• Autor
    Odp.
  • basiek332
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 1
    • Początkujący

Hej dziewczyny!
    chcialam podziewlic sie z wami super doswiadczeniem.
    mialam ogromny problem z cellulitem oraz zbednymi kilogramami:/
    naszczescie znalazlam super rozwiazanie!!
    znalazlam salon w ktorym wykonywana jest elektrostymulacja w saunie na podczerwien.nazywa sie to power slim studio!!
    zabieg polega na tym ze podpinanym jest sie do pasow i nastepnie wywolywane sa skurcze miesni.miesnie same pracuja i tkanka tluszczowa jest wyplukiwana a dodatkowo dziala podczerwien!!efekty super.oczywiscie wagowo widze efekt oraz moj cellulit sie zmniejszyl jeszcze go do konca nie zwalczylam ale jestem na dobrej drodze:)

a wy jakie macie sprawdzone sposoby na likwidacje zbednych kilogramow , cellulitu??
    chcetnie dowiem sie o metodach jakie wy wyprobowalyscie:)

strako
    Member
    • Odp.: 15
    • Bywalec

Cellulit..zmora 70% kobiet (gdzież tak kiedyż w statystyce wyczytałam). Ja osobiżcie grzebałam mocno w internecie na ten temat i wygrzebałam ciekawy artykuł, opisujący to diabelstwo i sposoby zapobiegania/walki .>>>> [usunięto_link] . Polecam lekturę, bo długa nie jest a parę fajnych rzeczy wyczytać można.

Der-med
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Cellulit jest faktycznie problemem wielu kobiet – nie wiem natomiast czy wiedziałyżcie, że wyróżniamy kilka rodzajów pomarańczowej skórki: tak zwany cellulit wodny jest najczężciej spotykany u osób szczupłych, u których nie doszło do przerostu tkanki tłuszczowej. Jest on spowodowany słaba cyrkulacją wody w organizmie. By sie do pozbyć wystarczą kuracje pobudzające mikrokrążenie- w tym wypadku są to masaże (drenujące) a także ruch. Nie należ stoswać żadnej diety odwadniającej- woda jest człowiekowi potrzebna do normalnego funkcjonowania. Ponadto wypijanie przynajmniej 1, 5 litr wody dziennie (w różnej postaci: zupy, herbaty, soki) pobudza krążenie, więc kuracja antycellulitowa jest skuteczniejsza. W tym przypadku poleca się równiez zwiększona aktywnożc fizyczną. Swietne efekty przynosi również endermologia, która pozwala na przyspieszenie cyrkulacji wody po organizmie.

Dietę nalezy zastosować w przypadku wystąpienia cellulitu tłuszczowego- występuje on zazwyczaj u osób z nadwagą, a jego prtzyczyna jest nierównomierne rozłożenie sie tkanki tłuszczowej- tu wskazane jest stosowanie kompleksowej kuracji- kremów ujedrniających, diety, masaży oraz zabiegów kosmetycznych (drenaż, ultracontour). Ten rodzaj pomarańczowej skórki wymaga najwięcej uwagi- na efekty w tym przypadku trzeba trochę poczekać.

Ostatnią forma jest tak zwany cellulit cyrkulacyjny zwany równiez włóknistym. Przypadłożć twego typu jest forma pożrednią miedzy dwoma wszeżniej wymienionymi rodzajami. Jest on twardy w dotyku i niejednokrotnie sprawia uczucie bólu. Przyczyna jego tworzy się są zmiany w obrębie włókien kolagenowych, które otaczają tkankę tłuszczową. W wyniku powstania zwłóknień cellulit tego typu jest trudny do wyeliminowania.W tym przypadku polecana jest zbilansowania dieta, aktywnożć fizyczna, masaże oraz niezwykle skuteczne w tym przypadku zabiegi kosmetyczne;)

fiona188
    Member
    • Tematów: 33
    • Odp.: 306
    • Pasjonat

a ile takie cudo kosztuje? bo chyba do tanich nie należy? 🙂

Catarina_87
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Oj, cellulit to normalnie okropnożć 😥 I znowu występuje tutaj dyskryminacja kobiet, ponieważ to one cierpią na tą przypadłożć a nie faceci. Osobiżcie od miesiąca używam peelingu i balsamu z firmy Evelline. Muszę przyznać, że trochę pomogła. No cóż, ale beż ćwiczeń się nie obejdzie 😉 No i woda…

