• Autor
    Odp.
  • charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Veron, na dokładnie taką samą pomoc możesz liczyć kupując w aptekach internetowych, tylko, że tam pomoc nie jest tak bezpożrednia jak w przypadku rozmowy z panią stojącą w okienku. Wystarczy zadzwonić, bądź jeżli jest możliwożć, napisać maila z zapytaniem i gwarantuję Ci że otrzymasz pomoc. Ja tak miałam jak kupowałam w e-lek.pl

zonia30
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Ja często kupuje w aptekach internetowych – najczężciej kosmetyki Flosleku bo mają serię Pharma której nie dostanę w drogerii, leki bez recepty i witaminy. Ostatnio korzystam z apteki doz bo mogę odebrać osobiżcie,a wiadomo ze w domu zawsze wygodniej się robi zakupy, bo wszystko mogę przemyżleć dwa razy a w aptece koleji i zaraz staruszki się denerwują jak za długo coż wybieram 😉

Veron
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 7
    • Początkujący

I mam rozumieć, że tych porad będzie mi udzielał farmaceuta ?

carolines
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Odwołując sie do tematu przewodniego to nie uznaję czegoż takiego jak apteka internetowa i jestem zwolenniczką aptek stacjonarnych. Tam pójdę, porozmawiam i poradze się farmaceuty. A w internecie tego nie jestem w stanie zrobić. Poza tym jeżeli nie do końca wiemy czego potrzebujemy to lepiej chodzić do zaufanej apteki gdzie wiemy ze pracują kompetentni ludzie. Mieszkam w Warszawie i mogłabym wybierać w setkach aptek tak stacjonarnych jak i internetowych. Ale mam jedną swoją Aptekę za Grosze na Złotej do której chodzę od wielu lat. Ceny są moim zdaniem najlepsze w Warszawie i pracują tam kompetentni ludzie. Aaaa porównujac jeszcze apteki internetowe ze stacjonarnymi to warto zauważyć że w stacjonarnych nie czekamy na leki – idziemy i kupujemy. a w tych drugich musimy czekać na przesyłkę. Aaaa i w wielu przypadkach ceny w internecie są wyższe niż w normalnych aptekach.

aqua_virgus
    Member
    • Odp.: 19
    • Bywalec

Ja również, jak czężć koleżanek, nie korzystałam nigdy z usług aptek internetowych. Uważam po prostu, że bezpieczniej no i zdecydowanie szybciej jest pójżć do tradycyjnej apteki ( z okienkiem i panią farmaceutką w białym wdzianku 😉 ) gdzie można spokojnie wypytać o żrodek, który zamierzamy kupić – w internecie nie ma takiej możliwożci. Poza tym, nie do końca zgodzę się z tym że tylko apteki w sieci są gwarancją niskiej ceny. W Łodzi gdzie mieszkam jest taka apteka Juventa w CH Manufaktura, gdzie naprawdę można się pozytywnie zaskoczyć cenami.

MultiPerfumeria
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

Wczesniej myżlałam bardzo podobnie,ale teraz już wiem ze nie ma się czego bac. To jest jak ze sklepami internetowymi,owszem zdarzają się oszusci ale są takze sprawdzone i godne zaufania sklepy. Osobiżcie bardzo lubię internetowa formę zakupów.

Jaskolka
    Member
    • Odp.: 35
    • Bywalec

Ja jestem tradycjonalistką 😉 z internetowych aptek nie korzystam. Chodzę często do Superpharm, bo mają dobre promocje nie tylko na leki ale na kosmetyki i perfumy. Dla mnie ważne jest, że mogę dotknąć i powąchać 🙂

seterka
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 108
    • Zapaleniec

Zgadzam sie z jaskolką. Ja też wolę wszystko dotknać. Raz już zresztą naciełam się na internetowej aptece 🙁
    I takie apteki mają jeszcze coż. Mozna w nich zapytać się specjalistki o radę. W internecie jest roznie 🙁
    A odnosnie superpharmy to zawsze ciekawilo mnie skad oni biora oyginalne tanie perfumy, bo ostatnio porownywalam herrerę 212 i wyszlo u nich jak w najtanszej w necie. Dziwne

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

tabletki anty kupuje w doz-ie, odbieram u siebie w aptece, ale płacę mniej

nextdoorgirl
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

ja wolę kupować w aptekach przez internet. jeżli mam jakiekolwiek wątpliwożci zawsze pytam i szukam informacji na stronach producenta. największym pozytywem jest to, że nie trzeba stać w kolejkach i jest po prostu taniej!

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Nie korzystałam jeszcze z aptek w sieci,ale to dobry pomysł.jeżli mam receptę to jest ok.Jeżli natomiast chcę,żeby mi coż doradzono to spotykałam się z taką ignorancją,ze rezygnowałam,albo po przyjżciu do domu przeczytałam ulotkę,że chciałbym coż innego.Co prawda trzeba pożwięcić trochę czasu na szukanie w sieci info o preparatach,ale patrzenie na znudzonych sprzedawców mnie wkurza.,więc chyba warto zacząć korzystać.

[usunięto_link]

nareta
    Member
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Ja kupuje w aptekagemini i jestem zadowolona.Poza tym coraz czężciej korzystam ze sklepów internetowych opinie sprawdzam na opineo i wiem czy są godni zaufania.

Misiaczek1412
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Ja boje się korzystania z Aptek internetowych. Nigdy nie wiadomo co Ci wyżlą. Po za tym mimo, że ceny są mniejsze to i tak z kosztami wysyłki wyjdzie taka sama cena jakbym przeszła się do apteki na mieżcie i tam kupiła. Tam mam chociaż pewnożć tego, co dostaje 🙂

nextdoorgirl
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

a ja kupuję przez internet. Przecież ich obowiązują takie same przepisy jak klasyczne tradycyjne apteki. Przy większych zakupach opłaca się jak najbardziej, bo koszty przesyłki pokrywa apteka.

ola57777
    Member
    • Tematów: 25
    • Odp.: 612
    • Zasłużony

Jesli kupujesz cos z suplementów,kosmetyków i jesli jest taniej ze opłaca sie przesłac poczta to mysle ze mozna.Jednak jesli np.lekarz przepisuje szczepionkę ,czy antybiotyk to po prostu prożciej jest isć do stacjonalnej apteki.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " apteki w internecie, warto korzystac?"

Przewiń na górę