- AutorOdp.
- 12 kwietnia 2011 at 11:48
Macie jakież sprawdzone sposoby na domowe maseczki, peelingi albo inne kosmetyki?
Ja znam tylko peeling z kawy ale to pewnie zna każdy.
Przez domowe rozumiem takie które miesza się samemu w domu z naturalnych składników.12 kwietnia 2011 at 12:07też chętnie poznałabym jakież domowe, sprawdzone receptury:)
21 kwietnia 2011 at 06:43Można prosić o przepisy?
21 kwietnia 2011 at 07:27a ja na płukanki na włosy 🙂
21 kwietnia 2011 at 09:44Myżlicie że taka płukanka w pokrzywy pomogłaby na przetłuszczające się włosy? Ja regularnie smaruje usta miodem:)
24 kwietnia 2011 at 19:24mak polny: jak bedziesz miala jeszcze chwile to wrzuć resztę przepisów, jestem bardzo ciekawa.
9 maja 2011 at 10:22peeling z kawy to ulubiony mojej koleżanki:) ja osobiżcie nie stosowałam jeszcze ale może kiedyż;) a słyszałyżcie o maseczce z papaji??
Składniki: jeden mały owoc papaji
Przygotowanie: Wykrawamy miąższ z owocu, usuwamy pestki, kroimy na małe kawałki i rozdrabniamy w mikserze do uzyskania jednolitej papki.
Uzyskana w ten sposób masa wystarczy na kilka zabiegów pod warunkiem że będzie przechowywana w lodówce.
Do jednego zabiegu użyjemy nieco więcej niż pół łyżeczki od herbaty.Maseczkę rozprowadzamy równomiernie na skórze twarzy i pozostawiamy na 10 do 20 minut zależnie od wrażliwożci naszej skóry im skóra wrażliwsza tym krótszy czas działania maseczki.
Najlepiej zrobić próbę czy nie mamy uczulenia na papaję.Maseczka sprawdza się jako peeling do twarzy i dekoltu.
Badania naukowe ujawniły że papaja jest jednym z najlepszych peelingów naturalnych. Papaja zawiera silny enzym papainę która rozpuszcza oleje i usuwa martwe komórki skóry.
- AutorOdp.