B贸le kr臋gos艂upa – skutecznie pomaga, sprawdzone

• Autor
    Odp.
  • minia
    Member
    • Temat贸w: 4
    • Odp.: 66
    • Sta艂y bywalec

to moze jak tak sie spytam przy okazji tego tematu czy ktos moze mi pomoc wlasnie z bolami kegoslupow.sorki ze tak tu pisze ale niechcialam nowego tematu zakladac zeby „niezasmiecac” 馃槈
    no wiec:
    ktorego razu jak szlam zlapal mnie taki bol ze oddechu niemoglam zlapac i kroku dalej dac doszlam do domu jakos sie polozylam(z ciezkim bolem i placzem)i ledwo wstalam a do lekarza mialam isc to mama pomagala mi wstac..no i bylam u lekarza skierowanie do neurologa mi dal a on tabletki kazal mi brac ktore wogole niepomagaly po jakis 2dniach odczuwalam juz tylko lekki bol przy np schylaniu
    po pol roku znow to samo tym razem przeswietlenie kregoslupa i wyszlo ze mam skoljoze i tab inne juz i fizjoterapia po ktorej tez nic „diagnoza”ze to przez to skrzywienie i ze moze na jakis nerw ucisks..
    po 4 miesiacach znow to samo leki znow inne(choc kazde napoczatku co mialam,mialam brac jak bedzie bolec ale niepomagaly)wszystki praktycznie leki bralam te co przepisane mialam stare i taki jak np ibuprom..i znow nic
    po 2 miesiacach(mam gniazdo przy lozko)zgasilam swiatlo i kladlam sie bylam w pozycji pol siedziacej pol lezacej i znow mnie zlapalo..
    niewiedzialm czy mam sprobowac siasc do konca czy polozyc sie bo tak nawalalo i si polozylam..glowa,nogami niemoglam ruszac taki potworny bol byl..w nocy jak juz zasnelam to budzilam sie jk tylko noga ruszylam przez sen..a dodam ze za kazdtm razem taki sam bol,tak samo ruszac sie niemoge..
    rano do lekarza(najpierw jakos zawsze do rodzinnego)”wzielam mocz na badanie bo tato stwierdzil ze to moze nerki ale lekarz stwierdzil ze to korzonki i tab tym razem na kozonki i zastrzyki i do neurologa mialam sie skierowac jeszcze tam potwierdzil i topisal mi jeszcze inne leki
    w moczu wyszlo ze moze piasek mam w nerkach znow inne tab usg pozniej i znow badanie moczu i?..i wszystko w pozadku niemam nic wspolnego z nerkami..
    hehe normalnie mnie to juz smieszy i smuci zarazem..nieweim byliscie moze w podobnej sytuacji albo podobny bol mieliscie?
    nie jestem lekarzem by sadzic ze zle mnie”lecza”ale wsumie u 5lekarzow bylam(3rodzinnych i 2neurologow)i nic mi niepomagaja te ich mnie „leczenie”
    a i jeszcze przy wiekszym wysilku,dluzszym siedzeniu np.w szkole,dzwiganiu czuje lekki bol kregoslupa ale dlugotrwaly i „meczacy”
    no i wlasnie ja niewiem co ja mam robic 馃檮 馃檨
    boje sie ze kiedys zlapie mnie tak ze cos mi sie tam stanie i pozniej np niebede mogla chodzic 馃槬 (odpokac w niemalowne)..
    u mnie w miejscowosci jest tylko 2neurologow i mam ich juz dosc jak myslicie jechac gdzies i szukac innych co nie?
    pewnie juz sobie cos o mnie myslicie ze nieumie o swoje zdrowie zadbac no ale chyba jak lekarz cos mowi to zawsze lekarz 馃槙

prosze jak moglibyscie mi cos poradzic to z mila checia wyslucham dobrych rad:)

ojs ale sie rozpisalam 馃槙
    sorki 馃槼 i z gory dzieki 馃檪

minia
    Member
    • Sta艂y bywalec

niewiedzialam ze to az tyle zajelo 馃槼 jak ktos to przyczyta i odpisze to naprawde wdieczna bede 馃檪

misiek999z
    Member
    • Temat贸w: 0
    • Odp.: 1
    • Pocz膮tkuj膮cy

Tego co ja napisz臋 to nie pr贸buj bo to jest raczej tylko dla facet贸w dobre, a napisze co mi pomaga jak po pracy nie raz bol膮 mnie plecy czy jakie偶 inne miejsce.. Mi zawsze pomaga jak dziewczyna chodzi mi po plecach, tak poprostu dos艂ownie w najnormalnielszy spos贸b ja k艂ad臋 si臋 na kocu, a Ona wchodzi i depcze mi plecy.. Mi to pomaga, ale nie polecam takiego czego偶 osobie kt贸ra ma problemy z kr臋gos艂upem bo jeszcze co偶 by si臋 jej mog艂o sta膰.. Co innego tak jak mnie bol膮 plecy najwy偶ej z przepracowania.. Pozdrawiam

minia
    Member
    • Sta艂y bywalec

[usuni臋to_link] wrote:

bo jeszcze co偶 by si臋 jej mog艂o sta膰..

