• Autor
    Odp.
  • MalaEm
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 14
    • Bywalec

naturalne?
    krótkie, długie?
    pomalowane?
    czy może tipsy?

jakie wam się podobają?

najmarniejszy
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

Krótkie i do tego mogą być pomalowane lub w jakież wzorki. Tipsy i długie paznokcie mnie odpychają. Nie lubię takiego „damulkowatego” stylu najlepiej jak dziewczyna wygląda naturalnie i dziewczęco.

Mi
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Naturalne, półdługie, pomalowane. Tipsom mówię NIE.

Najczężciej moje paznokcie są zapuszczone na 3mm, pomalowane delikatną morelą lub pastelowym różem, często też french. Myżlę, że french jest najlepszy i jeżli mam czas zawsze robię frencz. Mocniejszy kolor od żwięta lub humoru ;). Używam lakierów inglot. Uważam że są żwietne.

Czersi
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 622
    • Zasłużony

Mój chłopak ma chyba jakies zboczenie na punkcie paznokci.Zawsze ma przy sobie mały pilniczek(fakt,ze gra na gitarze elektrycznej).Uważa,ze kobieta powinna mieć naturalne i zadbane paznokcie.Zapuszczone czy tipsy go odpychają.Ja mam bardzo małe dłonie w porównaniu do jego wielkich łapsk i mówił mi,ze już przy naszym pierwszym spotkaniu zwrócił na nie uwagę.Myżlę,że kobiecożć i naturalnożć nie tylko w kwestii paznokci ceni wielu męzczyzn.

fury
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Tipsy kojarzą mi się z Jolą Rutowicz (kto to, k***wa, jest??) bądź innym meteorem showbiznesu. Frencz w mojej skromnej opinii sprawdza się na wąskich, smukłych paznokciach, nie na kwadratowych. Wystarczy, żeby były zadbane i choć trochę kobiece, np. pociągnięte lakierem bezbarwnym.

michalek123
    Member
    • Odp.: 72
    • Stały bywalec

Paznokcie tylko naturalne, no i zadbane przede wszystkim.
    Tipsy wyglądają dla mnie zbyt sztucznie, tak „panienkowo-dyskotekowo-nastolatkowo” 😀 Poza tym słyszałem, że zbiera się za nimi brud i trudniej je wyczyżcić. A jak mnie dziewczyna takim brudnym tipsem zadrapie, to nawet zakażenie może się wdać jakież 😀
    Brrr…

Johani
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 200
    • Zapaleniec

A ja mam akrylowe i nikt mnie nie porównuje do Joli czy kogos tam. Nie nosze szponów, ale estetycznego frencza lub pomalowane na neutralny kolor. Wszystkim sie podoba. Jestem zmuszona mieć sztuczne paznokcie bo :
    a) obgryzałam własne
    b) jak zapuszczę troche to od razu sie łamią i rozdwajają…
    w tym wzgledzie nie mam nic przeciwko poprawianiu natury 🙂

kolega
    Member
    • Odp.: 27
    • Bywalec

Jeżli paznokcie to wyłącznie NATURALNE. Żadne tipsy, akryle – nic co niszczy choć w znikomym stopniu płytkę paznokcia.
    A więc naturalny, około 3 mm. Kolor? – To już włażnie zależy od humoru, sytuacji. Od wesela po basen!

Manora
    Member
    • Tematów: 20
    • Odp.: 1253
    • Maniak

Dbam o paznokcie, zawsze mam pomalowane i swoje, nie żadne tipsy. Nigdy mi się nie łamią. Kolor dobieram odpowiednio pod kolor ubrań i makijażu.

Obrzydza mnie, gdy widzę u kobiet schodzący lakier na paznokciach, to jest okropne. Już lepiej zmyjcie tą połowę lakieru, proszę, bo to wygląda ohydnie. bleeee

1ramzes
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

dlaczego noszenie tipsów od razu oznacza że jest się damulką albo „Jolą Rutowacz” :}}

ja nosze tipsy bo nie mam czasu na codzienna pielęgnację…wstaje rano i mam paznokcie gotowe, dłonie zawsze wygladaja estetycznie.
    jesli nosi sie delikatne, ładnie zrobione tipsy można wygladać elegancko a nie kiczowato

medoff
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 71
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

dlaczego noszenie tipsów od razu oznacza że jest się damulką albo „Jolą Rutowacz” :}}

ja nosze tipsy bo nie mam czasu na codzienna pielęgnację…wstaje rano i mam paznokcie gotowe, dłonie zawsze wygladaja estetycznie.
    jesli nosi sie delikatne, ładnie zrobione tipsy można wygladać elegancko a nie kiczowato

dokładnie ! Ja też mam tipsy 🙂 nie długie, delikatne , różowe z małym wzorkiem 🙂 mojemu facetowi się podobają 🙂 barrrdzo lubi jak go nimi po pleckach drapię 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " paznokcie u kobiet"

Przewiń na górę