- AutorOdp.
- 1 grudnia 2006 at 16:49
Witam. Odkąd pamiętam, lubiłam spać wysoko, bo bolała mnie głowa. Dawniej miałam wyższe łóżko, spałam na dwóch poduszkach, teraz mam niższe i żpię na 1 dużej poduszcze oraz 2 jażkach ułożonych jeden na drugim. Mimo to często rano bardzo boli mnie głowa, ewentualnie kark (gdybym spała na prostym, nie dałabym rady). Co z tym zrobić?
1 grudnia 2006 at 17:27masz taki sztywny kark?ja mialam problemy podobne.glowa czesto bolala.,lekarze wmawiali napieciowe bole glowy. poszlam przeswietlic sobie kregoslup szyjny i wyszla kifoza -wygiecie kregoslupa do tylu.neurolog powiedzial ze to jest jedna z przyczyn boli glowy. mm skierownie do ortopedy.
6 grudnia 2006 at 12:24Ciekawe, bo ja czasem budze sie z wygietym karkiem do tylu, jakby mi ktos go w nocy wygial ;). Moze i ja musze tez sobie cos przeswietlic, bo jak rano zacznie bolec, to do wieczora czasami trzyma ;/.
29 stycznia 2007 at 12:49Ja ostatnio też mam problemy z kręgosłupem najgorzej, że boli mnie praktycznie cały czas od łopatki do szyji i ciężko mi się schylać! Boję się, żeby to nie było coż poważnego! Czy któraż z Was już była u ortopedy? Jestem ciekawa co wówczas zaleca? 🙄
29 stycznia 2007 at 13:59jednym z rozwiazan jest zmiana ukladu poduszek.. trzeba sie poprostu przkonac d0o spania na plasko…
wiem ze to trudne sama lubilam tone poduszek pod glowa ze prawie na siedzaco spalam.. ale od kiedy zaczelam praktykowac spanie na „jednej” wszystko sie zmienilo29 stycznia 2007 at 16:24Ja spię tylko z jedną poduszką a mimo to mam od jakiegoż czasu te kłopoty chyba będę zmuszona wybrać się do ortopedy 🙄 Mam nadzieję, że coż poradzi!
23 lipca 2008 at 16:38nic tylko przyzwyczaić się do spania na twardym, jak głowa jest za wysoko w stosunku do tułowia, to będzie bolało , jak nic.
- AutorOdp.