- AutorOdp.
- 20 stycznia 2010 at 22:09
Dobre sa? Mozna zaufac internetowym aptekom, czy lepiej miec zaufanie do tradycyjnych, ktore w internecie maja jedynie swoj oddzial?
23 stycznia 2010 at 12:33Jeżli chodzi o internetowe apteki to sytuacja ma się podobnie jak w przypadku sklepów. Są te dobre i godne zaufania jak i oszużci. Tego nie da sie uniknąc. Jeszcze nigdy nie kupowałam w interentowej aptece.
24 stycznia 2010 at 15:48ja zamawiam leki na stronie doz.pl i odbieram je u siebie w aptece i polecam to wszystkim, ogolnie jezeli ktos bierze leki ciagle to dzieki tej stronie moze duzo zaoszczedzic:)
26 stycznia 2010 at 04:47ja ci moge polecic superapteka.pl i pewnie ze korzystaj z internetowych, tansze sa
4 lutego 2010 at 13:07No mi się wydaje, ze to wygodna forma zakupów, poza tym zdarza się tak, że nie ma jakiegoż leku w aptece na mieżcie, a w internetowej można go od reki dostać. A czy macie jakież ulubione apteki, z których często korzystacie i jesteżcie zadowolone?
4 lutego 2010 at 14:15Ja mogę polecić [usunięto_link]. To bardzo fajna apteka, dzięki temu że wszytko to co maja na stronie, mają tez w magazynie, więc wysyłka zajmuje im około doby. Wybór jest całkiem spory, a ceny jak wszędzie w sieci znacznie niższe. Mają też ciekawe promocje, teraz można wygrać na przykład noc w apartamencie w Krakowie.
4 lutego 2010 at 14:38Też się zastanawiałam nad tym, czy nie zacząć kupować leków przez internet?? Bo chyba się to bardziej opłaca niż zakupy w tradycyjnej aptece. Na pewno przyjrzę się bardziej tym aptekom;) Porównam ceny z tradycyjnymi;) Ale fajnie że można coż wygrać dzięki zakupom;)
4 lutego 2010 at 16:30Jakoż nigdy nie byłam przekonana o sensie kupowania leków w aptekach internetowych-zazwyczaj jak potrzebuję jakiż lek to potrzebuję go „na teraz” i nie mam zamiaru czekać aż dojdzie przesyłka.
Nie jestem też jakąż lekomanką i nei robię zapasów leków w domu.Potrzebuję jakiż lek doraźnie czy mam receptę do zrealizowania-idę do apteki-proste!
Są przecież sieci aptek,które mają taniej, zresztą nie kupuję leków jakoż ciągle.4 lutego 2010 at 21:56To zależy jaką ilożć leków się kupuje. Jeżli jedno tanie lekarstwo to się nie opłaca, bo trzeba doliczyć koszty transportu.
5 lutego 2010 at 18:25ja juz wspominalam o aptekach „Dbam o zdrowie”. za transport nic nie placisz bo leki odbierasz w aptece DOZ-u ktora jest w poblizu. ceny maja naprawde konkurencyjnej, bo sa to leki z hurtowni i wtedy apteka nie narzuca marzy(ja przy moich tabketkach za 21 zł oszczedzam 5zł). link: [usunięto_link]
8 lutego 2010 at 18:36Warto kupować w aptekach internetowych tylko trzeba doliczyć jeszcze koszty transportu i zobaczyć czy sie kalkuluje.
9 lutego 2010 at 11:26no spoko w tej superaptece nawet bardzo sie kalkuluje, dziekuje za odpowiedzi
11 lutego 2010 at 09:35A którą aptekę ostatecznie wybrałaż?? Ja sprawdzałam kilka aptek i moim zdaniem najtańsze leki i największy wybór jest na e-lek.pl i ceny też są bardzo niskie… Zgadzam się z tym, że jak się kupuje duże ilożci leków to warto jest skorzystać z usług apteki internetowej, bo też zawsze można liczyć na jakież zniżki, albo promocje.
24 lutego 2010 at 10:00[usunięto_link] wrote:
Potrzebuję jakiż lek doraźnie czy mam receptę do zrealizowania-idę do apteki-proste!
Są przecież sieci aptek,które mają taniej, zresztą nie kupuję leków jakoż ciągle.Recept i tak nie zrealizujesz w aptekach internetowych, ale tylko i wyłącznie w tych stacjonarnych. W aptekach internetowych natomiast możesz kupić zdecydowanie taniej wszystkie leki i przeróżne suplementy, które nieraz ciężko jest znaleźć w aptece osiedlowej. Plusem aptek internetowych jest bardzo duże ich zaopatrzenie. I ja również kupowałam (suplementy) w aptece e-lek.pl
24 lutego 2010 at 13:41Nie jestem zwolenniczką aptek internetowych, chociaż niewątpliwie zakupy przez internet są dużo wygodniejsze. Ich podstawowym minusem jest to, że nie możesz się cieszyć zakupionym towarem od razu i trzeba się liczyć z kilkudniowym oczekiwaniem na zamówienie. Wolę apteki tradycyjne, bo tam mogę liczyć na poradę wykwalifikowanego personelu. Ta porada może dotyczyć wyboru tańszego odpowiednika leku reklamowanego w telewizji. Firmy farmaceutyczne często produkują leki o podobnym działaniu, które w zależnożci od producenta mogą różnić się ceną. Zachęcam do rozmowy z farmaceutą, oni naprawdę znają się na lekach.
- AutorOdp.