- AutorOdp.
- 1 marca 2007 at 11:20
Mam mały problem! Mam 18 lat i niedługo ide z chłopakiem i jego rodzicami do opery! Nie wiem w co mam się ubrać! Proszę o rady:)
1 marca 2007 at 11:29czarne spodnie z materiału i jakaż elegantsza bluzka[nie koniecznie biała] styl sportowy odpada i jeansy też. wydaje mi sie że tez znaczenie ma też miejsce opery jesli jest to budynek jesli jest to jakis ożrodek kultury gdzie na jednej sali jest i kino i scena to mozna nieco odskoczyc od takiej elegancji. Ale jesli jest to budynek przeznaczony do takich włażnie celów[opera teatr] i jest nieco prestizowy i z tradycja to elegancja wymagana
1 marca 2007 at 11:40No włażnie to jest tradycyjny budynek opery! A jakiż zakiet czy eleganski sweter?
1 marca 2007 at 11:42moze byc to i to.. zalezy w czym sie lepiej bedziesz czuc.. 🙂
1 marca 2007 at 14:33ja np. ubrałam białe spodnie z lejącego się materiału. białą bluzke 3/4 a na nią czarny sweterek odsłaniający ramiona, zawiązane czarne korale i perełki w uszy, na nogach czarne czółenka z ozdobnymi obcasami ( diamenciki tu i ówdzie ). Do tego kok i lekki makijaż … Mimo że mam 18 lat wyglądałam bardzo elegancko, może mój strój lekko 'podnosił’ mój wiek, ale miomo to baardzo dobrze się czułam..
2 marca 2007 at 08:26Największe wrażenie na chłopaku zrobisz zakładając sukienkę lub spódniczkę. Najlepiej nie za krótką np. do kolan, raczej w ciemnym kolorze. Do tego cieniutkie kozaczki na szpileczce:) Na górę proponuję elegancką bluzkę i żakiecik (taki krótszy) O ile oczywiżcie nie założysz tzw. małej czarnej:) Mi to by się podobało. Oczywiżcie wszystko zależy od twojego stylu i figury.
20 grudnia 2011 at 19:04no na pewno musisz się ubrać elegancko. Ja ostatnio założyłam taką szarą elegancką bluzkę z żabotem i do tego spodniczkę przed kolana, no i oczywiżcie obcasy.
A jeżeli mowa o operze, to polecam serdecznie operę „Halka” w Warszawie, 23 grudnia 🙂 Warto !
[xxxxx]EDIT:kowal2
5 stycznia 2012 at 06:20ubierz małą czarną i buty które nie są sportowymi. to żwietna okazja by wyglądac elegancko i dziewczęco.
17 stycznia 2012 at 14:45Na pewno do opery dobrze byłoby ubrać się elegancko. Możesz nałożyć na przykład taką sukienkę: [usunięto_link] a do tego kozaczki i mała kopertowa torebka. Taki strój będzie idealny na taką okazję.
20 stycznia 2012 at 19:59Na pewno coż eleganckiego ,
10 lutego 2012 at 14:14Możesz iżć zarówno w sukni wieczorowej jak i eleganckich spodniach i białej koszuli- podobnie jak na egzamin 🙂 Ale nie bierz tego do siebie,opera to raczej miejsce gdzie trzeba zachować pewną klasę ubrania.
1 czerwca 2012 at 18:32[usunięto_link] wrote:
Mam mały problem! Mam 18 lat i niedługo ide z chłopakiem i jego rodzicami do opery! Nie wiem w co mam się ubrać! Proszę o rady:)
Ubiór do opery z pewnożcią powinien być elegancki, niewyzywający ani też sportowy, z pewnożcią odpadają jeansy czy leginsy. Warto zaopatrzyć się w koktajlową sukienkę, a gdy naprawdę nie wiemy co będzie odpowiednie przy takiej okazji zawsze sprawdzi się klasyczna mała czarna.
- AutorOdp.