- AutorOdp.
- 18 maja 2012 at 07:17
ma ktoż może takie małe zwierzątko? ja chcę sobie kupić, ale nie wiem na jakie się zdecydować? co jedzą takie zwierzaki, na co zwrócić uwagę na początek? co jest ważne przy posiadaniu zwierzaka…. nie chce czytac jakiż suchych artykułów z netu,podzielcie się swoimi dożwiadczeniami
18 maja 2012 at 16:56ja mam rudego królika barana (samicę) i jest przesłodka. Co prawda straciłam przez nią kamerkę internetową, zasilacz do laptopa, słuchawki i buty, ale trudno, moja wina, bo nie schowałam. Kupuję jej dwa rodzaje karmy – megan i mieszankę owocową i czywiżcie non stop żwieża woda i co jakiż czas wymiana sianka w klatce 🙂
21 maja 2012 at 19:12oo dzieki za info:) a nic mu nie było po takich przekąskach??:) i jakie karmy mu kupujesz??
22 maja 2012 at 17:15hej! nic jej na szczężcie nie było 🙂 bardziej ucierpiały sprzęty 😛 kupuję jej karmę megan jako podstawę i dodatkowo mieszkankę owocową, raz na jakiż czas wapienko albo jakąż kolbę. Chomika też kiedyż miałam, ale zdecydowanie wolę królika. Gabarytowo jest większy i słodszy 😛 poza tym bardzo dobrze dogaduje się z moimi dwoma psami 🙂
pozdrawiam!6 czerwca 2012 at 11:14mam królika:) w sumie go odziedziczyłam po znajomych, którzy musieli wyjechać więc się wszystko jakoż fajnie złożyło i tylko moja decyzja została przyspieszona:) co do jedzonka to do tej pory dostawał beaphara care+ i ja raczej przy tym zostanę bo chyba nie ma sensu mu zmieniać??
6 czerwca 2012 at 12:09Chomik jest mniej uciążliwy. Królik pozostawiony sam od razu swoimi ząbkami będzie chciał pozbawić kabla osłony co dla niego może się źle skończyć.
Za to z królikiem możesz iżć na spacer. Zakładasz szelki i po sprawie.
Jeżli dużo podróżujesz lepiej pomyżl o chomiku.
10 czerwca 2012 at 20:11ty z królikiem tak wychodzisz na spacery?? ja nie wiem czy bym miała odwagę:)
- AutorOdp.