Medalik czy krzyżyk

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
    wilczyca
    Członek
    • Tematów: 1
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Co nosicie do łańcuszka na szyję ? Medalik czy krzyżyk? Ja ostatnio zaczęłam nosić srebrna podkowe na szczężcie ponieważ trafił mi sie trefny posrebrzany krzyżyk którysz szybko blaknie.

lelini
    Członek
    • Odp.: 7
    • Początkujący

Bizuteria-Magia fantastyczny wisiorek, musi się fajnie prezentować. A co do dylematu krzyżyk czy medalik – to ja uważam, że krzyżyków nie powinno się ani nosić ani dawać. Krzyż to oznaka męczeńskiej żmierci – generalnie nic pozytywnego. Moim zdaniem nie jest to pozytywny symbol.

Hard
    Członek
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@wilczyca wrote:

Co nosicie do łańcuszka na szyję ? Medalik czy krzyżyk? Ja ostatnio zaczęłam nosić srebrna podkowe na szczężcie ponieważ trafił mi sie trefny posrebrzany krzyżyk którysz szybko blaknie.

powaga? 😯

ja jednak lubię krzyżyk na czerwonej sukience mojej energicznej Pani 😀

Madzia, liczę na Ciebie, bo ten cały cyrk nie miałby sensu > zapra na tańce, Droga jupi

camelek
    Członek
    • Tematów: 0
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Ja ostatnio przekonuję się do złota, a że uwielbiam srebro i ciężko mi z niego zrezygnować, do złotego (żółtego) łańcuszka noszę wisiorek ze złota żółtego i białego, do którego pasują też srebrne kolczyki. Może i pogański wzór wisiorka, ale przynosi mi szczężcie greckie słońce:)

Bizuteria-Magia
    Członek
    • Tematów: 5
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

lelini- dzięki za pochwalę wisiorka 🙂 Mi też bardzo się podoba,bo jest niesamowicie gustowny i pasuje niemal na każdą okazje. Z zawieszek bardzo lubię serduszka lub kryształy.

Bru-netka
    Członek
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Medalik.

Bizuteria-Magia
    Członek
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

No co do samego krzyża oraz medalika,to faktycznie- lepiej będzie nosić medalik,jest wg mnie bardziej stosowne,chociaż tutaj na pewno opinie patrząc na przekrój całego wątku- są mocno podzielone.

olka_es
    Członek
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

Medalik dostałam na komunię, ale go nie noszę. Jest dla mnie raczej pamiątką niż czymż, co mogę włączyć do codziennego stroju.

ewi24
    Członek
    • Odp.: 23
    • Bywalec

Ja mam medalik.

Sklep-Jubilerski
    Członek
    • Odp.: 96
    • Zapaleniec

Krzyżyk jest chyba taki bardziej podniosły,a jeżeli mamy w dodatku złoty- to już wyższa klasa,z reguły są to drogie rzeczy i chyba dlatego często decydujemy się na medalik.

izabelaw29
    Członek
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ja jednak wole krzyżyk 🙂

Sklep-Jubilerski
    Członek
    • Odp.: 96
    • Zapaleniec

Pytanie tylko czy złoty czy srebrny i jeżeli już to na jakim łańcuszku,ponieważ to także ma tutaj znaczenie:)

ewelinaa
    Członek
    • Odp.: 10
    • Bywalec

Dla dziewczyn lepiej medalik , dla mężczyzn krzyżyk

Lucy88
    Członek
    • Tematów: 3
    • Odp.: 124
    • Zapaleniec

Chyba nie ma żadnych reguł w tym temacie.

Kokai_pl
    Członek
    • Odp.: 130
    • Zapaleniec

Dla mężczyzn też może być medalik,tutaj naprawdę nie ma to aż tak dużego znaczenia bo zależne jest jedynie od naszego własnego gustu oraz uznania.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1 do 15 (z 15 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
Przewiń na górę