17 wrzeżnia 1939

• Autor
    Odp.
  • Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

napadła na nas Czerwona Armia – uważam, że koniecznie należy to przypominać…

bo naród bez pamięci, to jak klient bez pieniędzy 😀 nic mu nie sprzedadzą 8)

ps. wciąż nie mogę wyjżć z podziwu, że udaje mi się żyć w jako takim wolnym kraju 😯

amelinka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 44
    • Bywalec

wciąż nie mogę wyjżć z podziwu, że udaje mi się żyć w jako takim wolnym kraju

Nie narzekaj… Oczywiżcie nie jesteżmy może tak wolnym krajem jak kraje zachodnioeuropejskie, nie było skutecznej dekomunizacji, a w szczytach władzy są ludzie umoczeni w poprzedni system. Jednakże możesz założyć u nas firmę, swobodnie pracować i jak masz ochotę to krzyknąć „Tusk to ch*j” i nikt Ci nic nie zrobi.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

wciąż nie mogę wyjżć z podziwu, że udaje mi się żyć w jako takim wolnym kraju

Nie narzekaj…

amelinciu, pocieszasz mnie, czy dobijasz??? 😯

[usunięto_link] wrote:

Oczywiżcie nie jesteżmy może tak wolnym krajem jak kraje zachodnioeuropejskie,

zgadzam sięÄ˜Ä˜Ę :- na pewno nie NIE 😉

[usunięto_link] wrote:

nie było skutecznej dekomunizacji,

otóż to > w ogóle komuchy i ich dzieciaki, a teraz zaczynają wnuki > żmieją się nam w twarz 😆

[usunięto_link] wrote:

a w szczytach władzy są ludzie umoczeni w poprzedni system.

co Ty nie powiesz?! zauważyłaż to?! chwała Bogu!… wierzysz w Boga? tak? chwała Bogu 😀

[usunięto_link] wrote:

Jednakże możesz założyć u nas firmę, swobodnie pracować

sorry, niet! thank you… 😈 u nikogo nie założę już więcej firmy > lubię wolnożć :mrgreen:

[usunięto_link] wrote:

i jak masz ochotę to krzyknąć „Tusk to ch*j”

zawiodę Cię – Tusk nie jest ch*ujem, to ku*as jupi mało mnie obchodzi obecnie…
    i tak rozcieńczy go historia w wapnie ViCtOrIiii :ok:

[usunięto_link] wrote:

i nikt Ci nic nie zrobi.

bo ja wiem? onas może włażnie nade mną pracują służby specjalne? 😉
    żeby mnie przywieżć do prawdziwego porządku 😛 znaczy żeby m był poprawniejszy 😮

ps. ale swoją drogą bardzo bym chciał się dowiedzieć, kto też zdmuchnął ten samolot…
    nad Smoleńskiem… dużo fajnych i ważnych ludzi tam leciało… ruscy? też mi się tak wydaje ://

ale nasi łaskawie to polizali – co nie? 😉

dobra, Figa już się niecierpliwi, do tematu – 17.09.1939. to całe szczężcie nie koniec Polski.
    Bo Polska wciąż żyje w nas :wrrr:

furttook
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 3
    • Początkujący

historia 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " 17 wrzeżnia 1939"

Przewiń na górę