- AutorOdp.
- 26 września 2007 at 07:01
Hej dziewczyny.
Z tego co czytam to wiele z was stosuje Diane35. Brałam ją kilka lat temu, ale ze względu na problemy hormonalne. Rozmawiałam z wieloma ginekologami, którzy twierdzili że nie jest to żrodek, który nalezy stosować jako antykoncepcję. Jest zbyt „wyniszczajacy” a dawka hormonów jest za duża. Po odstawieniu moze być dosć cieżko. Sama przyznam ze gdy przeszłam na łagodniejsze pigułki przez ponad 8 miesiecy dochodziłam do siebie, miałam bardzo nieregularny okres, bolesny i tak dalej…
A na cerę o ile mi wiadomo podobno bardzo dobrze wpływa janine.26 września 2007 at 08:11też brałam kilka latek. jak odstawiłam, już jakiż czas temu, to się okazało, że mam większą ochotę na seks, schudłam 5 kilo tak sama z siebie, głowa mnie nie boli… wczesniej tych objawow w ogole nie laczylam z tabletkami. dopiero kilka miesiecy po odstawieniu (chciałam zrobic przerwe, żeby za długiej ciągłożci w łykaniu nie było) razem z lekarką stwierdizłyżmy, ze nie warto się tym faszerować, bo to jednak nie dla mnie…
17 kwietnia 2009 at 21:16Ja z powodzeniem stosuje nowa metode krazek dopochwowy Nuvaring.
Ma mniej hormonow niz tabletki i plastry. Jest przyjazny dla watroby, hormony nie uwalniaja sie bezposrednio do niej. No i wklada sie go na 21 dni a potem 7 przerwy.Odpowiednia dawka hormonow sprzyja mojej cerze. Skora wylagodniala i zrobila sie miekka, zniknely pojedyncze krostki. 🙂26 kwietnia 2009 at 10:49[usunięto_link] wrote:
Moja siostra bierze diane. Cere rzeczywiżcie ma ładną, ale niestety narzeka na spadek libido. No cóż… coż za coż:)
Ale uzywa Diane celem antykoncepcyjnym czy dermatologicznym? bo jesli jako srodek antykoncepcyjny i spadlo jej libido, to troche porazka…
23 maja 2009 at 11:32Diane to glownie lek ze wskazaniem dermatologiczny. Dodatkowo tylko ma funkcje antykoncepcyjna. Wydaje mi sie ze wlasnie na problemy z cera powinno sie go uzywac… jest tylko fajnych nowoczesnych metod anty ze kazdy moze znalezc cos dla siebie. Szczegolnie jesli srodek antykoncepcyjny powoduje spadek libido… 😥
19 września 2009 at 22:48Witam, stosowalam Diane przez 4 cykle, ale był dla mnie za silny. Tak jakos mnie rozstroił hormonalnie i jeszcze emocjonalnie. Mialam koszmarne wahania nastrojów, bole głowy, humorki, chwile agresji. Troche też przytyłam, ale nie wiem czy to od tego. A z pozytywów to chyba tylko ładniejsza cera… Nie jest to dobry żrodek dla delikatnych organizmów, a juz na pewno nie na początek kariery 🙂
16 listopada 2009 at 20:20no to ja jestem chyba rekordzistką w tym temacie… bo brałam Diane 6 lat :|, jakoż tak zamierzałam ją zmienić na coż innego, ale nic mi po niej nie było, kompletnie nic, a cera rewelacja, czułam się bardzo dobrze, nigdy nie zauważyłam skutków ubocznych i jakoż tak zeszło:).
Ale dzisiaj mojego gienia nie było i w zastępstwie był inny, który oczy wystawił jak zobaczył, że biorę to przez tyle czasu… że akurat jestem między 1 a 2 dniem okresu to przepisał mi coż innego – wspomniałam mu, że zastanawiałam się nad plastrami.
Dostałam receptę na plastry Evra. Trochę to drogie, bo zapłaciłam 47 zł, i jakoż tak nie jestem do tego przekonana,przyzwyczaiłam się do łykania tabsów, jak nie łykam, to mam lekkie obawy, i jeszcze przez ten tydzień muszę się jakoż dodatkowo zabezpieczać, bo zażyłam lekko po minięciu 24 godzin od pojawienia się okresu.
Acha, i mam pytanie… wybieramy się z chłopakiem na weekend na gorące źródła, czy nic się z tym plastrem nie stanie? Niby można się normalnie kąpać, chodzić na basen, ale to wysoka temperatura, nic się nie stanie???23 listopada 2009 at 00:53No własnie Ci odpowiedziałam w innym temacie 🙂 W każdym razie ja plastry żle wspominam i krótko sie z nmim męczyłam. Pworotu do Diane nie polecam, bo z wątroby niedługo nie będziesz miała co zbierać, ale ja zamieniłam tabletki na jeszcze inna alternatywę – krążek antykoncepcyjny i u mnie się sprawdza. Polecam szczerze.
22 października 2011 at 06:36Również Midiana pomaga w walce z trądzikiem, widzę po sobie jak wyładniałą mi cera 😀
22 października 2011 at 11:55Nie można tego uznać za zasadę – generalnie dobrze dobrane tabl. antykoncepcyjne mogą faktycznie pomóc w poprawie kondycji cery, jednak nie można stwierdzić, które dają takie ogólne działanie – zalezy od organizmu. Chociaż co do midiany, to przyznam, że mi akurat również służy w tym temacie 😉
23 października 2011 at 06:46no włażnie jamajkaa więc widzisz, że dobre tabsy anty bywają skuteczne w walce z trądzikiem 😀
23 października 2011 at 12:31Tak, ale nie można przypisać to konkretnym tabletkom antykoncepcyjnym i powiedzieć, że „Te i te pomagają na trądzik”, poza tym wiadomo, że nie każdemu mogą pomóc
27 października 2011 at 14:48ja tam jestem w stanie powiedzieć, żemi mi midiana pomogła z trądzikiem, odbicie w lustrze mówi samo za siebie 😀
10 listopada 2011 at 19:31Praktycznie po każdych tabletkach czułam się źle, a po Diane 35 szczególnie, ogólnie był tylko jeden rodzaj trójfazowych pigułek, które dla mnie były bardzo OK jednak wycofano je ze sprzedaży. Szkoda, nie jestem w stanie łykać tego w żadnej odsłonie teraz.
13 marca 2013 at 13:37hej:)
brałam Diane 35 przez 2 lata . miałam trądzik i lekarz stwierdził ze będzie idealnym lekarstwem na problemy skórne i przy okazji antykoncepcja . w czasie brania diany moja waga się ustabilizowała . przez 3 lata ważyłam 57 kg ani mniej ani więcej , problemy ze skórą zniknęły i jedyne co się działo nie pożądanego to nie miałam ochot na seks 🙂 i miałam straszliwe bule głowy . jeżli występują krwawienia miedzy miesiączkami to trzeba iżć do lekarza a jeżli nie reaguje to trzeba iżć do innego . to nie dobrze jak się plami . jeżli lekarz nie zleca badan wątrobowych przy antykoncepcji to trzeba samemu zrobić sobie takie badania .
moja rada ze jeżli nie masz problemów ze skora to poproż lekarza o inne tabletki badż plastry .
pozdrawiam 🙂 - AutorOdp.