- AutorOdp.
- 12 listopada 2007 at 17:00
Czy ktoras z Was miala kiedys anemie?
Ja przez to moje odchudzanie ostatnio bardzo zle sie czuje. W ciagu ostatniego tygodnia zaslablam kilka razy. Dzis znow to sie stalo w pracy. Staje sie wtedy blada,trzesa mi sie rece i wychodza czerwone plamy na dekoldzie. Nie wiem co robic…przestalam sie odchudzac(narazie),nie pije juz kawy i przestalam palic papierosy a mimo to ciagle mam omdlenia i gwaltowny spadek sil. Moj maz mowi,ze to moze byc anemia ale tak naprawde wiemy o tej chorobie tyle ile wyczytalismy w internecie…
Moze Wy wiecie cos wiecej?Aktualnie mieszkamy w Anglii a jak wiadomo lekarze tutaj to straszne konowaly wiec jeszcze sie nie wybralam….nie mam pojecia co mi jest…
Ps.w ciazy tez nie jestem-sprawdzalam dzis rano….
12 listopada 2007 at 18:23anemia?? bardzo mozliwe..nagly spadek wagi moze byc jej przyczyna..
moja mama z powodu dosc powaznych przyczyn osobistych popadla w anemie..w przeciagu niecalego miesiaca schudla 8 kg,przy poprzedniej wadze 54kg 🙄 ..czula sie podobnie jak Ty..oslabiona,wiecznie senna,na nic nie miala sil
po wizycie okazalo sie ze ma anemie, faszeruja ja teraz srodkami bo wyniki sa nie zaciekawe 😕 😕 do tego wyszlo, ze ma jeszcze miesniaka 😕
wiec nie lekcewaz tego..zdrowie jest najwazniejsze..wiec jak najszybciej udaj sie do lekarza..wtedy bedziesz miala pewnosc co Ci jest i jak mozesz temu zopobiec
Pozdrawiam12 listopada 2007 at 20:55Ja duzo nie zchudlam,zreszta teraz wogole przestalam sie odchudzac. A propo lekarza to wlasnie wrocilam….i tak jak pisalam wczesniej,ze angielscy lekarze nie wiedza jak pomoc, potrafia tylko przepisac paracetamol…
Jak mi nie przejdzie,to ide na badanie krwi,moze to cos pomoze.
Pozdrawiam 🙂
12 listopada 2007 at 21:07[usunięto_link]
Jak mi nie przejdzie,to ide na badanie krwi,moze to cos pomoze.
Zgadza się 🙂
12 listopada 2007 at 22:53anemia to glownie niedobor zelaza, kwasu foliowego i witaminy b12. przejdz sie do apteki i spytaj o preparaty zawierajace powyzsze skladniki. a poza tym to zaczac stosowac diete gdzie one wystepuja.
powinno chociaz troche pomoc 🙂
a poza tym oczywiscie wypada zrobic badania, bo to rownie dobrze moze byc cos innego lub cos bardziej zlozonego.
13 listopada 2007 at 08:34Moj maz zaopatrzyl mnie juz w zelazo i inne witaminy. Poszlam tez do innego lekarza i dostalam tabletki na zawroty glowy. Zobaczymy. Narazie siedze w domu i odpoczywam.
Dzieki za odpisy-POZDRAWIAM 🙂
14 listopada 2007 at 18:25To znowu ja…odpisuje sama sobie:(
Chcialam tylko dodac,ze ze mna nie jest za dobrze. Dzis ponownie bylam u lekarza-okazalo sie,ze mam cos nie tak z sercem:( Dostalam rowniez skierowanie na badanie krwi,jutro sie wybieram.
To byl staraszny dzien:(:(:(
- AutorOdp.