• Autor
    Odp.
  • krzyzak
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 17
    • Bywalec

Stosowałam i mogę potwierdzić, że rezultaty są widoczne. Choć bólu nie da się uniknąć.

Kasztan
    Member
    • Odp.: 223
    • Zapaleniec

Potwierdzam, ból jest nierozłączny jeżli chodzi o stosowanie baniek, ale uważam że dają efekty. Mniemam że plusów ich stosowania jest wiele. Na pewno poprawia się funkcjonowanie układy krwionożnego..

Ustalenie_Ojcostwa
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 90
    • Stały bywalec

Mi ten ból sprawiał zawsze przyjemnożć,jest spokojnie do p****żcia,a rezultaty bardzo widoczne. Z tym mogę się zgodzić. Nie każdy jest jednak przekonany do baniek chińskich,wg wielu osób to też zwykły zabobon.

Amelia80
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 70
    • Stały bywalec

ja uważam że ból przy bańkach to pikuż w stosunku do bólu masazu drenującego to dopiero boli.
    bański sa do przezycia.
    czy sa efekty no nie wiem…..

Specjalista Aspazji
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 213
    • Zapaleniec

Masaż bańką chińską to dobry sposób na pozbycie się np. cellulitu. Taki masaż wykorzystuje metodę próżniowego zasysania skóry i znajdujących się pod nią tkanek, co poprawia ich ukrwienie i zmniejsza cellulit i rozstępy. Terapia podciżnieniowa znajduje także zastosowanie w leczeniu bólów kręgosłupa i przynosi ulgę spiętym miężniom. Bańki chińskie są specjalną odmianą baniek próżniowych, tworzonych z gumy lub szkła, bez zaworu. Zabieg polega na wytworzeniu podciżnienia, które powoduje wciągnięcie skóry do bańki. W następstwie podrażnienia receptorów skóry dochodzi do poprawy zakłóconej czynnożci narządu wewnętrznego związanego ze strefą skóry, po której prowadzi się bańkę.

Admarkt_pl
    Member
    • Odp.: 96
    • Stały bywalec

Ja na ten temat nie mam sprecyzowanego zdania,ponieważ nie próbowałam a opinie na forach są podzielone,z jednej strony piszecie o bólu a z drugiej o tym,że jednak dają efekty i są skuteczne,więc nie wiem jak to do końca jest.

kingaarej
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 26
    • Bywalec

Nie nazwałabym tego bólem, to za duże słowo. Na początku uczucie jest niemiłe, ja się przyzwyczaiłam i bólu nie odczuwam, efekty są widoczne, na pewno warto spróbować.

corniak
    Member
    • Odp.: 4
    • Początkujący

Potwierdzam skutecznożć baniek chińskich – skóra nabiera elastycznożci, jędrnożci a ciało się modeluje. Boli najbardziej na początku, późniejsze sesje nie są juz bolesne. Polecam – masażysta z 8 letnim dożwiadczeniem.

zocha20
    Member
    • Odp.: 9
    • Bywalec

Ja słyszałam dużo na ten temat i jestem za tym.

bacha11
    Member
    • Odp.: 9
    • Początkujący

Moim zdaniem są bardzo dobre

Rzesy-Sklep_pl
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 142
    • Zapaleniec

Z tym bólem to też lekka przesada,bo akurat raz miałam okazję skosztować tego zabiegu i nie bolało,może jedynie minimalnie,poza tym są skuteczne i także mogę je polecić.

wartucha
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Taką bańkę można sobie kupić?

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Bańki chińskie?"

Przewiń na górę