Ciasto czekoladowe w 5 minut (dosłownie!)

• Autor
    Odp.
  • efkaufo
    Member
    • Tematów: 8
    • Odp.: 8
    • Bywalec

Trafiłam na niesamowity przepis! Ciasto smaczne, no i przede wszystkim szybko .

Tutaj jest przepis: [usunięto_link]

Zrobiłam, jednak za pierwszym razem według przepisu ze strony i słabo wyszło ;/ Ciastko strasznie niekształtne, mało słodkie i gumowe. Za drugim razem dodałam pół łyżeczki proszku do pieczenia, więcej łyżeczek cukru. Całożć włożyłam do miseczki

Super wyrosło! Wszystko odpowiednio „nadmuchane”

Pycha!

Teraz biore się za rodzynki i orzechy ;] Prawda, że orginalnemu murzynkowi ustępuje nieco smakiem, ale na głoda w sam raz się nada i przynajmniej nie trzeba męczyć się 3 godzin
    Pozdrawiam

sylwia90
    Member
    • Tematów: 11
    • Odp.: 75
    • Stały bywalec

a moze napiz caly przepis po swojemu 🙂

locky
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 10
    • Bywalec

jeżli chodzi o czekoladowe to naprawdę pyszne jest „duża blacha delecty”. świetnie smakuje rownież z dodatkiem lodów czy bitej żmietany

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

z Delecty nie jadłam, ale robiłam ciasto czekoladowe XXL z pudełka i jeszcze też XXL z płatkami czekolady, oba przepyszne i duże,
    robiłam na zjazd rodzinny i wszystkim bardzo oba smakowały

marysia
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 13
    • Bywalec

Czy znacie może dobry przepis na blok czekoladowy?

Radek82
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 25
    • Bywalec

Tez chetnie bym zrobil cos takiego, a nie ma jakiegos gotowca w sklepie, z ktorego mozna to zrobic, bo nie wiem czy dalbym rade:/

monika22
    Member
    • Tematów: 15
    • Odp.: 315
    • Pasjonat

ciekawe jak smakuje to ciacho??:)
    zaraz skocze zrobić i napisze czy takie dobre:)

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Lubię takie ciasta robione na szybko, bo często się chce zjeżć czegoż dobrego a nie ma za bardzo co i wtedy szybko można zrobić masę, wstawić do pieczenia i można się cieszyć pysznym ciastem popijając kawę 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Ciasto czekoladowe w 5 minut (dosłownie!)"

Przewiń na górę