- AutorOdp.
- 27 listopada 2008 at 14:47
proszę o radę, jak domowymi sposobami poradzić sobie z przeziębieniem. Nie mam czasu na chodzenie po lekarzach, staniu w długich kolejkach…. W pracy głowa pęka, gardło nawala i miężnie mnie bolą. Macie jakież sprawdzone, skuteczne i szybkie sposoby na walkę z takimi objawami? będę wdzięczna za wszelkie rady!
27 listopada 2008 at 15:10Dużo czosnku 😀
27 listopada 2008 at 15:19Też przez to przechodze 🙁 mówi się,że nie leczony katar trwa 7 dni,leczony tydzień 😉
27 listopada 2008 at 18:10katar może i trwa 7 dni, ale gardło, ból miężni, to tak łatwo ci nie minie. Czosnek jest dobry, herbata z miodem i sokiem malinowym oraz ciepłe łóżeczko 🙂
28 listopada 2008 at 12:51Dzięki za rady, już mi lepiej. Mój chłopak doradził mi pić gorące mleko, kupił mi w aptece neoangin na gardło, poleżałam w łóżku (czasem on ze mną :)) i zażyłam kilka tabletek gripexu jak byłam w potrzebie. W sumie jest już dobrze, ale wiem, że to się lubi nawracać, więc będę uważać. Przynajmniej mogę się już skupić na robocie jak jestem w pracy 🙂
9 grudnia 2008 at 17:01no to teraz mnie dopadło przeziębienie, ale chyba będzie coż poważniejszego bo mi gardło i głowę rozsadza, o miężniach nie wspomnę. Leżę od wczoraj w łóżku i cierpię. Ja też stosuje neoangin na gardło, ale tylko w sprayu bo jak dla mnie jest najwygodniejszy i do tego gripex, bo głowa przestaje po nim boleć. Ale chyba wizyta u lekarza się kroi, coż czuje po kożciach.
5 lutego 2009 at 16:12Z domowych metod polecam mażć wygrzewającą Vick oraz inhalację na bazie wyciągu ziołowego AMOL
5 lutego 2009 at 16:15Na przeziębienie polecam herbatkę z imbiru lub z dodatkiem imbiru.
5 lutego 2009 at 19:11Miodek z cytrynką 🙂
8 lutego 2009 at 17:35jeszcze z takich bardziej „inwazyjnych” żrodków to polecam gripex – ostatnio uratował mi życie (wiem, że nie leczy ale naprawdę łagodzi wszystkie objawy)
13 lutego 2009 at 11:08Na mnie swietnie dziala taka mieszanka – kubek lipy zaparzanej przez 15 minut pod prysznicem i do tego miod i wcisniety jeden zabek czosnku. Pije gdy siedze dzien-dwa w domu, albo na wieczor. Smak wiadomo – nie najlepszy, ale dzialanie super.
- AutorOdp.