Owłosienie i depilacja

• Autor
    Odp.
  • Mala Myszka
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Hej:)
    ,Mam 18 lat. Proszę, doradźcie mi jak mogę skutecznie pozbyc się owłosienia w miejscach intymnych? Dziękuję z góry;)

Tulinka
    Member
    • Odp.: 28
    • Bywalec

najlepiej – jeżli nie masz byt silnych jak ja – kremem do depilacji. Ewentualnie maszynką. No chyba, że jesteż hardcorem i zdecydujesz się na plastry:) Osobiżcie jednak polecam kremy i moje rozwiązanie – depilacje laserową;)

cytrynka86
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 46
    • Stały bywalec

[usunięto_link] może taki depilator?

mona-lisa
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

@Mała Myszka wrote:

Hej:)
    ,Mam 18 lat. Proszę, doradźcie mi jak mogę skutecznie pozbyc się owłosienia w miejscach intymnych? Dziękuję z góry;)

a nie myżlałaż o tym, aby poddać się depilacji laserowej w sprawdzonym salonie kosmetycznym? Pozbywasz się problemu raz na zawsze.

Crystaline
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 88
    • Stały bywalec

Ale taki zabieg jest dosyc kosztowny.. Może na poczatek wystarczy zwykła maszynka i po prostu golenie miejsc intymnych??

kika75
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 21
    • Bywalec

a ja stosuje krem veet a potem żeby złagodzić pozdrażnienia i opóżnić odrastanie włosków stosuje krem podepilacyjny mary cohr.

kinia347
    Member
    • Tematów: 9
    • Odp.: 17
    • Bywalec

najmniej bolesna to depilacja laserowa czytałam jak byłam w salonie futuro w wawce na frenchu i wiem że na przyszłe lato szczele sobie taki zabieg pochodze troche ale potem spokój z lataniem z maszynkami czy depilatorem.

Domator
    Member
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Na usuwanie zbędnego owłosienia jest wiele sposobów. Z woskiem, szczególnie tym gorącym radzę uważać osobom z problemami naczynkowymi. Podobnie jest niestety z depilatorem. Nie dla każdego taki sposób depilacji jest dobry. Tutaj więcej:
    [usunięto_link] Mam nadzieję, że będzie pomocny 😉

tramka
    Member
    • Odp.: 43
    • Bywalec

Depilacja laserowa jest skuteczna, to fakt, a także bezbolesna, jednak niestety bardzo droga:/ Sama kiedyż się nad tym zastanawiałam, ale w końcu nie poddałam się temu zabiegowi. Natomiast korzystam po prostu, jeżli chodzi o miejsca intymne, z jednorazowych maszynek do golenia. A na nogi depilator, jednak to wystarcza na dłużej.

radka
    Member
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Ja totalnie odradzam golenie! Włosy odrosną tylko mocniejsze i wtedy będzie dopiero masakra. Chyba najlepszy jest wosk “ na dłużej starcza. No, ale boli 😐

telka
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

Ale po wosku włosy odrastajঠZdecydowanie najlepiej pozbyć się wszystkiego raz na zawsze. Już się nawet dowiadywałam. W zależnożci od rodzaju włosów trzeba powtarzać zabieg 3-4 razy. Pytałam przy okazji w Elite i tam ustalane jest to na pierwszej konsultacji. Plus jest taki, że jest darmowa, więc niczym nie ryzykujemy. Sama będę robić tak pachy i bikini, bo ciągle zapominam o depilacji i potem nie mogę się pokazać 😉 Wolę mieć to z głowy.

silenta
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Mówisz o depilacji laserowej? Ale po niej też zazwyczaj włosy odrastają (po 3 do 6 miesiącach, ale jednak). Wiele dziewczyn z hirsutyzmem się decyduje na ten krok i niestety okazuje się to tylko stratą pieniędzy niestety. A czasem wystarczy pójżć do lekarza, aby krem odpowiedni przepisał na osłabienie włosów (np. do twarzy jest żwietna Vaniqa). Nie chce Cię zniechęcać, ale zabiegi laserowe są bardzo drogie, a jak się odejmie od obietnic salonów kosmetycznych cały marketing, to nie wychodzi aż tak różowo, więc warto się zastanowić poważnie nad tym krokiem.

telka
    Member
    • Odp.: 39
    • Bywalec

No tak, ale piszesz o bardzo wyjątkowych sytuacjach. Z ceną nie będę dyskutować, bo to dla każdego co innego oznacza drogie “ każdy sam powinien to ocenić. Nie zmienia to faktu, że mnie nie oszukiwali mówiąc, że jeden zabieg wystarczy (a to często się zdarza i wtedy włosy będą jeszcze się pojawiać). Przy odpowiedniej ilożci powtórzeń włosy nie odrastają (jakież pojedyncze może, ale nie zarosną ci na nowo pachy czy nogi).

silenta
    Member
    • Odp.: 86
    • Stały bywalec

Nie twierdzę, że salony kosmetyczne oszukują, ale depilacja niestety jest dożć droga (choć jak wspomniałaż „drogożć” jest kwestią umowną). Alternatywnym rozwiązaniem może być tutaj pogodzenie obu podejżć – depilacja wspomagana Vaniqą. Może włażnie kompromis znów okaże się najlepszym wyjżciem.

bubblegum
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 79
    • Stały bywalec

Ale dlaczego iżć na kompromis skoro dziewczynie odpowiada włażnie depilacja laserowa? Ja też uważam że to jest rewelacyjne rozwiązanie. Znam dużo osób, które są po takim zabiegu i jeszcze żadna nie skarżyła się na odrastające włosy. Oczywiżcie zabieg powtarzany był kilkakrotnie bo po 1 zabiegu zostaje usuniętych jakież 40-60% dlatego trzeba to powtórzyć

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Owłosienie i depilacja"

Przewiń na górę