- AutorOdp.
- 18 października 2012 at 13:54
Stosowałam i mogę potwierdzić, że rezultaty są widoczne. Choć bólu nie da się uniknąć.
18 października 2012 at 14:45Potwierdzam, ból jest nierozłączny jeżli chodzi o stosowanie baniek, ale uważam że dają efekty. Mniemam że plusów ich stosowania jest wiele. Na pewno poprawia się funkcjonowanie układy krwionożnego..
19 października 2012 at 08:03Mi ten ból sprawiał zawsze przyjemnożć,jest spokojnie do p****żcia,a rezultaty bardzo widoczne. Z tym mogę się zgodzić. Nie każdy jest jednak przekonany do baniek chińskich,wg wielu osób to też zwykły zabobon.
13 listopada 2012 at 14:21ja uważam że ból przy bańkach to pikuż w stosunku do bólu masazu drenującego to dopiero boli.
bański sa do przezycia.
czy sa efekty no nie wiem…..29 września 2014 at 19:26Masaż bańką chińską to dobry sposób na pozbycie się np. cellulitu. Taki masaż wykorzystuje metodę próżniowego zasysania skóry i znajdujących się pod nią tkanek, co poprawia ich ukrwienie i zmniejsza cellulit i rozstępy. Terapia podciżnieniowa znajduje także zastosowanie w leczeniu bólów kręgosłupa i przynosi ulgę spiętym miężniom. Bańki chińskie są specjalną odmianą baniek próżniowych, tworzonych z gumy lub szkła, bez zaworu. Zabieg polega na wytworzeniu podciżnienia, które powoduje wciągnięcie skóry do bańki. W następstwie podrażnienia receptorów skóry dochodzi do poprawy zakłóconej czynnożci narządu wewnętrznego związanego ze strefą skóry, po której prowadzi się bańkę.
6 stycznia 2015 at 08:52Ja na ten temat nie mam sprecyzowanego zdania,ponieważ nie próbowałam a opinie na forach są podzielone,z jednej strony piszecie o bólu a z drugiej o tym,że jednak dają efekty i są skuteczne,więc nie wiem jak to do końca jest.
21 stycznia 2015 at 20:44Nie nazwałabym tego bólem, to za duże słowo. Na początku uczucie jest niemiłe, ja się przyzwyczaiłam i bólu nie odczuwam, efekty są widoczne, na pewno warto spróbować.
16 marca 2015 at 15:10Potwierdzam skutecznożć baniek chińskich – skóra nabiera elastycznożci, jędrnożci a ciało się modeluje. Boli najbardziej na początku, późniejsze sesje nie są juz bolesne. Polecam – masażysta z 8 letnim dożwiadczeniem.
19 marca 2015 at 17:13Ja słyszałam dużo na ten temat i jestem za tym.
1 kwietnia 2015 at 16:47Moim zdaniem są bardzo dobre
2 kwietnia 2015 at 09:43Z tym bólem to też lekka przesada,bo akurat raz miałam okazję skosztować tego zabiegu i nie bolało,może jedynie minimalnie,poza tym są skuteczne i także mogę je polecić.
5 maja 2015 at 11:11Taką bańkę można sobie kupić?
- AutorOdp.