"Artysta" – wielka sztuka czy przerost formy nad treżcią?

• Autor
    Odp.
  • Sweet Coffee
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 177
    • Zapaleniec

Jak Wy się zapatrujecie na ten nietuzinkowy film?

Ja przyznam, że po obejrzeniu zwiastuna w kinie po prostu zamarłam z zachwytu i muszę to zobaczyć…

[usunięto_link]

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

No jasne, że sztuka!!!!! Widziałam – polecam.
    Po pierwsze dlatego, ze nie jest to hollywódzki banał, po drugie, że aktorzy sa genialni.
    Poza tym klimat w tym filmie jest niesamowity 🙂 Wspaniałe lata 20, przełom w kinie czyli odejscie od filmu niemego i wejżcie dźwięku, kryzys, jego kres i american dream 🙂
    W tym filmie jest wszystko i uważam, że zasługuje na Oskara za najlepszy film w roku. Jest raz smieszny, raz wyciska łzy. Po prostu kawał dobrego kina.

Sweet Coffee
    Member
    • Zapaleniec

jak mowiłam, musiałąm zobaczyć i zobaczyłam.

Zgadzam siz Tobą, że jednak sztuka 🙂
    Oczarował mnie ten film świetnie zrealizowany, cudna wprost muzyka. Muszę nabyć żcieżkę dźwiękową z tego filmu jupi

loulou
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 129
    • Zapaleniec

Muzyk jest swietna 🙂 Zgadzam się. Klasyka z pazurem 🙂 Lubie takie coż, czyli mieszkanę jazzu sobie właczyć w domu. Tu Oskar był tez za muzykę, wiec nie tylko nam sie podobala 😉

Sweet Coffee
    Member
    • Zapaleniec

Dziewczyny, a wiecie czy Artysta jest już na dvd? Chętnie bym jeszcze raz obejrzała, albo i dwa…

LuBoot
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 56
    • Stały bywalec

TAK! „Artysta” jest już na DVD. Bardzo chciałam pójżć na ten film do kina, jednak mi się nie udało. Kupiłam DVD – super wydany film – i mam swój własny egzemplarz. Chyba nawet lepiej na tym wyszłam, bo „Artysta” nadaje się do kilkakrotnego obejrzenia 😉

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " "Artysta" – wielka sztuka czy przerost formy nad treżcią?"

Przewiń na górę