- AutorOdp.
- 2 lutego 2009 at 22:58
wreszcie kupiłam proszek, który naprawdę pierze wszystko (koncentrat) – i okazało się że jestem na niego uczulona 🙁 wystarczy że założę koszulkę, upraną w tym proszku i kicham przez kilka minut z rzędu (początkowo) później już rzadziej…. 🙁
3 lutego 2009 at 09:00tak jak mówi onione, kup sobie proszek przystosowany dla skóry niemowląt. jest on delikatny i z reguły nie uczula. 🙂
9 lutego 2009 at 01:17dzięki za rady ale czy proszki dla niemowląt dopierają wszystko? tu chyba nie chodzi o ilożć proszku, tylko o to co te proszki zawierają – nie wiem czemu tak jest ale te „dobre” proszki, czyli te które wszystko dopierają, zawierają jakiż składnik zapachowy, który powoduje alergię (tak mi się wydaje).
Poza tym i tak już uzywam kremu do twarzy dla niemowląt, chusteczek do zmywania makijażu dla niemowląt, oliwki dla niemowląt i dzieci… 🙂 to może poużywam proszku do prania…:))
7 maja 2009 at 19:59hej
ja uzywam proszka dla niemowlat bo niestety tez jestm uczulona na zwykle…z reszta w sklepie sa antyalergiczne proszki. sensetiv – od nich nie ma sie uczulenia21 września 2009 at 20:26A te proszki dla niemowląt czym się w ogóle różnią od proszków sensitive dla dorosłych?? Jestem w ciąży i tak się zastanawiam w czym prać rzeczy malucha, sama jestem alergiczką i może warto zawczasu zadbać o włażciwy proszek?
21 września 2009 at 20:35ja tam nie mam takiego maluszka (jeszcze!) 🙂 ale sądzę że te proszki dla niemowląt są po prostu delikatniejsze, zawierają tak dobraną mieszankę substancji, aby dokładnie prały, ale nie naruszały naturalnego pH i hydrolipidowego płaszcza ochronnego delikatnej skóry. Dziecięce proszki nie mogą zawierać agresywnych ani toksycznych żrodków chemicznych: wybielaczy, rozjażniaczy optycznych, fosforanów, sztucznych barwników i enzymów. Najlepiej, by proszek nie miał żrodków zapachowych, ponieważ mogą one podrażniać skórę i układ oddechowy dziecka. Ponadto takie żrodki piorące powinny być dokładnie przebadane przez dermatologów, alergologów, pediatrów i uzyskać odpowiedni atest.
Dlatego też stosują je alergicy 🙂
Ja jestem uczulona na mydło w kostce, odkryłam to niedawno…jak używam takiego mydła to swędzi mnie skóra na plecach i brzuchu – bardzo nieprzyjemne uczucie 🙁
Lekarka mi powiedziała że to może być z powodu twardej wody, ale jak tu wodę z kranu zmienić? Okazało się jednak że jak zaczęłam używać żelów do kąpieli z nawilżającymi żrodkami to wszystko minęło.22 września 2009 at 11:40isztar, to może zgodnie z tą samą logika używaj mydełek dla dzieci? 🙂
dzięki za odpowiedź, chyba rzeczywiżcie na początek warto zainwestować w dobry proszek specjalnie dla niemowlaka, choć też jest pytanie jak długo go później używać? z tego co patrzyłam w necie to lovela ma atest instytutu Matki i Dziecka, więc wygląda na dobrze przetestowany.22 września 2009 at 11:52[usunięto_link] wrote:
isztar, to może zgodnie z tą samą logika używaj mydełek dla dzieci? 🙂
Gdyby na żele do mycia ciała też miałabym alergię to pewnie używałabym takiego mydełka dla dzieci 🙂
25 września 2009 at 13:24Niektóre z tych kosmetyków naprawdę ładnie pachną, więc żaden problem. Ja na codzień np używam mydła bambino 🙂
A czy jest tu jakaż mama, która u swoich maluszków używała takiego płynu? Czy takie delikatne proszki dobrze piorą?30 września 2009 at 12:09Pranie alergików, zawsze powinno być dwa razy płukane, albo należy korzystać z programów Baby Care, gdzie nastepuję płukanie w ciepłej wodzie. Dzięki temu wypłukuje sie porządnie resztki detergentów.
25 października 2009 at 23:42Mhm, moja pralka ma takie programy i muszę przyznać, że faktycznie rzeczy są żwietnie wypłukane. Nie miałam co prawda przyjemnożci sprawdzać na maluchach z alergią, ale sądzę, że powinny dać radę.
15 lipca 2013 at 00:16jest specjalny proszek do prania dla alergików, niestety nie pamietam dokladnie jego nazwy. Lekarka poleciła mi ostatnio, zebym w nim prała.
22 listopada 2013 at 10:14Spróbujcie Loveli jest hipoalergiczna. Do stosowania do ubranek dzieci od pierwszych dni życia, zatem delikatna.
24 listopada 2013 at 12:17Hello. And Bye.
24 listopada 2013 at 17:52Lovela u nas bardzo fajnie się sprawdziła. Do tej pory z przyzwyczajenia piorę w nich ubranka. do tego odplamiacz ratuje wiele poplamionych ubranek.
- AutorOdp.