- AutorOdp.
- 26 czerwca 2007 at 14:34
kjh
26 czerwca 2007 at 16:23ja uzywam. jestem w polowie drugiego opakowania. Nie wiem czego sie naczytalas, ale sa tak samo b ezpieczne jak inne srodki anty, z tym,ze one jeszcze lecza tradzik. Moim skutkiem ubocznym są plamienia. srednio polowe dni, podczas ktorych biore tabletki, plamię. No i wiadomo infekcje. A i jeszcze troche juz poprawila mi się cera;)
26 czerwca 2007 at 16:25Dzieki za odp:) jakie infekcje?… i czym są plamienia? z góry dziekuję za wyjażnienia.
29 czerwca 2007 at 21:29przy antykoncepcji hormonalnej ma się wiekszą skłonnożć do infekcji pochwy (grzybice, zapalenia itp). ale nie zawsze tak jest. niektóre dziewczyny mają skłonnożci inne nie.
a diane to silne tabsy i ja osobiżcie uważam, że jak ktos ich nie stosuje leczniczo (na tradzik), to lepiej wybrac inne o mniejszej dawce hormonów. moja kolezanka je brała przez 4 lata i potem jak odstawiła, to dostała trądziku młodzieńczego takiego, że musiała sie leczyc u dermatologa. tak miała cała gospodarke hormonalną rozwaloną. chyba lekarz jej nie powiedzial, że tych tabsów nie powinno się stosować dłużej niz 6 cykli i zrobic przerwę, choć jak jest dobrze tolerowana, to wg najnowszych badan mozna ją stosowac do 3 lat. raz w roku standardowo trzeba zrobic próbe wątrobową i badanie ginekologiczne
3 lipca 2007 at 15:51Diane 35 to sa tabletki na tradzik glownie, antykoncepcja to jako „dodatek”. nie sa one najlepsze, zle wplywaja na organizm, bo maja wieksza dawke hormonow. w USA nie pozwolono ich wprowadzic na rynek, a w europie planuje sie ich wycofanie. wiec moja rada taka – jesli chodzi Ci o antykoncepcje, poszukaj czegos innego. pozdrawiam !
3 lipca 2007 at 18:18infekcje czyli grzybki itd. ja chyba grzybka nie mam ale niekiedy tr oche mnie swedzi i jest zaczerwienienie. a plamienia to takie małe okresiki hehe. po prostu troche krwi leci. niekiedy jest normalna czerwona, niekiedy brązowa…
9 lipca 2007 at 05:53Wszystko ok, ale antykoncepcja w przypadku tego leku to nie jest skutek uboczny. Skutek uboczny to leczenie trądziku, które jest bardzo silne, ale jest skutkiem ubocznym!
21 lipca 2007 at 17:36Cholera, sama już nie wiem co robić…Poszłam do mojego gina po tabletki anty. Przy okazji wyszło, że mam małą nadżerkę. To będą pierwsze tabletki jakie będę brała. Pan doktor się popatrzył na mnie i stwierdził, że w takim razie przepisze mi Diane 35-bo poprawi mi to cerę (mam jakież wypryski, ale bez przesady-nie jest to trądzik) i być może wpłynie na nadżerkę, że nie będzie jej trzeba inwazyjnie likiwdować. Lekarz to lekarz pomyżlałam,wie co robi. Ale z czystej ciekawożci zajrzałam do netu. I kutwa, 90% opinii jest takich, żeby tego nie brać. Że jest to silny hormonalny lek, który przede wszytkim jest lekiem na trądzik, a nie tabletkami anty. Wiem, że każde tabletki wpływają na gospodarkę hormonalną i różnie kobiety reagują na tabletki. Ale te skutki uboczne Diane 35 mnie przeraziły. I tak się zastanawiam co robić???? To są moje pierwsze tabletki…i tak od razu, z grubej rury? no,ale to lekarz mi przepisał!!! Zgłupiałam już….
24 lipca 2007 at 16:29Również stosowałam diane 35 i nie polecam. Miałam same problemy nio i przytyłam. Odczuwałam straszne bóle, miesiączki miałam bolesne, ciągle byłam senna ale były również gorsze rzeczy. Dziewczyny wyżej już opisywały. Zanim zaczniesz je brać dokładnie się zastanów.
24 lipca 2007 at 23:34Anonymous
Guest- Tematów: 10
- Odp.: 102
- Zapaleniec
ja bralam diane przez w sumie jakies 9 miesiecy.To byly moje pierwsze tabletki anty jakie przepisal mi lekarz…I jak to standarowo bywa,zadnych badan,a nawet szczegolowych pytan(ze o informacji jakie maja prawdziwe dzialanie to juz nie wspomne).O ich dzilaniu dopiero z ulotki sie dowiedzialam i czytajac ja oczy mialam coraz wieksze…tym bardziej,ze w zyciu zadnych problemow z cera nie mialam!!!!Ogolnie to chyba jestem jakims wyjatkiem,bo ja czulam sie po nich bardzo dobrze,zadnego tycia,plamienia,zawrotow glowy itp.Po prostu tak jakbym niczego nie brala.
