antykoncepcja-tabletki

• Autor
    Odp.
  • Kinga1988
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 2
    • Początkujący

hej.Jestem tu praz pierwsszy…zastanawiam sie czy sa jakies dobre i bezpoeczne tabletki antykoncepcyjne.Jak narazie z chlopakiem uzywamy prezerwatyw..ale on sie boi sie mozemy wpadnac:/
    prosze o odpowiedz.

kajdaaa
    Member
    • Tematów: 17
    • Odp.: 1620
    • Maniak

Każde tabletki są w jakiż sposób dobre ale nie każdy organizm może je przyjmować. Dlatego jeżeli myżlisz o tabletkach to idź do gina i on napewno Ci jakież przepisze które będą dla Cibie dobre. Powinien Cię przebadać zanim coż przepisze ale może od razu bo tacy lekarze też się zdarzają a to nie jest zbyt dobre dla kobiety. Później okazuje się że są jakież problemy lub skutki uboczne.

Kinga1988
    Member
    • Początkujący

aha no ok

olena-25
    Member
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

dobre tabletki antykoncepcyjne……..moim zdaniem nie ma takich. Wszystkie prędzej czy później dają się we znaki.

netinka
    Member
    • Tematów: 24
    • Odp.: 171
    • Zapaleniec

wg mnie, najlepsze są takie z niska dawką hormonów.
    Takie jak : Logest czy Harmonet. Sama ich używałam i używam. Jestem zadowolona. Uzywam juz ponad 2 lata i czuje sie dobrze, wyniki badan tez są ok.

Takze jak na pierwszy raz to takie raczej polecam

asiek
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 436
    • Pasjonat

kinga, powinnaż zrobić badania i lekarz powinien dobrać odpowiednie. to tak jest, że jedne są dobre dla tej, ale to nie oznacza, że dla drugiej też będą ok. jeszcze małą dawkę hormonów mają chyba yasminelle 😉

Kinga1988
    Member
    • Początkujący

dzieki dziewczyny :*

Lucienne
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 101
    • Zapaleniec

Mała dawka hormonów chyba nie oznacza, że tabletki są mnie skuteczne,prawda?
    Bo ja biorę Harmonet.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Nie. To że tabletki mają mało hormonów to tylko z korzyżcią dla nas, bo nasz organizm nie jest niepotrzebnie o*****zany. Poza przy tabletkach o dużej ilożci hormonów czężciej występują takie skutki uboczne jak tycie czy bóle głowy. Ja też biorę harmonet i jak dla mnie jest super.

Anonymous
    Member
    • Tematów: 103
    • Odp.: 3449
    • Guru

Od 10 dni stosuję tabletki Harmonet. Jak narazie ok. Oby tak dalej:)

Ula99
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 37
    • Bywalec

Harmonet jest ok. Ładna cera i dobre sampoczucie.

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

jesli mozesz to nie spiesz sie z tymi tabletkami antykoncepcyjnymi , bo jak dla mnie to zbedna chemia!!! chyba ze masz problemy z cyklem , a tak poza tym to wydaje mi sie ze jasmin jest ok z tych wszystkich , mimo iz ja nie stosuje wogole, bo to jednak ingerencja w nasz uklad hormonalny i dla ososby zdrowej niepotrzebna!!

mia1980
    Member
    • Tematów: 23
    • Odp.: 1120
    • Maniak

ja nie biore zadnych tabletek. Ostatnio byłam u kolezanki której matka ma raka piersi i dowiedziałam sie że tabletki antykoncepcyjne przyspieszaja ta chorobę

Jovita
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 316
    • Pasjonat

[usunięto_link] wrote:

ja nie biore zadnych tabletek. Ostatnio byłam u kolezanki której matka ma raka piersi i dowiedziałam sie że tabletki antykoncepcyjne przyspieszaja ta chorobę

dokladnie!!! wiec jesli sie bierze takie tabletki trzeba kontrolowac swoje piersi !!

Zielonooka
    Member
    • Tematów: 30
    • Odp.: 3140
    • Guru

Tak czy siak warto kontrolować piersi!

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " antykoncepcja-tabletki"

Przewiń na górę