Klementyna84
    Member
    • Odp.: 6
    • Początkujący

Może idę zbyt daleko..ale co tam. Zastanawiam się nad metodą Body Jet. Sporo o niej można poczytać tutaj -> [usunięto_link]

Może to pomoże 🙂

tucci
    Member
    • Odp.: 300
    • Pasjonat

Mi kiedyż ładnie pomógł balsam z Avonu. Ale zauważyłam, że trzeba używać go regularnie.

openminded
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

ojej to całe podpinanie pasami i te skurcze jakoż nie brzmią przyjemnie… bardziej kojarzy mi się z żredniowieczną salą tortur 😀 ale co do tego cellulitisu, czy jak tam to się pisze to ostatnio spędza mi on sen z powiek… pomimo, że jestem szczupła, a nawet chuda to na udach pojawiły mi się górki i dolinki 😕 i uzbrojona w balsamy z Perfecty i jakież urządzenia do masażu podejmuje walkę z tą brzydką skórką pomarańczową… 😆 życzę powodzenia sobie i reszcie kobiet, które walczą z własnymi udami 😛

Der-med
    Member
    • Odp.: 131
    • Zapaleniec

Cellilit skutecznie mozna usunąc tylko za pomoca terapii łączonej. Same kremy nie wystarczą, gdy mamy do czynienia z pomarańczową skórką w II stopniu zaawansowania. Zdecydowanie lepiej poddac sie w tym wypadku mezoterapii, masażowi chińską bańką lub endermologi – koszt zabiegów to ok 100 zł;)

Dorota123
    Participant
    • Tematów: 28
    • Odp.: 1594
    • Maniak

a po ilu zabiegach efekty są widoczne?

ania.wolska
    Member
    • Odp.: 68
    • Stały bywalec

[usunięto_link] wrote:

a po ilu zabiegach efekty są widoczne?

i tu się sprawa komplikuje… bo wszystko zależy od cech osobniczych organizmu, od poziomu tkanki tłuszczowej i przede wszystkim od naszych oczekiwań! Jedni po 5 zabiegach będą widzieli rezultat a inni dopiero po 10, ale nie ma się co poddawać. Jeżli chodzi o mnie to po około 6 zabiegach w villa parku zauważyłam poprawę

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

a ja ostatnio spotkalam pania, ktora opowiadala mi o pewnej magicznej sluchawce prysznicowej, ktora poprzez mikrobabelki (to najnowsza technologia japonska), jest w stanie skutecznie zawalczyc z wszelkimi niedoskonalosciami skory. Podobno to rewelacja! Powiem szczerze, ze sama sie przypalilam do tego pomyslu 🙂 i chyba sie zaopatrze. Biorac to na logike i cisnienie wody , i mikroczasteczki tlenu moga faktycznie zdzialac cuda.

werkaa
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 606
    • Zasłużony

Ja to już do „skórki pomarańczowej” już siły nie mam… Już nie wiem, co mam robić…

Paulina24
    Member
    • Odp.: 103
    • Zapaleniec

No ja też niestety mam celillit ale powiem wam szczerze że odkąd odstawiłam tabletki antykoncepcyjne celulit stał się o wiele mniej widoczny.

Ma któraż podobne dożwiadczenia???

pannaswieczka
    Member
    • Tematów: 3
    • Odp.: 482
    • Pasjonat

Ja mam cellulit od momentu dojrzewania :/. Nigdy nie zazywalam tabletek antykoncepcyjnych, zarlam natomiast hormony na tarczyce. Nie widze roznicy- zawsze byl i jest, z wiekiem tylko coraz wiekszy :(. Mam nadzieje, ze ten BiWash mi pomoze… (jak juz go kupie, oczywiscie, bo to moze troche czasu uplynac).

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Cellulit"

Przewiń na górę