- AutorOdp.
- 13 października 2009 at 11:10
ja stosował już balsamy i różne preparaty z Avonu, oriflame, evelin i oczywiżcie ja stosowałam było super, później efekt pomarańczowej skórki powracał ale teraz przyszła kolej na nowożć Cellu Shape z Mary Kay:) żwietny jest ten zestaw i widać efekty choć nie stosuje regularnie 😛
13 października 2009 at 22:44Ja myżlę, że jeżli się chce z celulitem walczyć na serio, to dietę też trzeba zmodyfikować, może wzbogacić nawet o jakież substancje poprawiające metabolizm tkanki tłuszczowej.
14 października 2009 at 09:44[usunięto_link] wrote:
Ja to już do „skórki pomarańczowej” już siły nie mam… Już nie wiem, co mam robić…
Przede wszystkim nie należy bać się rozmawiać o swoich problemach zdrowotnych! Cellulit nie jest tematem tabu a my nie żujemy przecież w żredniowieczu. Powstało mnóstwo profesjonalnych kuracji leczniczych które podjęły walkę z otyłożcią i zwalczaniem cellulitu, dlatego nie bójmy się z nich korzystać 😀 wiadomo, że dieta, sport i kuracje muszą przynieżć upragnione rezultaty
14 października 2009 at 20:01Szperam w necie za jakimiż „wspomagaczami” walki z celulitem, od poniedziałku ostra kuracja, więc muszę coż nabyć… Macie coż godnego polecenia?
15 października 2009 at 13:20Masaż – np chińską bańką. Cuda w stylu tablektki czy rewelacyjne kremy – nie działają. Wspomagają one walke z cellulitem ale same w sobie nie przyniosa spektakularnych efektów. By pozbyć się cellulitu nalezy wykonać serię zabiegów skojarzonych – takich, które synergiczne uzupełnia się nawzajemn. dlatego takie elementy jak zdrowa dieta, ruch oraz masaże / zabiegi dermatologiczne są tak samo ważne.
15 października 2009 at 13:35ja stawiam jednak na ruch i zdrową dietę, chociaż w przypadku tego drugiego czasem zdarzają mi się chwile słabożci. ale przede wszystkim ćwiczenia, nie dożć że pomogą zredukować cellulit, to i wpłyną na ogólny stan zdrowia, poprawią kondycję 🙂 i nic nie kosztują:P
15 października 2009 at 18:27Tak, zamierzam połączyć odpowiednią dietę z masażem, ale do tego szukam jakiegoż suplementu:) Narazie szperam w necie:)
16 października 2009 at 09:26Tez slyszalam o tych chinskich bankach. Najbardziej jednak przemawia do mnie ten BiWash, bo tez posiada funkcje ssaca. A banki chinskie stosowane nieumiejetnie, przez siebie sama, moga spowodowac since, krwiaki i wybroczyny na nogach. Troche sie tego boje :/
19 października 2009 at 22:27Ja od dziż na dietce 😆 Oczywiżcie połączonej z supelentami wspomagającymi i ćwiczeniami:) Mam nadzieję, że pokonam tego „pomarańczowego” potwora 😆
20 października 2009 at 08:42Ja podobnie, chociaż bardziej ćwiczę by schudnąć, a to, że mniejszy się cellulit to dodatkowy efekt uboczny.
Ćwiczę:
na czworaka wymachy nóg w tył- po 50 na każdą nogę
brzuszki- ok. 50 w różnej kombinacji (na miężnie skożne i te normalne)A Ty Werka jakie ćwiczenia?
20 października 2009 at 10:12Jeżeli chodzi o zestawy ćwiczeń polecanych na pozbycie sdię cellulitu, to obejmują one nogi i pożladki. Trening można wykonywać zarówno w domu jak i klubie fitness podczas zajęć grupowych. Podczas zajęć aerobiku zdanie jesteżmy na system prowadzenia zajęć przez instruktora i nie zawsze mamy możliwożć dostosowania ilożci powtórzeń i serii do naszych oczekiwań i wytrenowania. Jeżli zamierzacie wykonać ćwiczenia indywidualnie, proponuję podczas jednego „domowego treningu” wybrać kilka ćwiczeń tak aby równomiernie włączyć poszczególnych miężnie kończyn dolnych i bioder. Ćwiczenie można wykonać w 3-4 seriach po 20- 25 powtórzeń. Tak chyba jest najbardziej optymalnie;)
21 października 2009 at 18:21Ja aktualnie na twisterze żmigam:)
Choć to niebardzo się ma do cellulitu, raczej miężnie nóg i talii. Na cellulit to raczej steper, ale ćwiczenia na steperze zaczynam dopiero od przyszłego poniedziałku:) Taki plan mam;)29 września 2014 at 19:37Jeżli żadne specyfiki lub domowe masaże nie pomagają, skuteczne w walce z cellulitem mogą okazać się zabiegi karboksyterapii, endermologii, zabiegi przy użyciu Cellactora lub technologia Maximus Trilipo.
6 października 2014 at 13:36Zabieg to moim zdaniem już ostatnia faza,jeżeli miałabym zacząć walkę z cellulitem to z pewnożcią warto pomyżleć o aktywnożci fizycznej,dużo biegać,ćwiczyć,pływać i rzecz jasna zdrowo się odżywiać.
5 listopada 2014 at 10:09Oczywiżcie ruch i dobra dieta są bardzo ważne. Ale należy je traktować jako wsparcie dla zabiegów. A jak uda się pozbyć cellulitu to kontynuować te dobre praktyki, żeby problem nie wrócił.
- AutorOdp.