• Autor
    Odp.
  • natalia5315
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 0
    • Początkujący

Byla mojego partnera przez 3,5 roku pobierala alimenty z funduszu.od ponad roku jest wlascicielka salonu masazu.czy w tej sytuacji dalej pobiera alimenty z funduszu?jesli nie to czy mojemu partnerowi rosnie dlug czy ma tyle ile mial do momentu w ktorym ona zostala wlascicielka salonu?mam jeszcze jedno pytanie czy warto angazowac sie w zwiazek z facetem ktory ma dziecko z inna?moze ktos jest albo byl w takiej sytuacji i doradzi mi czy mam byc dalej w zwiazku z partnerem czy rozstac sie z nim.dodam ze nie przeszkadza mi to ze ma dziecko,ale martwie sie czy jak bysmy wrazie wzieli slub to czy komornik bedzie mogl zabrac cos co nalezy do mnie albo sciagac pieniadze z mojego konta (ja pracuje on nie) i czy wrazie jego smierci ja musialabym splacac dlug albo nasze wspolne dziecko wrazie jakbysmy mieli.

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

natalka, ja myżlę, ze facet, który ma dziecko powinien na nie płacić i już, ale z drugiej strony o tę drugą kobietę też powinien się zatroszczyć – skoro wchodzisz w związek z kimż takim to miej to na uwadze – rewiduj swoje uczucia, bo… Cię zjedzą kiedyż 👿

Hard
    Member
    • Tematów: 140
    • Odp.: 1426
    • Maniak

@mikiki wrote:

Myżlę że nie powinnaż się martwić, to nie są Twoje długi, tylko Twojego partnera. Mogę Ci polecić dobrego komornika sądowego z Piaseczna – Tadeusza Radeckiego. Działa w całej Polsce. Lepiej zapytaj specjalisty, nr tel są na stronie [usunięto_link].

mikiki, dobrze gadasz… oczywiżcie jeżli nam tu… natalia5315 powiedziała naprawdę… prawdę 😉

wybacz mikiki, w necie nigdy nie można być pewnym :mrgreen:

estera33
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Czy warto? nie wiem ale na pewno nie są to łatwe związki….znam pare takich i nie maja lekko…bardzo się to na nich odbija ..wiadomo wiele tez zależy od 2 strony..ale zazwyczaj jak się on czy tam ona bo różnie to jest dowiaduje że eks z kim jest jest jeszcze gorzej…

mikos.lenna
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Z długów można wyjżć, trzeba tylko chcieć i wdrożyć w życie nowy plan.
    A co do związku to porozmawiaj z partnerem, a jeżli boisz się, że po żlubie jego dług przejdzie na Ciebie to może warto pomyżleć o rozdzielnożci majątkowej?

nohhor
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 18
    • Bywalec

Na pytanie, czy warto, powinnaż sobie odpowiedzieć zanim zdecydowałaż się wejżć w związek z mężczyzną, który ma dziecko, alimenty..Z całą pewnożcią to Ty powinnaż porozmawiać z nim na temat „długów”, nie czekaj aż komornik zapuka do Waszych drzwi. Pomyżl także o Waszej przyszłożci, rodzinie, dzieciach.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " alimenty"

Przewiń na górę