Szkoła rodzenia

• Autor
    Odp.
  • Paulina24
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

Witam włażnie spodziewam się dziecka i zastanawiałam się nad wyborem szkoły rodzenia czy jest ona przydatna, na co zwrócić uwagę wybierając taką szkołę itp.???
    Mieszkam w Szczecinie i w przyszłym tygodniu od 6 -12 października zaczynają się dni otwarte w szkole rodzenia w Centrum Edukacji Okołoporodowej w ramach tygodnia bliskożci
    W planach niby: BEZPŁATNE warsztaty, konsultacje z położną, doradcą laktacyjnym, doulą…
    Zamierzam się na nie wybrać i zobaczę.
    A i jeszcze jedno pytanie czy warto mieć przy porodzie własną położną lub Dulę ???

katasha7
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 106
    • Zapaleniec

Szkoła rodzenia jest bardzo przydatna mi pomogła w opanowaniu strachu przed porodem no i w przygotowaniu się do zarówno porodu jak i przyszłej opieki nad maluszkiem.
    Ja chodziłam do szkoły Rodzenia na której chyba byłaż na warsztatach a więc szkoły rodzenia w Centrum Edukacji Okołoporodowej.
    Ja wybierając szkołę zwracałam uwagę przede wszystkim na miłą i kameralną atmosferę aby można było bez skrepowania zadawać pytania no i oczywiżcie na osoby które miały prowadzić zajęcia. Tam zajęcia są prowadzone przez edukatorkę okołoporodową, doulę, położną chyba z Pomorza o ile dobrze pamiętam i przez panią od laktacji i to najlepszą w zachodniopomorskim.
    Więc ja z czystym sumieniem polecam szkołę rodzenia w ceo.

Co do położnej czy Douli przy porodzie to mi wystarczył mąż ale moja koleżanka rodziła z doulą i bardzo sobie chwaliła

Olusia
    Member
    • Tematów: 26
    • Odp.: 372
    • Pasjonat

Też chodziłam do szkoły rodzenia, do tej pory mam kontakt z mamami i położną. Fajnie jest to, że przedstawiają informacje w sposób przystępny i można zadawać pytania 😀 i podkreżlają, ze nie ma głupich pytań 🙂 poza tym dobrze, że ta sama położna z zajęć przychodzi do Ciebie do domku na patronaż. Mi ta szkołę poleciła znajoma, która tez chodziła i bardzo pozytywnie oceniała.
    Przy porodzie możesz mieć jedną osobę-męża, partnera, przyjaciółkę, teżciową czy włażnie duolę (ale jej obecnożć jest chyba płatna). Sam sie zastanów kto pomoże Ci najbardziej 🙂
    Życzę łatwego porodu i dużo zdrówka dla Was 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Szkoła rodzenia"

Przewiń na górę