• Autor
    Odp.
  • anka88-88
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 19
    • Bywalec

hej 🙂 czy któraż z was stosowała ten specyfik? ja go używam już prawie 3 tygodnie i czuję się naprawde żwietnie, nie mam napadów głodu wieczorem;) i zdecydowanie mniej jem. a słodycze to juz przeszłożć 😆 Chciałam poznać wasze opinie, jeżli któraż z was to stosuje, oczywiżcie. Czasami myżlę, że może sobie wmawiam to cudowne działanie aquaslim 😉
    Dodatkowym plusem jest niska cena tego produktu 🙂
    pozdrawiam

PannaAnna
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 371
    • Pasjonat

sama nie używałam. ale wiele o nim słyszałam. podobno to takie placebo ; )).

anka88-88
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 19
    • Bywalec

z tym się nawet trochę zgodzę 😉 trochę schudłam, ale więcej sobie wmawiam niż jest to w rzeczywistożci 😉 może ktoż stosował i ma mocne dowody na działanie tego?;)
    zastanawiałam się też, czy tego samego efektu bym nie osiągnęła gdybym piła po prostu samą wodę, bo zapełnia się nią żołądek.

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

Czy tak tanio wychodzi?!Tak się wydaje bo kupujesz naraz tylo jedną bądź parę saszetek po kilka złotych ale jak już policzymy ile tego wychodzi na miesiąc,że wychodzi dożć drogo!
    Szukałam na necie składu ale nigdzie go nie podają: napisz proszę ile w jednej szszetce jest L-karnityny i chromu bo to bardzo ważne.

Warto wiedzieć,że L-karnityna jest bardzo ciekawym wspomagaczem: to aminokwas,który pomaga przekształcać zalegającą tkankę tłuszczową w energię-ale,żeby mogla ona zostać spalona musi być wykonana jakż praca aby tą energię spożytkować dlatego włażnie poleca się brać karnitynę na 30 minut przed jakims treningiem: wszytsko jedno czy to będzie bieganie,ćwiczenia na siłowni czy no intensywny marsz w czasie spaceru! Ważne,żeby było męczące i spożytkowało energię pozyskaną z tłuszczu aby można było ten tłuszc zskutecznie spalić. Gdy przyjmujemy karnitynę i leżymy przed telewizorem nie daje nam to praktycznie nic: spalimy tylko tye kalorii ile potrzebne nam do podtrzymania funkcjii życiowych i z czynnożci którą aktualnie wykonujemy (oglądanie tv to około 70-80kcal na godzinę) reszta niespożytej energii zostaje ponownie metabolizowana do tkanki tłuszczowej.
    Ostatnio pojęcie L-karnityny zostało strasznie spopularyzowane: na każdym produkcie gdzie dodają trochę karnityny zaraz producenci piszą: że wspimaga redukcję tkanki tłuszczowej itd ale warto iwedzić i nie dawać się oszukiwać tym zabiegom marketingowym,że karnityna daje efekty tylko wóczas gdy jej dawka na dobę wynosi około 1g czyli 1000mg i więcej-podczas gdy do większożci takich preparatów dodają po 250-500mg karnityny-taka symboliczna dawka niestety ma podziałać ale chyba tylko na naszą psychikę bo napewno nie na poziom tkanki tłuszczowej.

Gdybym ja chciała zrzucić zbędną takankę tłuszczową to kupiłabym preparta z samą karnitynę-w dawce od 1000mg na dobę i brała to przed treningiem. Preparaty takie można kupić we wszystkich sklepach z odżywkami dla sportowców a preparaty nietórych firm (np Olimp Labs) nawet w lepszych aptekach.

forumowiczka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 16
    • Bywalec

kurczę, gdzież wyczytałam, że sama ta L-karnityna też niezdrowa jest, chyba że dla sportowców, którzy codziennie mają (lub bardzo często) trenują ciężko. N****żwiadczona osoba, nie znająca się może sobie ładnie nababrać w zdrowiu z takimi tabletkami.