Tabletki zminily sie razem ze zmiana miejsca zamieszkania i lekarza tez.Pani doktor sie lekko przerazila(…)i zmienila mi tabletki,teraz biore Jasmine i tez czuje sie bardzo dobrze.Tabletki maja jednak minus-drogie sa…:/ale kupujemy do spolki z moim partnerem(on placi polowe i ja polowe,wiec nie jest tak zle)Wracajac do diany-lepiej nie brac jesli naprawde nie ma takiej potrzeby,lepiej wybrac jakies inne tabletki,troche bezpieczniejsze:)
23 sierpnia 2007 at 17:47Diane… hmm.. po pierwsze musze powiedziec, ze mialam ladniejsza cere. Ale za to utylam 7 kilo. I to mnie niezle przybilo. Bardzo czesto bolala mnie glowa po tych tabletkach. Teraz zaczynam brac nowe. zobaczymy jak bedzie.
23 sierpnia 2007 at 20:33Ja przez pół roku brałam CILEST, który przepisała mi pani endykrynolog ze wzgledu na cere, wczeżniej miałam robione badania krwi żeby wszystko było jak najlepiej dobrane do mojego organizmu…… niestety potem nie moglam sie umowic na wizyte z nią poniewaz miała urlop tabletki sie skonczyly do tego lekarza mialam dosyc daleko bo 50 km wiec udalam sie blizej do pani ginekolog…
panik ginekolog stwierdzial ze nie widzi potrzeby kontynuowania leczenia tymi lekami ktore bralam do tej pory i przepisala mi wlasnie diane 35 😕
zbadala mnie i kazal przyjsc za miesiac zeby sie skonsultowac czy nic mi po nich nie jest….przyszlam za miesiac to nawet nie miala ze mna czasu pogadac i tylko facetka w recepcji przepisala mi recepte na nastepne dwa opakowania….
po pierwszym opakowaniu mi nic nie bylo, po drugim zauwazylam ze tak jak bym troche przytyla ale myslalam ze to z obzarstwa 8) zjadlam trzecie opakowanie i to juz bylo moje ostatnie bo na nastepne sie nie zdecydowalam….
przytylam kilka kilo a co najgorsze to to że okres mi sie tak rozpierdzielil po tym ze czasem nie mialam przez dwa miesiace albo mi sie spóżnial o kilkanascie dni:( od tego czasu minal rok a ja nadal mam miesiaczke w caly swiat. uprzedzialm sie do tabletek a tych juz napewno nie wezme.[/b]
23 sierpnia 2007 at 20:42Ja przez pół roku brałam CILEST, który przepisała mi pani endykrynolog ze wzgledu na cere, wczeżniej miałam robione badania krwi żeby wszystko było jak najlepiej dobrane do mojego organizmu…… niestety potem nie moglam sie umowic na wizyte z nią poniewaz miała urlop tabletki sie skonczyly do tego lekarza mialam dosyc daleko bo 50 km wiec udalam sie blizej do pani ginekolog…
panik ginekolog stwierdzial ze nie widzi potrzeby kontynuowania leczenia tymi lekami ktore bralam do tej pory i przepisala mi wlasnie diane 35
zbadala mnie i kazal przyjsc za miesiac zeby sie skonsultowac czy nic mi po nich nie jest….przyszlam za miesiac to nawet nie miala ze mna czasu pogadac i tylko facetka w recepcji przepisala mi recepte na nastepne dwa opakowania….
po pierwszym opakowaniu mi nic nie bylo, po drugim zauwazylam ze tak jak bym troche przytyla ale myslalam ze to z obzarstwa Cool zjadlam trzecie opakowanie i to juz bylo moje ostatnie bo na nastepne sie nie zdecydowalam….
przytylam kilka kilo a co najgorsze to to że okres mi sie tak rozpierdzielil po tym ze czasem nie mialam przez dwa miesiace albo mi sie spóżnial o kilkanascie dni:( od tego czasu minal rok a ja nadal mam miesiaczke w caly swiat. uprzedzialm sie do tabletek a tych juz napewno nie wezme.
skopiowalam to bo wczesniej napisalam ale mnie nie zalogowalo 😕
9 września 2007 at 15:29Diane brałam krótko, bo miałam mdłożci i zawroty głowy. Ale cera ok.
19 września 2007 at 17:40Moja siostra bierze diane. Cere rzeczywiżcie ma ładną, ale niestety narzeka na spadek libido. No cóż… coż za coż:)
- AutorOdp.