- AutorOdp.
- 14 lipca 2011 at 06:17
Co nosicie do łańcuszka na szyję ? Medalik czy krzyżyk? Ja ostatnio zaczęłam nosić srebrna podkowe na szczężcie ponieważ trafił mi sie trefny posrebrzany krzyżyk którysz szybko blaknie.
30 września 2011 at 16:18Bizuteria-Magia fantastyczny wisiorek, musi się fajnie prezentować. A co do dylematu krzyżyk czy medalik – to ja uważam, że krzyżyków nie powinno się ani nosić ani dawać. Krzyż to oznaka męczeńskiej żmierci – generalnie nic pozytywnego. Moim zdaniem nie jest to pozytywny symbol.
2 października 2011 at 20:51[usunięto_link] wrote:
Co nosicie do łańcuszka na szyję ? Medalik czy krzyżyk? Ja ostatnio zaczęłam nosić srebrna podkowe na szczężcie ponieważ trafił mi sie trefny posrebrzany krzyżyk którysz szybko blaknie.
powaga? 😯
ja jednak lubię krzyżyk na czerwonej sukience mojej energicznej Pani 😀
Madzia, liczę na Ciebie, bo ten cały cyrk nie miałby sensu > zapra na tańce, Droga jupi
3 października 2011 at 17:17Ja ostatnio przekonuję się do złota, a że uwielbiam srebro i ciężko mi z niego zrezygnować, do złotego (żółtego) łańcuszka noszę wisiorek ze złota żółtego i białego, do którego pasują też srebrne kolczyki. Może i pogański wzór wisiorka, ale przynosi mi szczężcie greckie słońce:)
20 października 2011 at 09:50lelini- dzięki za pochwalę wisiorka 🙂 Mi też bardzo się podoba,bo jest niesamowicie gustowny i pasuje niemal na każdą okazje. Z zawieszek bardzo lubię serduszka lub kryształy.
2 listopada 2012 at 16:15Medalik.
3 stycznia 2013 at 12:57No co do samego krzyża oraz medalika,to faktycznie- lepiej będzie nosić medalik,jest wg mnie bardziej stosowne,chociaż tutaj na pewno opinie patrząc na przekrój całego wątku- są mocno podzielone.
10 stycznia 2013 at 07:59Medalik dostałam na komunię, ale go nie noszę. Jest dla mnie raczej pamiątką niż czymż, co mogę włączyć do codziennego stroju.
11 stycznia 2013 at 20:36Ja mam medalik.
7 lutego 2013 at 12:33Krzyżyk jest chyba taki bardziej podniosły,a jeżeli mamy w dodatku złoty- to już wyższa klasa,z reguły są to drogie rzeczy i chyba dlatego często decydujemy się na medalik.
12 marca 2013 at 16:18Ja jednak wole krzyżyk 🙂
28 marca 2013 at 07:58Pytanie tylko czy złoty czy srebrny i jeżeli już to na jakim łańcuszku,ponieważ to także ma tutaj znaczenie:)
15 sierpnia 2014 at 18:16Dla dziewczyn lepiej medalik , dla mężczyzn krzyżyk
12 października 2014 at 13:27Chyba nie ma żadnych reguł w tym temacie.
5 listopada 2014 at 16:51Dla mężczyzn też może być medalik,tutaj naprawdę nie ma to aż tak dużego znaczenia bo zależne jest jedynie od naszego własnego gustu oraz uznania.
- AutorOdp.