• Autor
    Odp.
  • Madziunia
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 73
    • Stały bywalec

Mam pytanie odnożnie jajników. Ostatnio zauważyłam, że podczas okresu mam przeważnie pod koniec plamienie brązowe lub nawet czarnawe do tego bardzo boli mnie tył pleców czy to może być coż poważnego? Bardzo się boję w poniedziałek idę do ginekologa! Proszę pomóżcie

xyz
    Member
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1190
    • Maniak

wydaje mi sie ze zmiana koloru nie jest niczym groznym.
    bol ktory opisujesz rownie dobrze moze byc przyczyna przewiania. czysty zbieg okolicznosci.
    ale pewnie popieram wizyte u lekarza. zawsze to opinia osoby ktora ma najwieksze pojecie na ten temat

Tuska
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

tyłozgięcie macicy???/ pierwszy raz słysze!!! Moze mnie ktos uswiadomic cóż to za schorzenie?? Tak z ciekawożci – bede madrzejsza 😉

Figa
    Keymaster
    • Tematów: 59
    • Odp.: 880
    • Zasłużony

No coz ja nie odczuwam z tego tytułu żadnych dolegliwożci. Okres znoszę calkiem dobrze, a w ciąży i podczas porodu nie miałam zadnych problemów wynikających z tyłozgięcia macicy:)))

Madziunia
    Member
    • Stały bywalec

Dziewczyny jestem już po wizycie! Lekarz żwietny! Okazało się, że mam dożć ciężką nadżerkę ale dostałam już lekarstwa i za miesiąć kontrolka! Prawdopodobnie i tak nie obejdzie się bez zamrażania ale lekarz powiedział, że ograniczy stan zapalny do minimum! Pozdrawiam

Tuska
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 396
    • Pasjonat

Dzieki za użwiadomienie juz wiem co to jest tylozgięcie macicy 😉 Ale sama nazwa tego schorzenia po prostu powala z nog 😉 Nie miałam pojecia ze cos takiego istnieje
    Madziunia szybkiego powrotu do zdrowia zycze 😀

Madziunia
    Member
    • Stały bywalec

Dziękuję Tusiu! Mam nadzieję, że się wyleczę z tych wstrętnych chorób bo już mam dożć! I mam nadzieję, że nie będę miała żadnych skutków ubocznych bo ostatnio też miałam przygody z jednym lekiem! A może któraż z Was brała METRONIDAZOL i FLORAGYN dopochwowo? Jestem ciekawa jak na innych działają te leki?

xyz
    Member
    • Maniak

mnie kiedys pierwszy ginekolog powiedzial ze mam tylkozgiecie maciny ale male i ze to prawdopodobnie odziedziczylam po mamie 😀
    rodzilam dziecko bez problemu i tak szczerze mowiac to wogole zapomnialam o tym „problemie” nawet wspomniec przy rodzeniu.
    przypomnialam sobie dopiero teraz 😛

xyz
    Member
    • Maniak

oczywiscie chodzi mi o tyłozgięcie a nie o tylkozgiecie 😆

Katie
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 585
    • Zasłużony

najlepiej chyba zwyczajnie zapytać podczas rutynowej wizyty u ginekologa.. 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " jajniki"

Przewiń na górę