- AutorOdp.
- 26 marca 2009 at 15:50
„kaszel może mieć wiele przyczyn, może być wirusowy, lub być objawem innej choroby dotyczącej dolnych lub górnych dróg oddechowych. …”
źródło: [usunięto_link]
A na infekcje wirusowe antybiotyk nie pomoże!
Ja bym podała syrop dostosowany do rodzaju kaszlu i mozna smarowac plecy mascią wygrzewającą np depulol,vick…
26 marca 2009 at 15:53znow odwracasz kota ogonem.
piszemy tu o stwierdzonej infekcji bakteryjnej, nie o wirusowej. na wirusy nie stosuje sie antybiotykow.
przeziebienie to nie tylko kaszel. to szereg innych objawow, ktore u tak malego dziecka zwalczane sa antybiotykami. bo leki typu tabcin, gripeks czy aspiryna nie nadaja sie absolutnie dla malych dzieci.
dlatego daruj sobie e-dziecko i zabawe w diagnozowanie dzieciaka, ktorego na oczy nie widzialas.
26 marca 2009 at 15:54Wiem,że na wirusy nie stosuje się antybiotyków-napisałam to wyżej!!
a jakbym sobie z tym poradziła napisałm też ponizej…Na infekcje wirusowa sa przecież specjalne leki-PRZECIWWIRUSOWE!
26 marca 2009 at 16:00Poza tym mażci Wick i Depulol też nie są dla tak małych dzieci. jak już to Pulmex Baby.
26 marca 2009 at 16:09sa tez rozmaite panadole i paracetamole w syropie…ale to tez nie wystarczy przy przeziebieniu.
lady…bedziesz miec swojego dzieciaka, bedziesz go diagnozowac i podawac „lekkie leki przeciwbakteryjne np. furagine” 😆 😆
na razie…daj sobie siana, bo sie strasznie placzesz i piszesz glupoty.
26 marca 2009 at 20:06Nigdy nie stwierdziłam,że będę swoje dziecko sama diagnozować-ehhte Twoje wolne interpretacje… Będę go poprostu zabierać do mądrych lekarzy!
26 marca 2009 at 20:37[usunięto_link] wrote:
Chciałam tylko podkreżlić,że nie każdy lek przeciwbakteryjny jest antybiotykiem!
Masz ochotę może jeszcze coż innego podkreżlić? Bo nie wiem po jaką c*****ę 3 razy podkreżlasz to samo, skoro NIKT NIC zaprzeczającego temu faktowi nie napisał! Tobie się mogło tak wydawać, ale widać za dużo siłki za mało książek.
26 marca 2009 at 21:12😆 😆 😆
jesteż kiepską kopią Parvati 😮26 marca 2009 at 21:15[usunięto_link] wrote:
[usunięto_link] wrote:
Nikt nie mówi o domowych sposobach…
Ale czasami wystarczy lek przeciwbakteryjny a nie od razu antybiotyk!antybiotyk jest lekiem przeciwbakteryjnym.
warto moze nie zabierac glosu, jesli nie ma sie o czyms pojecia…
A tutaj to niby co było? I potem też nie chciała zrozumieć! Siłownia mi nie przeszkadza w rozwoju intelektualnym a i z czytaniem książek nie mam problemów… Za to Ty najwyraźniej jakiż masz ze zrozumieniem czytanego textu…
27 marca 2009 at 13:38czy widzisz cos nieprawdziwego w tym zdaniu?
31 marca 2009 at 16:00[usunięto_link] wrote:
😆 😆 😆
jesteż kiepską kopią Parvati 😮z przykrożcią stwierdzam, że nie trafiłaż.
Nie tylko jedna osoba na żwiecie nie puszcza mimo uszu głupot które usłyszy.31 marca 2009 at 17:00Co jak co ale po (podobno!) studentce medycyny można się było spodziewać nieco innej,bardziej rzeczowej wypowiedzi w tym temacie a nie tego,że zamiast napisać odnożnie antybiotyków i częstego ich przepisywania przyczepi się do wypowiedzi która padła w rozmowie długo zanim tu zaglądnęłaż…
Nie zareaguję na Twoją kolejną zaczepkę!
31 marca 2009 at 17:10nie trzeba byc studenkta medycyny, zeby pociskac z glupot, ktorymi nas tu uraczylas…
31 marca 2009 at 17:27Nie wiem czemu nie zrozumialaż tego,że napisałam o lekach przeciwbakteryjnych dlatego bo-jak się potem poprawiłam-nie wszytskie one są antybiotykami…
A Józia przyszla „po ptokach” cytują moją którążtam z koleiwypowiedź i wtrąca swoje 3grosze… Nie zwraca uwagi,że tamat już poszedł dalej itd bo ona sobie to akurat wybrala…
Nie wiem czy zauważyłaż i czy się z tym zgodzisz ale Józia próbuje Cię na siłę nażladować-z miernym skutkiem![/i]
31 marca 2009 at 17:30[usunięto_link] wrote:
Nie wiem czemu nie zrozumialaż tego,że napisałam o lekach przeciwbakteryjnych dlatego bo-jak się potem poprawiłam-nie wszytskie one są antybiotykami…
A Józia przyszla „po ptokach” cytują moją którążtam z koleiwypowiedź i wtrąca swoje 3grosze… Nie zwraca uwagi,że tamat już poszedł dalej itd bo ona sobie to akurat wybrala…
Nie wiem czy zauważyłaż i czy się z tym zgodzisz ale Józia próbuje Cię na siłę nażladować-z miernym skutkiem![/i]
powtarzam: jakie leki przeciwbakteryjne inne niz antybiotyki lecza przeziebienie?
umiesz odpowiedziec na to pytanie?
- AutorOdp.