ja to chyba bym sie polamala hehe 馃槈

jestem szczupla nawet mozna powiedziec ze mocno i jak np niose cos ciezkiego to czuje zaraz ze mnie to cos „powali”na ziemie 馃槈 raz sie wydurnialismy z chlopakiem i lezal chwilke na moich plecach a ja chcialam”uciec”spod niego to niemoglam sie podniesc 馃檨 chol…rny bol ale nie taki jak mnie lapie co jakis czas…
    po w-f-ie tez niestety czuje dyskomfort 馃檨
    yhhh…
    a Tobie moze to pomaga bo np.spiety jestes(chodzi mi np o stres z calego dnia) po pracy i jest to jakiego rodzaju tak jakby masaz i sie miesnie rozluzniaja i jest Ci lepiej..
    pozdrawiam

tigerka
    Member
    • Temat贸w: 77
    • Odp.: 2132
    • Ekspert

Minia ja mam skoljoze kregoslupa szyjnego. Tez mnie strasznie boli ale chodze na reahbilitacje.Radzilabym Tobie mimo wszystko wybrac sie do innego lekarza njelpiej takiego w szpitalu gdzie skieruje CIe na odpowiednie badania,opowiesz mu co i jak,ze leki nie pomagaja ,niech sam sie opowie w tej sprawie. Bo taki lekarz, ktory nie ma na codzien z tym do czynienia , to jest tylko na PAPIERKU lekarz :/ typu „T脛藴PAK”!! Takich nietsety mamy PE艁NO w Polsce. 馃槙
    Dobrze Ci radze… Idz do lekarza przy szpitalnego. Najwyzej sciemnij ,ze cos Ci sie stalo w kregoslup i niech cos z tym zrobia! Udaj,ze to sie zrobilo nagle i idz na dyzur! To Cie przyjma bez skierowania! Jeszcze przedzwon tam do nich jak sie sprawy maja.Ja tak zrobilam np z zoladkiem i wygralam. Bo tak bym musiala skierwoanie..itd. itp. 馃槈
    Zycze zdowka! Mnie rowniez kregoslup stale boli ale jakos cwiczenia robie i zobaczymy…
    Trzymaj sie Minia i daj znac co i jak ok??? Jakby cos pisz tu lunb na priv do mnie.
    Pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie tam!!! 馃檪

minia
    Member
    • Sta艂y bywalec

no wlasnie tigerka mozna powiedziec ze ja do szpitala do lekarzy chodzilam bo powstal u nas szpital i lekarze ze starej przychodni przyjmuja tam teraz..
    ale te lekarze u nas to naprawde niewiem po co oni wogole sa jak w niczym niepomagaja 馃槙

w pazdzierniku jakos na poczatku sprobuje pojechac do lublina i tam moze prywatnie pojde(narazie cienko z kasa:( ) to beda lepsze skutki 馃槈 a co do mojej”skoliozy”to powiedziala mi o tym neurolog i nawet niewiem ile tych stopni ma i niedawno sie dowiedzialam ze to do ortopety trzeba z tym isc..a i ze po roku nowe rtg by sie przydalo spradzic czy sie poglebia i jak pow jej zeby mi dala skierowanie na rtg to pow ze jestem mloda i szkoda kregoslupa narazac na promienie 馃槙 yhh
    tigerka jak sie wkacu wyszykuje zeby pojsc do lekarza to napisze Ci co i jak tam wyszlo 馃檪
    ja mialam sama fizjoterapie przez 2tyg a teraz pod koniec listopada bede mial rehabilitacje(upomnialam sie) i to tylko masaz klasyczny i reszta znow fizioterapie..a jak sie spytalam jak moge w domu cwiczyc to mi powiedziala ze wystarczy to co na wf-ie jest 馃槙

ostatnio wlasnie jak poszlam z bolem i baba wepchala mi sie ale weszlam za nia to doktorka kazala mi wyjsc(chociaz ja teraz powinnam wejsc i nadodatek z bolem bylam)ale powiedzialam jej ze albo mnie teraz przyjmie albo wychodze i juz wiecej nieprzyjde do niej i tamta wygonila 馃槅

dzieki tigerka za zainteresowanie 馃檪
    Tobie tez zycze zdrowka i 3-maj sie tez
    馃檪

Musisz si臋 zalogowa膰 by napisa膰 odp. w temacie: " B贸le kr臋gos艂upa – skutecznie pomaga, sprawdzone"

Przewi艅 na g贸r臋