • Początkujący

Nie parvati, być może moje pytanie jest głupie i infantylne, ale nie masz podstaw by twierdzić, że ja jestem głupia i infantylna.

Na forum zalogowałam się dopiero wczoraj, ale już pare postów przeczytałam i jak zobaczyłam, że Ty odpisałaż od razu wiedziałam, że napiszesz coż obraźliwego.

A jeżli tak bardzo Cie szokuje wiadomożć, że 20letnia kobieta nie była jeszcze u ginekologa to wiedz, że ta 20latka była kiedyż 16letnią dziewczynką, która, kiedy poszła do gina, została przywitana tekstem „ależ ty jesteż jeszcze taka młodziutka!” i odesłana do domu. Po takiej wizycie nie miałam ochoty na powtarzanie eksperymentu, więc ciemnogród może jest, ale nie bierze się on znikąd.

Pozdrawiam

parvati
    Członek
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

wspolzyjacej, doroslej kobiety, ktora nie robi reguralnie cytologii NIC nie usprawiedliwia. tyb bardziej nie glupawe przygody z dziecinstwa.

Jozia
    Członek
    • Tematów: 16
    • Odp.: 987
    • Maniak

Ja w wieku 16 lat gdy szłam pierwszy raz do gina, miałam podobne obawy co do zarostu. Teraz wiem, ze to dla niego nie ma żadnego znaczenia. Paseczek to nie perwersja, tym bardziej latem gdzie latanie z wystającymi włoskami z pod bikini wygląda nieestetycznie.
    Pozdrawiam i współczuje pierwszej odpwiedzi osoby, która lubi nowe forumowiczki zniechęcać do tej stronki.

b_sylwik
    Członek
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

nic Ci nie powie nie martw się 😉 a jeżli coż mu będzie nie pasować to następnym razem idź to innego bo nie ty a on ma problem 😛

mirabelle
    Członek
    • Początkujący

Dziękuje za odpowiedzi 🙂

mirabelle
    Członek
    • Początkujący

Witam ponownie i proszę o jeszcze jedną poradę. Byłam wczoraj u ginekologa, opowiedziałam o niedawnej infekcji, kobieta zbadała mnie, zrobiła mi cytologie. Przy badaniu wyszło, że mam początki nadżerki, ale mam na razie tego „nie leczyć”. Tak jak już pisałam wczeżniej była to moja pierwsza wizyta i z całego zdenerwowania nie zapytałam o szczegóły, nie zapytałam dlaczego włażciwie mam tego nie leczyć. Poza tym lekarz wydawał mi się żrednio zaangażowany w rozmowę, prawie w ogóle nie zareagował, kiedy powiedziałam, że mam nieregularny cykl (mimo iż miesiączkuje od 9 lat). Wyniki cytologii za tydzień a tymczasem zastanawiam się, czy nie warto p****żć się do jeszcze innego ginekologa i na spokojnie wypytać go o szczegóły. Co o tym myżlicie? Czekać na wyniki czy porównać opinie 2 specjalistów?

krlnk
    Członek
    • Tematów: 11
    • Odp.: 258
    • Zapaleniec

a ja sie zgodze z Parvati. Bo jak można mieć 20 lat współzyć i nie być u ginekologa ani razu tymbardziej mając nieregularny okres??? <żciana> sądze ze poszłaż do lekarza tylko ze względu na 'silne upławy i nieprzyjemny zapach’ no bo jak by nie było to utrudnia życie . KOBIETO zacznij o siebie dbać.

mirabelle
    Członek
    • Początkujący

Nie prosiłam o ocene mojego postępowania tylko o porade.

asiek
    Członek
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

ja jakbym miała obawy, co do sumiennożci lekarza, poszłabym do innego 🙂

Wyświetlanie 11 wpisów - od 1 do 11 (z 11 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę