- Ten temat ma 9 odpowiedzi, 3 głosy, a ostatnio został zaktualizowany 15 lat, 7 miesięcy temu przez
Anonymous.
- AutorWpisy
- 14 października 2010 o 18:55 #7524
Do tej pory osobiżcie nie miałam specjalnie na ten temat zdania, ani mnie tego typu sprawy jakoż bardzo nie ruszały. Ale jak ostatnio przeczytałam na onecie o czymż, co nazywa się „Klubem Bilderberga”, to zaczęłam się nad tym zastanawiać…
Generalnie chodzi o to, że jest to tajna organizacja, do której rzekomo należą najważniejsze, najbardziej wpływowe postacie na żwiecie (typu Bush, Gates, Barosso itd.), które od lat się spotykają i planują, jak p****ąć władzę nad żwiatem… Brzmi może abstrakcyjnie, ale jednoczeżnie artykuł jest nadzwyczaj przekonujący i to mi się trochę gryzie…
Tekst do przeczytania tutaj: http://strefatajemnic.onet.pl/teorie-spiskowe/tajna-grupa-trzymajaca-wladze,1,3732559,artykul.html
14 października 2010 o 19:06 #182476teorie spiskowe sa rozne, niektore to bzdury niesamowite, a niektore sa wiarygodne
co do grupy bilderberg, o ktorej mowisz
ostatnio wplywy tej „organizacji” bardzo zmalaly, kiedys ta grupa miala znaczenie, teraz ma duzo mniejsze, duzo wazniejsza jest komisja trojstronna
nie jest prawda ze w grupie bilderberg sa najbardziej wplywowi ludzie na swiecie, z polski w spotkaniach uczestniczyly takie osoby jak Aleksander Kwasniewski, Andrzej Olechowski, Hanna Suchocka, czy prezes Polskiej Grupy Farmaceutycznej, nie pamietam nazwiska, to nie sa najbardziej wplywowe osoby w Polsce
poza tym grupa bilderberg jest organizacją jawną a nie tajną, jeszcze niedawno mieli istotny wplyw na to co dzieje sie na swiecie, teraz juz duzo mniejszy
jak juz mowilem duzo wiekszy wplyw ma komisja trojstronna, ktora zalozyl david rockefeller, zwiazany tez mocno z federalnym bankiem centralnym usa, te osoby faktycznie maja olbrzymi wplyw na wydarzenia na swiecie
czlonkami sa/byli miedzy innymi:
David Rockefeller
Henry Kissinger
Jimmy Carter
Bill Clintona z Polski
Zbigniew Brzeziński
Andrzej Olechowski
Jerzy Baczyński – redaktor naczelny tygodnika „Polityka”
Marek Belka – prezes NBP
Jerzy Koźmiński – wiceprzewodniczącego Rady Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych
Janusz Palikot
Sławomir Sikora – dyrektor wykonawczy CitiBank Handlowy
Wanda Rapaczyńska – współwłażcicielka spółki wydawniczej Agora15 października 2010 o 17:43 #182477Nie wiem, tak jak pisałam – nie mam na ten temat dużej wiedzy, nigdy w tym specjalnie nie siedziałam. Może masz rację, mówiąc to, co mówisz, ale z drugiej strony jak tak czytałam ten tekst to naprawdę podziałało na moją wyobraźnię… Zwłaszcza fragmenty o tym, że grupa istnieje tak naprawdę oficjalnie, spotkania są jawna itd., więc nie wzbudzają niczyich podejrzeń… Jednak to, o czym oni tam sobie tak luźno niby gadają – o tym już raczej nikt za bardzo nie wie… I to daje spore pole do domysłów, które naprawdę poruszają wyobraźnię. Przynajmniej moją;)
15 października 2010 o 18:02 #182478To nie teorię spiskowe tylko grupy osób.
15 października 2010 o 19:40 #182479A mógłbyż rozszerzyć?:) W sensie, że to nie jest żadna teoria spiskowa czy jak?:) Bo z tego artykułu jasno wynika, że teorii spiskowych na temat klubu Bilderberga jest całe mnóstwo…
15 października 2010 o 20:11 #182480Teoria o ich tajnożci, działalnożci itp. Wiadomo,że bogaci i politycy mają szeroki wpływ na wiele dziedzin, w sumie żadna w tym nowożć. Tak samo koncerny farmaceutyczne, czy inne. Spisek to działanie przeciw komuż w ukryciu/tajnie, nie jawnie. Tu nic takiego nie ma miejsca.
15 października 2010 o 20:32 #182481doll jesli tak cie zaciekawila ta tematyka to obejrzyj sobie filmy Alexa Jones’a:
TerrorStorm: A History of Government-Sponsored Terrorism (2006)
Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007)
The Obama Deception (2009)
Fall Of The Republic : The Presidency Of Barack H Obama (2009)poza tym Zeitgeist 1 i 2, jeszcze w tym roku ma wyjsc 3cia czesc
Esoteric Agenda i Kymatica
wiekszosc z nich jest po polsku na youtube, tylko do razu mowie, trzeba tresc tych filmow samemu sobie przetrawic, duzo tam bzdur, ktore wrecz zniechecaja do poznawania tej tematyki, ale jest tez wiele informacji ktore zmuszaja do myslenia
poza tym sa tez krotsze filmiki, o tematyce dotyczacej kazdego czlowieka, czyli o pieniadzach i systemie ekonomicznym jaki obecnie panuje 😉
Money As Debt – Pieniądze Jako Dług – http://www.youtube.com/watch?v=Ue_lzEIVhnE
Money As Debt II – Pieniądze Jako Dług II – http://www.youtube.com/watch?v=m5PUB6zWnuo
te 2 filmy w miare przejrzysty sposob pokazuja, w jaki sposob czlowiek staje sie niewolnikiem systemu za pomoca pieniadzapoza tym polecam 2 hm… „bajeczki” ;p trwaja kilka minut wiec mozna szybko ogarnac 😉
http://www.youtube.com/watch?v=TqfbcNQUVbQ – mit zbitej szyby
http://www.youtube.com/watch?v=tWff0DoLuqA – koszta pracy (przyznaje sie, jest to tez reklama kowina, ale fajna 😀 , smiszne z przeslaniem :D)15 października 2010 o 22:44 #182482@miszczu wrote:
poza tym Zeitgeist 1 i 2, jeszcze w tym roku ma wyjsc 3cia czesc
Te filmy to pranie mózgu 🙂
16 października 2010 o 08:45 #182483mowilem
duzo tam bzdur, ale rownie duzo konkretnych faktow historii XX wieku
poza tym mysl jest tam podana w formie skroconej, ale w tym co mowia na temat WTC, FEDu, imperializmu USA jest sporo prawdy
le trzeba to sobie samemu przetrwic i ogladac krytycznym okiem 😉16 października 2010 o 15:44 #182484Filmy można obejrzeć ,ale nie polecam jak ktoż jest nie w temacie,bo jednak włażnie dużo głupot i przeinaczeń jak mówisz.
- AutorWpisy
- Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.