Wierzycie w teorie spiskowe?

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    doll
    Członek
    • Tematów: 2
    • Odp.: 158
    • Zapaleniec

Do tej pory osobiżcie nie miałam specjalnie na ten temat zdania, ani mnie tego typu sprawy jakoż bardzo nie ruszały. Ale jak ostatnio przeczytałam na onecie o czymż, co nazywa się „Klubem Bilderberga”, to zaczęłam się nad tym zastanawiać…

Generalnie chodzi o to, że jest to tajna organizacja, do której rzekomo należą najważniejsze, najbardziej wpływowe postacie na żwiecie (typu Bush, Gates, Barosso itd.), które od lat się spotykają i planują, jak p****ąć władzę nad żwiatem… Brzmi może abstrakcyjnie, ale jednoczeżnie artykuł jest nadzwyczaj przekonujący i to mi się trochę gryzie…

Tekst do przeczytania tutaj: http://strefatajemnic.onet.pl/teorie-spiskowe/tajna-grupa-trzymajaca-wladze,1,3732559,artykul.html

miszczu
    Członek
    • Tematów: 49
    • Odp.: 1579
    • Maniak

teorie spiskowe sa rozne, niektore to bzdury niesamowite, a niektore sa wiarygodne

co do grupy bilderberg, o ktorej mowisz
    ostatnio wplywy tej „organizacji” bardzo zmalaly, kiedys ta grupa miala znaczenie, teraz ma duzo mniejsze, duzo wazniejsza jest komisja trojstronna
    nie jest prawda ze w grupie bilderberg sa najbardziej wplywowi ludzie na swiecie, z polski w spotkaniach uczestniczyly takie osoby jak Aleksander Kwasniewski, Andrzej Olechowski, Hanna Suchocka, czy prezes Polskiej Grupy Farmaceutycznej, nie pamietam nazwiska, to nie sa najbardziej wplywowe osoby w Polsce
    poza tym grupa bilderberg jest organizacją jawną a nie tajną, jeszcze niedawno mieli istotny wplyw na to co dzieje sie na swiecie, teraz juz duzo mniejszy
    jak juz mowilem duzo wiekszy wplyw ma komisja trojstronna, ktora zalozyl david rockefeller, zwiazany tez mocno z federalnym bankiem centralnym usa, te osoby faktycznie maja olbrzymi wplyw na wydarzenia na swiecie
    czlonkami sa/byli miedzy innymi:
    David Rockefeller
    Henry Kissinger
    Jimmy Carter
    Bill Clinton

a z Polski
    Zbigniew Brzeziński
    Andrzej Olechowski
    Jerzy Baczyński – redaktor naczelny tygodnika „Polityka”
    Marek Belka – prezes NBP
    Jerzy Koźmiński – wiceprzewodniczącego Rady Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych
    Janusz Palikot
    Sławomir Sikora – dyrektor wykonawczy CitiBank Handlowy
    Wanda Rapaczyńska – współwłażcicielka spółki wydawniczej Agora

doll
    Członek
    • Zapaleniec

Nie wiem, tak jak pisałam – nie mam na ten temat dużej wiedzy, nigdy w tym specjalnie nie siedziałam. Może masz rację, mówiąc to, co mówisz, ale z drugiej strony jak tak czytałam ten tekst to naprawdę podziałało na moją wyobraźnię… Zwłaszcza fragmenty o tym, że grupa istnieje tak naprawdę oficjalnie, spotkania są jawna itd., więc nie wzbudzają niczyich podejrzeń… Jednak to, o czym oni tam sobie tak luźno niby gadają – o tym już raczej nikt za bardzo nie wie… I to daje spore pole do domysłów, które naprawdę poruszają wyobraźnię. Przynajmniej moją;)

Anonymous
    Członek
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

To nie teorię spiskowe tylko grupy osób.

doll
    Członek
    • Zapaleniec

A mógłbyż rozszerzyć?:) W sensie, że to nie jest żadna teoria spiskowa czy jak?:) Bo z tego artykułu jasno wynika, że teorii spiskowych na temat klubu Bilderberga jest całe mnóstwo…

Anonymous
    Członek
    • Guru

Teoria o ich tajnożci, działalnożci itp. Wiadomo,że bogaci i politycy mają szeroki wpływ na wiele dziedzin, w sumie żadna w tym nowożć. Tak samo koncerny farmaceutyczne, czy inne. Spisek to działanie przeciw komuż w ukryciu/tajnie, nie jawnie. Tu nic takiego nie ma miejsca.

miszczu
    Członek
    • Maniak

doll jesli tak cie zaciekawila ta tematyka to obejrzyj sobie filmy Alexa Jones’a:
    TerrorStorm: A History of Government-Sponsored Terrorism (2006)
    Endgame: Blueprint for Global Enslavement (2007)
    The Obama Deception (2009)
    Fall Of The Republic : The Presidency Of Barack H Obama (2009)

poza tym Zeitgeist 1 i 2, jeszcze w tym roku ma wyjsc 3cia czesc

Esoteric Agenda i Kymatica

wiekszosc z nich jest po polsku na youtube, tylko do razu mowie, trzeba tresc tych filmow samemu sobie przetrawic, duzo tam bzdur, ktore wrecz zniechecaja do poznawania tej tematyki, ale jest tez wiele informacji ktore zmuszaja do myslenia

poza tym sa tez krotsze filmiki, o tematyce dotyczacej kazdego czlowieka, czyli o pieniadzach i systemie ekonomicznym jaki obecnie panuje 😉
    Money As Debt – Pieniądze Jako Dług – http://www.youtube.com/watch?v=Ue_lzEIVhnE
    Money As Debt II – Pieniądze Jako Dług II – http://www.youtube.com/watch?v=m5PUB6zWnuo
    te 2 filmy w miare przejrzysty sposob pokazuja, w jaki sposob czlowiek staje sie niewolnikiem systemu za pomoca pieniadza

poza tym polecam 2 hm… „bajeczki” ;p trwaja kilka minut wiec mozna szybko ogarnac 😉
    http://www.youtube.com/watch?v=TqfbcNQUVbQ – mit zbitej szyby
    http://www.youtube.com/watch?v=tWff0DoLuqA – koszta pracy (przyznaje sie, jest to tez reklama kowina, ale fajna 😀 , smiszne z przeslaniem :D)

Anonymous
    Członek
    • Guru

@miszczu wrote:

poza tym Zeitgeist 1 i 2, jeszcze w tym roku ma wyjsc 3cia czesc

Te filmy to pranie mózgu 🙂

miszczu
    Członek
    • Maniak

mowilem
    duzo tam bzdur, ale rownie duzo konkretnych faktow historii XX wieku
    poza tym mysl jest tam podana w formie skroconej, ale w tym co mowia na temat WTC, FEDu, imperializmu USA jest sporo prawdy
    le trzeba to sobie samemu przetrwic i ogladac krytycznym okiem 😉

Anonymous
    Członek
    • Guru

Filmy można obejrzeć ,ale nie polecam jak ktoż jest nie w temacie,bo jednak włażnie dużo głupot i przeinaczeń jak mówisz.

Wyświetlanie 10 wpisów - od 1 do 10 (z 10 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę