- AutorOdp.
- 5 czerwca 2011 at 12:09
Do niedawna brałam tabletki Jeanine, lekarka zmieniła mi je na zamiennik – Atywia. Biorę teraz drugie opakowanie i od miesiąca moi najbliźsi znajomi, mój chłopak i ja sama, zauważyliżmy zmiany w moim zachowaniu. Zrobiłam się bardzo rozdrażniona, czepiam się bez powodu, robię awantury z błachostek, jestem złożliwa. W dodatku z chłopakiem układało mi się w ostatnim czasie dosłownie idealnie a od niedawna jest tragedia, nie możemy się dogadać bo on nie wytrzymuje mojego zachowania, a ja jestem ciągle zirytowana – zwyczajnie działa mi na nerwy.
Czy zmiana tabletek może być powodem tej nagłej zmiany humoru i zachowania? Dodam, że zauważyłam u siebie nagły atak płaczu kiedy zrobi mi się przykro a po chwili jest wszystko okej, super humor, wielka miłożć a po chwili takie nerwy że miałam ochotę go rozszarpać – nigdy tak nie było. Czy ktoż miał podobne problemy do mnie? Czy przyczyna może być w tabletkach? Jak sobie z tym radzić, co zrobić?7 lipca 2011 at 08:23jesli wczeżniej nie było u ciebie takich zachowań to na pewno wina tabletek prawdopodobnie zawieraja inna ilosc hormonów niz poprzednie
Naj lepiej skontaktuj sie z lekazem i powiedz mu ze chcesz miec dadania hormonalne Wtedy dedzi lepiej mogł lekaz dobrac tabletki aby nie zmianiały Twojego wygładu ani zachowania8 lipca 2011 at 13:12Hej, ja też ostatnio zmieniałam tabsy. Jak masz źle dobrane to często tak jest. Na mnie lekarz testował jak na chomiku, bez badań sporo tabletek, a teraz od niedawna zaczełam brać jakąż nowożć „Lesinelle” i czuje się bardzo dobrze. Zdecydowanie lepiej niż po wszystkich poprzednich. Atywie też brałam przez chwile ale też było coż nie tak. Już nie pamiętam co, bo to było dawno. Ostatnio nawet założyłam na tym forum temat o Lesinelle, bo też chciałam się dowiedzieć coż o nich [usunięto_link]
8 lipca 2011 at 14:40Hmmm a na mnei tabletki nei wpływają w ogole, ani źle, ani dobrze, jakbym tic tac – i jadła
11 lipca 2011 at 06:46a na mnie wpływają i już brałam kilka różnych, najgorsze od kiedy mam wzj to nie mogę dobrać odpowiednich tabletek anty, bo dzięki mesalazynie , która biorę czuję się znacznie lepiej chociaż sama nie wiem czy pigułki nie wpływają na jej działanie?
26 lipca 2011 at 12:16[usunięto_link] wrote:
a na mnie wpływają i już brałam kilka różnych, najgorsze od kiedy mam wzj to nie mogę dobrać odpowiednich tabletek anty, bo dzięki mesalazynie , która biorę czuję się znacznie lepiej chociaż sama nie wiem czy pigułki nie wpływają na jej działanie?
Nie mam pojęcia, ale sama na sobie zauważyłam, że każde tabsy innaczej na mnie działają. Był Logest, był Cilest, Yaz, Evra i teraz jest Lesinelle, którego jak na razie nie mam zamiaru zmieniać 🙂
20 sierpnia 2011 at 23:32Jeżli mogę, chciałabym zaapelować do Was, byżcie dobierały tabletki zawsze po badaniach hormonalnych.
Myżlałam, że skoro moje koleżanki biorą tabletki przepisane przez lekarza ,,od ręki” to i ja mogę.Niestety, nie każdej kobiecie się uda wywinąć od powikłań.
Teraz wydaję tylko kasę na badania a pewnych zmian cofnąć się nie da.
Pozdrawiam i raz jeszcze tym, które podchodzą do tego zbyt swawolnie, róbcie badania 😥22 sierpnia 2011 at 06:27to włażnie jest odwieczny problem z braniem leków- nie można ufać widzi mi się lekarza! każda z nas jest inna, każdy organizm może zareagować inaczej-dlatego zgadzam się z Tobą! ja często mówię o chemoprewencji bo sama zapobiegam powstaniu raka przy mojej chorobie biorąc odpowiednie leki, ale tak nie wiele osób ma żwiadomożć że chemoprewencjia istnieje, że można podchodzić profilaktycznie
26 września 2011 at 06:23tabsy po prostu muszą być dobrze dobrane przez lekarza, ja biorę Midinę i na szczężcie nie wpływa ona negatywnie na mnie, ani nie tyję, ani nie mam wyprysków na twarzy, libido też mi nie spadło
18 października 2011 at 11:51Ja również dostałam od lekarza receptę na Midianę, wczeżniej brałam Yasminelle, ale ginekolog powiedział, że mają taki sam skład. Jednak Midiana jest o wiele tańsza. Co do skutków to jak dotąd waga nie idzie w górę a cera nawet się poprawiła. A jak jest u was z libido? Koleżanka też je bierze ale trochę narzeka a to.
25 października 2011 at 07:44arletka: Midiana lekko się różni od Yamisnelle – jest troche silniejsza od niej, w roli żcisłożci identyczny skład (również w ilożciowym znaczeniu) ma Yasmin. A nawiązując do wątku to wg mnie trzeba tak długo szukać aż znajdzie się włażciwe dla siebie tabletki, nie ma co się męczyć z nieodpowiednimi. Ja w końcu trafiłam na swoją Midianę i naprawdę, komfort życia bez żadnych dolegliwożci jest o niebo lepszy!
11 listopada 2011 at 09:39idealnie dobrane tabletki to po prostu raj dla kobiety 🙂
- AutorOdp.