- AutorOdp.
- 21 stycznia 2008 at 13:42
Mam 3 letniego synka, u którego lekarz stwierdził alergię na roztocza żyjące w kurzu. Objawy były poważne, bo oprócz ciągłego kataru pojawiły się też zmiany skórne – atopowe zapalenie skóry. Kiedy usłyszałem o wszystkich zaleceniach mających pomóc w życiu z tą chorobą:
ciągłe pranie pożcieli, poduszek, pozbycie się dywanów, pluszowych zabawek…itd.; po prostu się przeraziłem! czy naprawdę nie ma innych skutecznych metod na walke z dolegliwożciami mojego dziecka??? czy żrodki chemiczne np. polecony przez znajomą „Alergoff” są skuteczne? czy ktoż z was go stosował?24 stycznia 2008 at 15:52ja stosuję i mogę powiedzieć, że przyniósł oczekiwane rezultaty
w dodatku nie trzeba go często używać, gdyż działa bardzo długona opakowaniu jest napisane, że powinno się go używać raz na pół roku, ale ja psiukam nim wszystko co 3 miesiące, tak dla pewnożci 🙂
5 lutego 2008 at 10:16alergoff jest rzeczywiżcie skuteczny! uzywam od prawie roku. Powiedział mi o nim lekarz do którego chodziłem, wiec na początku myslałem że to jakaż żciema i pewnie ktoż mu płaci za to żeby polecał ten żrodek! ale poźniej od kilku znajomych tez usłyszałem sporo dobrego o Alergoffie, więc postanowilem spróbować! to był strzał w 10!!! nawet zmieniłem opinię o moim alergologu 😀
5 lutego 2008 at 12:48żrodki przeciwkurzowe i pożciel z owczej wełny ( roztocza sie tam nie wystepuja)
5 lutego 2008 at 14:08ALERGOFF???
znam
używałem
polecam!
na serio działa!6 lutego 2008 at 11:21A tak włażciwie to do czego najlepiej jest stosować Allergoff? Jak wy go używacie?
6 lutego 2008 at 16:26Ja używam Allergoffu do spryskiwania kołdry, materaca w łóżku i tapicerowanych mebli. Można go także stosować do zasłon, dywanów, firan itp. o ile wczeżniej się ich nie pozbyliżcie 😀
31 października 2011 at 22:42Odradzam zapisywania takiego dziecka do przedszkola!!!!! Powinien siedzieć w domu i być pod stałą opieką. Może wyrożnie z tego… Jeżli AZS jest silne trzeba zabezpieczać ciało przed drapaniem, żeby uniknąć zakażenia… Są na rynku takie specjalistyczne ochronne ubranka. Resztę doradzi lekarz, ja tyle od siebie chciałam poradzić… Bo temat w jakimż sensie jest mi bliski…
28 sierpnia 2012 at 12:53Lekarze z reguły zalecają pozbycie się wszelkich „łapaczy” kurzu. Taka profilaktyka…. Jednak jeżli zastosujecie leki na alergię, może nie będzie konieczne usuwanie wszystkich tkanin zz domu, lub ich codzienne pranie 😉 sama mam takie uczulenie, niemal całe życie…. wystarczy posprzątać od czasu do czasu, dbać o czystożć …
29 sierpnia 2012 at 07:45Nie wiem co to za alergoff, pierwsze słyszę. Jeżli chodzi o ochronę mieszkania przed roztoczami to ja używam zwykłej mgiełki solankowej Zabłockiej do nawilżacza. Zimą tak czy siak trzeba nawilżać, a latem co kilka dni spryskujemy mieszkanie. Mgiełka w jakiż sposób usuwa te roztocza z powietrza, tak samo pyłki drzew. Wiem o tym, ponieważ moja córka jest na to wszystko uczulona i wystarczy jej obserwacja by widzieć jakie jest natężenie alergenów w pomieszczeniu. Przy takim nawilżaniu jej dolegliwożci ustępują całkowicie.
- AutorOdp.