problemy z aplikacją tamponów

• Autor
    Odp.
  • cienkopiska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

witam dziewczyny, może mi coż podpowiecie.
    dzisiaj zaaplikowałam sobie swojego pierwszego tampona (ob mini, miesiączkuje od 5 lat, mam 18 lat). Jakoż wszedł, dobrze leżał, wszytsko było w porządku. Problem natomiast pojawił się przy wyjmowaniu- nie mogłam go wyciągnać! Myżlałam, że zemdlęję, tak mnie bolało. W końcu bardzo gwałtownie pociągnęłam, bolało strasznie i zaraz potem wyciekło ze mnie mnóstwo krwi (takiej „żwieżej”). Myżlicie, że mogłam przebić błonę dziewiczą? I drugie pytanie- czy to zawsze tak strasznie boli przy wyciąganiu? z góry dzi,ęki za wszelkie pomocne informacje.

nadia83
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Idź do ginekologa, on Ci też powie jak prawidłowo korzystać z tamponów, albo poszukaj na YT przykładowych animacji.

cienkopiska
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

ale musze iżć do ginekologa w związku z czym? z tym, że mogłam przebić błonę? słyszałam, że wielu dziewczynom się to zdarzyło przy używaniu tamponów.

myżlę, że chyba za długo go trzymałam i za bardzo nasiąkł- zrobił się za duży.

aga33
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 309
    • Pasjonat

kiedyż tez miałam taki problem ale później blokada psychiczna pękła kiedy musiałam zaczać aplikować sobie asamax w czopkach i stosować na stałę chemoprewencję

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " problemy z aplikacją tamponów"

Przewiń na górę