Lady Kala – powiedz coż więcej o swojej dyscyplinie 🙂 Co to jest, jakie ma działanie? 😉 Ile taki sport kosztuje itp.
    Bardzo chciałabym wziąć się za jakiż sport i szukam czegoż dla siebie. Pozdrawiam.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

L karnityna ułatwia tylko spalanie tłuszczu, dlatego by zrzucić kilogramy podczas kuracji l karnityną aktywnożć fizyczna jest, mówiąc krótko, niezbędna! proszę o tym pamiętać. samo picie wody lub łukanie tabletek z tym żrodkiem nie przyniesie dobrych efektów odchudzających, bez wprowadzenia treningu…

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

[usunięto_link] wrote:

kurczę, gdzież wyczytałam, że sama ta L-karnityna też niezdrowa jest, chyba że dla sportowców, którzy codziennie mają (lub bardzo często) trenują ciężko. N****żwiadczona osoba, nie znająca się może sobie ładnie nababrać w zdrowiu z takimi tabletkami.

Lady Kala – powiedz coż więcej o swojej dyscyplinie 🙂 Co to jest, jakie ma działanie? 😉 Ile taki sport kosztuje itp.
    Bardzo chciałabym wziąć się za jakiż sport i szukam czegoż dla siebie. Pozdrawiam.

Fitness sylwetkowy to sztuka rzeźbienia i modelowania ciała. To coż jakbyć była artystą i sama decydowała o tym co jeszcze z jaką partią ciała zrobisz. Niesamowity sport! Przygotiwuję sie na zawody-mam nadzieje,że do przyszłego roku zrobię juz formę startową na jekież debiuty-nie muszą być to od razu mistrzostwa Polski.

Trenujesz tak-chodizsz na siłownię: najpierw 3 razy w tygodniu na trening obwodowy,żeby zbudować solidnbe podstawy stawów i żcięgien. Potem zwiększasz osbie licznę treningów-ja chodzę 6 razy w tygodniu. Codziennie zajmuję się inną partią miężniową-poniedziałek: biceps i klatka,wtorek: nogi,żroda: barki,czwartek: plecy,piątek: triceps. Do tego codziennie rzeźbienie brzucha i jak najczężciej się da aeroby czyli rowerek,bieżnia,orbitrek. Szóstego dnia już tylko aeroby. Naprawdę zmienia isę ciąło po takim treningu-nabierasz takich kształtów jakich chcesz. Ja przed zaczęciem treningów byłam chuda ale taka trochę bezkształtna. Poprawiłam łapki bo nie są już chude tylko piękne,kształtne i wymodelowane. Wyrzeźbione plecy sa przepiękne i naprawdę super wyglądają do stroją kąpielowego czy bluzki z odkrytymi plecami. A nogi… spalasz tłuszcz z nóg i całego ciała,na jego miejsce pojawia się ładna rzeźba ciała,skóra jest jędrna,cellulit znika,pupa się podnosi. Sportowa sylwetka jest super-sexi.

Ten sport kosztuje trochę: karnet na siłownię,jakies wygodne ubranko-ważne sa odpowiednie buty i rękawiczki do fitnessu na dłonie. Potem trzeba kupić jakież suplementy: białko i aminokwasy. 3 razy w tygodniu dobrze jest chodzić na saunę bo to poprawia regenerację miężni i oczyszcza organizm z toxyn. Sama dieta tez trochę kosztuje: trzeba spożywać dużo białka,zdrowych węglowodanów złożonych…

Ale to najpiękniejszy sport na żwiecie.Mało popularny a przez to orginalny. Służę radą w sprawie diety,treningów,jak zacząć itd-poza tym jestem z Krakowa więc jakby ktoż był tu z okolic to zawsze mozna się spotkac na treningu na siłowni.

A jak faceci patrzą na siłowni na dziewczynę,która podnosi ciężary:)

Lady_Kala
    Member
    • Maniak

Aaa-i L-karnityna nie jest w żadnym stopniu szkodliwa i nie zaszkodzi naszemu zdrowiu. To aminokwas,który jest naturalnie produkowany w naszym organizmie-my poprosru dostarczamy go wtedy więcej…

Tyle,że jeżli się nie ma wysiłku fizycznego to jest on zbędny więc po co go wtedy zażywać. Tłuszcz przekształci on w energię-energia ta nie zostanie spożytkowana do wysiłku więc tłuszcz się nie spali-niewykorzystana energia z powrotem zamienia się w tłuszcz i odkłada tam gdzie był.

asiunia23
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 24
    • Bywalec

ja stosowałam aqaslim i akurat na mnie działał niekorzystnie 🙁 było mi po nim strasznie niedobrze 🙁

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " aquaslim :)"

Przewiń na górę