Gdzie w Wawie?

• Ten temat ma 14 odpowiedzi, 8 głosów, a ostatnio został zaktualizowany 11 lat temu przez ambient.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    ambient
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 61
    • Stały bywalec

czas kupić mieszkanko i przeglądałam wiele ofert, ale w sumie to już sama nie wiem co wybrać, jest kilka wolnych mieszkań na osiedlu białołęka, nawet rabat dają, okolica ładna ale czy nie za daleko od centrum?
    jakie macie dożwiadczenia z mieszkaniami? opłaca się brać dalej? – niby cisza i spokój, ale z drugiej strony daleko :/

santanas
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 29
    • Bywalec

mieszkanie w mieżcie czy raczej na obrzeżach? daj jakież konkretne wymagania to może uda się coż poradzić 🙂

buli
    Członek
    • Odp.: 115
    • Zapaleniec

W Białołęce trzeba uważać, bo tam oczyszczalnia jest i jak wiatr zawieje, to cały aromat niesie się po okolicy. Proponuję się tam przejechać i zobaczyć, czy wszystko Ci odpowiada 🙂 Ja bym tak zrobiła.

ambient
    Członek
    • Stały bywalec

no włażnie w białołęce oglądałam mieszkania w Twoim Osiedlu Białołęka – ale żadnego smrodu na szczężcie nie było 🙂

AlaMaKota
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

ja mieszkam z dala od centrum
    i bardzo sobie chwalę takie rozwiązanie
    mam żcieżki rowerowe, park, lasy niedaleko,
    baseny chyba ze trzy, dużo placów zabaw dla dzieci

ale to nie Białołęka jest 🙂

uważaj tylko na osiedle typu pustynia z blokami
    żadnych drzew, żcieżek, nigdzie pójżć…i z sąsiadami okno w okno

ambient
    Członek
    • Stały bywalec

no na tej białołęce deweloper postanowił przekazać chyba coż ok 10000zł żeby mieszkańcy mogli sobie sami wybrać czy plac zabaw, jeżeli tak to jak duży, czy jakąż inna infrastrukture – chyba dobre rozwiązanie 🙂

Cane-Linha
    Członek
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Na białołęce mieszka sporo moich znajomych (dla młodych studentów to jedyna dzielnica Warszawy w której mieszkania do wynajęcia mają cenę do przełknięcia)Bardzo sobie chwalą cisze i spokój a także bliskożć Wisły nad którą robimy ogniska. W lecie naprawdę super,ale w zimie to trochę za daleko od centrum jak dla mnie.

ambient
    Członek
    • Stały bywalec

szczerze to myżlałam o Twoim Osiedlu Białołęka -mają jeszcze kilka ostatnich mieszkań, ale trzeba się w miare szybko decydować

santanas
    Członek
    • Bywalec

to chyba na tym włażnie osiedlu można liczyć na zniżke na mieszkania i dodatkowo na miejsce parkingowe 🙂

ambient
    Członek
    • Stały bywalec

no włażnie to osiedle miałam na myżli pisząc o zniżkach, asbud daje do tego miejsce parkingowe i chyba coż jeszcze, ale nie pamiętam :/

santanas
    Członek
    • Bywalec

dzwoniłem dzisiaj do nich i zostały im jeszcze tylko 2 mieszkania, zatem jeżeli chcesz sie załapać to szybko musisz to robić 🙂

ambient
    Członek
    • Stały bywalec

dzięki za info – troche się zagapiłam i niewiele by zabrakło, a nei załapałabym się na to mieszkanie – ufff…

s7onko
    Członek
    • Bywalec

@santanas wrote:

to chyba na tym włażnie osiedlu można liczyć na zniżke na mieszkania i dodatkowo na miejsce parkingowe 🙂

Ja mieszkam na Białołęce 🙂 Faktycznie mieszkanie dało się kupić z dużym rabatem, ale to też chyba dzięki profesjonalnym negocjacjom z deweloperem. I na pewno warto do pomocy zatrudniać zawodowych negocjatorów.
    W każdym razie mieszka się mi naprawdę fajnie. Jasne są plusy i minusy Białołęki, ale jestem zadowolona 🙂

Spinor24_pl
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 110
    • Zapaleniec

Chyba jest jednak więcej plusów niż minusów mieszkania w tej dzielnicy:) Tutaj im bliżej centrum tym większy zgiełk i hałas,o tym także nie można zapominać. To jedna z włażciwożci mieszkania w dużym mieżcie:)

Euro-Zakupy
    Członek
    • Tematów: 8
    • Odp.: 105
    • Zapaleniec

Mimo wszystko to Warszawa więc ceny mieszkań i tak są bardzo duże,czasem ogromne,nawet w dzielnicy o której piszecie. Może nie jest to żcisłe centrum,ale jednak trzeba sie liczyć z kosztami,szczególnie uwzględniając ceny prosto od deweloperów.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę