Bardzo was prosze o pomoc…:(

• Autor
    Odp.
  • Lilia16
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 2
    • Początkujący

witam. Pisze ponieważ potrzebuje pomocy a dokładniej waszego zdania na pewien temat bo sama nie wiem co o ty mam myżleć.Bardzo sie boje że coż jest ze mną nie tak…….
    jestem ze swoim chłopakiem 8 miesięcy w styczniu tego roku pierwszy raz się kochaliżmy….byliżmy zabezpieczeni.W styczniu i w lutym normalnie miałam okres(był obfity) a teraz nie mam…..powinnam dostać okres 9 marca a jest już 24 i nie wiem co o tym myżleć…zrobiłam test i wyszedł negatywny.(zrobiliżmy to tylko raz) możliwe jest to żebym była w ciąży? proszę o komentarze na ten temat….z góry dziękuje.

parvati
    Member
    • Tematów: 41
    • Odp.: 4056
    • Guru

idz do ginekologa.

choockolaka
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 69
    • Stały bywalec

Jest taka możliwożć.
    Najlepiej idź do ginekologa jak powiedziała poprzedniczka.

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Dokładnie ginekolog.
    To, że nie masz okresu nie oznacza wcale, że jesteż w ciązy. W końcu też robiłaż test i wyszedł negatywny.

Lilia16
    Member
    • Początkujący

tylko o to chodzi że ja włażnie nie chce iżć do ginekologa bo słyszałam że jeżeli byłabym w ciąży to on ma obowiązek poinformować o tym rodziców ponieważ jestem niepełnoletnia. Ja jestem jedynaczką także oczkiem w głowie rodziców i dalej mają mnie za małą córeczke……. i nie wyobrażam sobie jakby sie dowiedzieli że ja już TO zrobiłam…:/ …….dlatego też pisze tutaj na forum….

abi
    Member
    • Tematów: 22
    • Odp.: 1208
    • Maniak

Zrob dla pewnosci jeszcze raz test. Jesli jestes w ciazy to tak czy siak rodzice sie dowiedza. A jak nie jestes to ginekolog nic im nie powie przeciez. Nie ma obowiazku informowac rodzicow o spoznijacym sie okresie 😉

Lady_Kala
    Member
    • Tematów: 42
    • Odp.: 1149
    • Maniak

To może odżałuj te 50zł i pójdź do prywatnego a nie do swojej przychodni?!
    To co,nie masz zamiaru w ogóle do ginekologa iżć?! I tak pozna,że nie jesteż już dziewicą choćbyż tylko na badanie przyszła… To nierozsądne-jak byłaż na tyle „dorosła”,żeby już z kimż spać to badź na tyle dorosła,żeby umieć ponieżć ewentualne tego konsekwencje i pamiętaj,że tylko Ty ponosisz odpowiedzialnożć za swoje zdrowie! Nie bałaż się sexu-nie bój się ginekologa!
    w ogóle jak się zaczyna współżyć to powinno się póżć do ginekologa i być pod jego stałą opieką (czyli wizyta co pół roku chyba że coż się dzieje to oczywiżćie od razu!)

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

powiem Ci jak było u mnie… najprawdopodobniej nie jesteż w ciaży, skoro test wyszedł negatywny… u mnie 2 razy okres spóźnił o 2-3 tygodnie, zawsze myżlałam, że jestem w ciąży, robiłam testy ciągle negatywne, a okresu nie było… po drugim takim przypadku poszłam do lekarza i okazało sie mam kompletnie rozregulowany hormony, dostałam luteinę na wywołanie miesiączki, a po jakimż czasie zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne. Zrób dla pewnożci jeszcze jeden test, może innej firmy i radzę jednak udać się do lekarza.

Lilia16
    Member
    • Początkujący

„na tyle dorosła aby zacząć uprawiać seks”….wiesz co każdy tak powie jak nie jest na miejscu tej osoby co ma problem…i najlepiej tak powiedzieć. A reszcie dziękuje….okres dostałam wczoraj…:) widocznie to też coż z hormonami było związane…

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

jeżli sytuacja sie powtórzy to mimo wszystko polecam wizytę u lekarza… warto uregulować gospodarke hormonalną

polka30
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 11
    • Bywalec

warto test zrobić dwa razy,czasami moze opóźniać sie przez stres itp.samej mi sie opóźniał wiele razy po 10,15 dni,poza tym nie powinnaż bać sie lekarza,on po to jest by powiedzieć o co chodzi

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Bardzo was prosze o pomoc…:("

Przewiń na górę