- AutorOdp.
- 26 lipca 2007 at 11:18
[usunięto_link] wrote:
czerwona, niby racja, ale żeby obserwować żluz i mierzyć temperaturkę, trzeba jednak o tym pamiętać i nie być zabieganą.. a teraz taki szybki tryb życia jest, że ciężko wprowadzić to do codziennego stosowania. no i jeszcze to ryzyko związane z gumkami.. trzeba się liczyć z tym, że w razie co, nie ma to tamto i trzeba biec po recepte na escapelle…
ale dla osób, które nie mogą stosować hormonów, to gumka to w zasadzie jedyne wyjżcie (nie biorąc pod uwagę spirali czy podwiązywania jajników itp rzeczy ;))Mój organizm na szczescie nigdy mnie nie zawiodl. Mam dosc regularny okres.Cykl moj wynosi 27dni +/- 1 dzien, wiec na razie nie mam powodow do nie ufania metodom naturalnym;) Bez prezerwatywy kochamy sie zaraz po okresie czyli 7-8 dzien cyklu albo pare dni przed okresem;)
Owulacja z tego co czytalam przebiega w polowie cyklu czyli w moim przypadku 13-14 dzien. Trzeba oczywiscie doliczyc dla bezpieczenstwa 4 dni. Czyli okres plodny wychodzi w moim przypadku od 9-18 dnia cyklu ; 😉 Wiem wiem zamotane troche, ale sie sprawdza 😛26 lipca 2007 at 11:44….
26 lipca 2007 at 13:40Mój organizm roznie miewal okres.Czasem tydzien nawet opoznienia albo 5 dni zalezy.Dlatego stosuje antykoncpecje.Gumek nie moge,tabletek tez nie wiec plastry uzywam,i wiem,ze nie mam sie czym denerwowac i jestem zabezpieczona i spokjna.Podziwiam dziewczyny,ktore uprawiaja stosunek przerywany ,czy zwykly seks bo sobie wyliczaja dni plodne i te cykle.Ja jakos w to nie wierze i nie mam zamiaru byc jeszcze w ciazy. 🙂
26 lipca 2007 at 13:41[usunięto_link] wrote:
Mój organizm roznie miewal okres.Czasem tydzien nawet opoznienia albo 5 dni zalezy.Dlatego stosuje antykoncpecje.Gumek nie moge,tabletek tez nie wiec plastry uzywam,i wiem,ze nie mam sie czym denerwowac i jestem zabezpieczona i spokjna.Podziwiam dziewczyny,ktore uprawiaja stosunek przerywany ,czy zwykly seks bo sobie wyliczaja dni plodne i te cykle.Ja jakos w to nie wierze i nie mam zamiaru byc jeszcze w ciazy. 🙂
Yhm to wyzej ja pisalam ,znowu nie zalogowalo mnie i wyszlo jako GOSC 😕 hihi 😉
30 lipca 2007 at 16:40@Mar+A wrote:
CZerwona ja bym sie tak bała bez prezerwatywy a nawet z tylko bez tabletek a jak peknie to co mozec ie Sobie pozwolic na dziecko? bo taka mozliwosc tez się moze zdazycpamietajmy o tym
ja wiec poszłam po tabletki zeby się nie denerwowac bo narazie nie mam w planach dziecka:)Wiem, wiem 😕 Zawsze jakies ryzyko istnieje….Heh 😕
Kurcze tak sobie teraz pomyslalam i dochodze do wniosku ze musze pomyslec o tabletkach.
Ale dziewczyny jak to jest?Trzeba chodzic do ginekologa co miesiac?Bo jak tak to troche mnie to drogo wyjdzie, bo cena za wizyte to ok 80 zl 😕 Na ile starcza opakowanie ktore on przepisze?30 lipca 2007 at 17:14….
30 lipca 2007 at 17:28Mar+a dzieki 😉
30 lipca 2007 at 18:15My prawie od roku nie zabezpieczamy sie wcale. Nie używamy prezerwatyw a ja też nie stosuje tabletek. Tabsów nie mogę brać bo miałam nieprzyjemne sytuacje. Mam regularny okres i licze kiedy mam dni płodne i wtedy uważamy a również w tym przypadku używamy prezerwatyw. Mam nadzieję że nie wpadniemy 😆
- AutorOdp.