Czemu służy ten dział?!

• Autor
    Odp.
  • Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Tak przeglądam i przeglądam i zaczynam się zastanawiać czemu ma służyć ten dział?! Tematy typu naze fotki-ok,skąd jesteżmy-też super ale konkretnie to zastanawiają mnie tematy typu „witam”-wszystkie nazywaja się tak samo:dodać tylko użmieszek,różne znaczki graficzne,napisać z dużej,małej litery-jak kto woli! Odpowiedzi w tematach nie ma żadnej lub też są po jednej,dwie! Zauważyłam też taką tendencję,że pewne osobistożci z forum lubią nabijać sobie postów odpisując „czeżć” lub „witaj” we wszystkich tematach hurtowo!

Czy nie uważacie,że ten dział jest zbędny i zażmieca tylko to forum?!

Maariolkaa
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 1333
    • Maniak

Słusznie. A nie lepiej zrobić tak że użytkownicy będą mieli zablokowane pisanie NOWYCH TEMATÓW w tym dziale, tylko założyć jeden wielki „Witamy” i tam każdy będzie się przedstawiał… 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Dokładnie-nie można by się przedstawiać w jednym temacie?! Niech już będzie jeden i niech się ciągnie nawet na te kilka stron a nie aż tyle i to wszystkich w zasadzie takich samych… Niepotrzrebne zażmiecanie!

Maariolkaa
    Member
    • Maniak

Trzeba napisać do moderatorów/administratorów 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Co racja to racja! Działam!
    Jak myżlisz,umieżcić to w dziale tym technicznym (taki temat) czy walić prosto na PW?

Maariolkaa
    Member
    • Maniak

Może na PW, bo zaraz będą się sypać opinie innych… a tego nam nie trzeba 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Poszłooo:p

Opinie innych zawsze mile widziane! Jestem ciekawa czy tylko mnie żmietnik na tym dziele doprowadza do szału?

Maariolkaa
    Member
    • Maniak

Ale będzie tak lepiej gdy wszyscy w jednym temacie napiszą „hej”, „Witam”… a nie w każdym innym temacie to samo ( a jest ich sporo) i nie wiadomo tak szczerze kto jest nowy. Była taka sytuacja że osoba żwieżo zarejestrowana witała osobę która jest na forum już dwa miesiące !! Zdziwiło mnie, no ale cóż 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Niestety-nabijanie postów rządzi i jest celem samym w sobie:| I co im ta iożć postów daje?! Nie ogarniam tego! Wystarczy przejrzeć te tematy-we wszystkich witają ci smai użytkownicy,wszędzie tymim samymi słowami kopiuj-wklej!

hard-man
    Member
    • Tematów: 58
    • Odp.: 2184
    • Ekspert

Trochę może i żmiesznawy, czy tam prymitywny ten dzialik, ale wydaje mi się, że pomaga lepiej zapoznać się nawzajem, choćby tak pobieżnie. Przecież każdy może się trochę wysilić i napisać więcej, mniej stereotypowo, zawrzeć bogatszą treżć “ zarówno przedstawiający, jak i witający lub pytający. W tym tkwi chyba problem.

Ja spróbowałem trochę odmiennie, choć niezbyt fortunnie, hehe, zaż wczoraj wypisałem kilkanażcie powitań i każde było inne z nawiązaniem do postu wstępnego. Można przecież co nieco porozmawiać o sobie, tyle, na ile sobie kto życzy, o zainteresowaniach, planach, nastrojach, czy też po prostu poplotkować o wszystkim i o niczym, na luzie. Nie wiem, czy istnieje taka potrzeba wżród forumowiczów, szczególnie u kobiet, bo to Wasze forum, ale czasem to nawet pożyteczne i fajne.

Natomiast ogólny dział, Mariolko, będzie kapustą z grochem “ po co w ogóle wtedy witać, gdy mało kto się tym zainteresuje. Będzie się komu chciało w tym stosie powitań wyszukiwać kolejne nowe postaci? Ale może nie do końca rozumiem, co o tym sądzisz? To tylko takie moje refleksje ˜na prędce kończąc obiad. Osobiżcie aż tak bardzo nie zależy mi na tym. Każdą opcję powitam pogodnie. Hehe, a są tu tacy, Lady Kala, którzy piszą tylko po to, by mieć większą cyferkę (liczbę) postów? Wow, to dopiero bomba!

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

A mało to takich? Co piszą,byleby tylko pisać-powiększać liczbę napisanych postów i przechodzić kolejne poziomy-żeby jak najszybciej zostac tym super obcasem czy jaka tam jest t aostatnia ranga!
    Zauważyłam Twoją kreatywna twórczożć w tym dziale-natomiast jest to wyjątek! Zwróć uwagę jak bogatą treżć mają zazwyczaj te powitania,i na to,że można by na palcach jednej ręki policzyć litery z których składa się odpowiedź na takie przywitanie-uniwersalne oczywiżcie:kopiowane dalej we wszytskich innych tematach tego działu w celu ciągłego wzrostu liczby postów! Nie tak jest? Przejrzyj te tematy i z ręką na sercu odpowiedz!

aguus_
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 199
    • Zapaleniec

zdecydowanie głupota. nawet osoby zakładające wątek często niewiele piszą o sobie. 'czeżć, jestem tu nowa.’ to chyba każdy widzi, nie trzeba tego dodatkowo podkreżlać. dlatego na te wątki 'witam’ gdy patrze, co nowego się działo podczas mojej nieobecnożci, nie wchodzę.

Maariolkaa
    Member
    • Maniak

No i dobra. Nie długo będzie po sprawie 🙂
    Pewnie administrator się tym zajmie… będzie jeden wielki wątek 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Napisałam do Figi,w związku z tą propozycją 🙂

Aaa chciałam jeszcze zauważyć,ze jest tu kilka tematów,które z całą pewnożci powinny zostać,ale jakos tak w morzu tematów o tytule „witam” zaginęły… 😕 np temat o naszych imionach,znakach zodiaku i o tym ,co robimy na codzień 🙂 myslę,że do działu 'poznajmy się’ pasują jak ulał 🙂

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Jak najbardziej… Natomiast te tematy „Witam” wszystkie w ten sam deseń tylko zapychają forum!
    Te z fotkami forumowiczow,skąd jesteżmy i inne faktycznie służące wzajemnemu poznaniu się powinny zostać!

Dzięki za interwencję:)

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czemu służy ten dział?!"

Przewiń na górę