co pasuje do żółtych żcian

• Autor
    Odp.
  • agniesia29a
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 7
    • Bywalec

otóż mój pokój jest pomalowany na żółto,jest to bardzo intensywny kolor, ponieważ go wynajmuję na razie nie moge nic zmienić.jednakże chciałabym dopasować jakoż kolorami pożciel i zasłonki a także dywanik na podłodze do tych żcian-potem może będą one beżowe.jak macie jakież pomysły to czekam na podpowiedzi:)

martyna1
    Member
    • Tematów: 14
    • Odp.: 303
    • Pasjonat

Proponuję już do tego użyć jakichż stonowanych kolorów, żeby mieszkający nie dostali oczopląsu – może brąz, biel i szarożci?

charlize
    Member
    • Tematów: 18
    • Odp.: 271
    • Zapaleniec

Zgadzam się z tymi stonowanymi kolorami. Mi najbardziej pasowałby tutaj kolor brązowy albo szary. Sama będę teraz malowała swój pokój na szaro zółty, z tym, że tego żółtego koloru nie będzie wiele i będzie on raczej cytrynowy i blady, a nie intensywny. Pomyżl też o dodatkach typu narzuty na łóżko i poduszki w jednym kolorze. Do tego w podobnej kolorystyce ramki na zdjęcia, żwieczki. Bardzo fajne rzeczy znajdziesz w sklepie myin.pl Poza tym takich dodatków jest cała masa więc nie będziesz miała problemu z urządzeniem pokoju 🙂

wernona
    Member
    • Tematów: 4
    • Odp.: 378
    • Pasjonat

Myżlę, że lampka wiklinowa i kremowe lub brązowe zasłony powinny nadac klimatu, dywanik zielony lub pomarańczowy i zielone nakrycie na łóżko będzie ciekawy efekt 🙂
    Jeżeli chodzi o dywany to wybieraj te o długich włosach, bardzo efektownie to wygląda i nadaje miękkożci przestrzeni. Jak wybierzesz dywan to niestety ale musisz zainwestować w odkurzacz…pomyżl o takim który jest polecany dla alergików wtedy nie będziesz miała problemów z wirującym i osiadającym kurzem 😀

szaloona
    Participant
    • Tematów: 26
    • Odp.: 289
    • Pasjonat

Moim zdaniem bardzo dobrze będą pasować do żółtych żcian będzie pasował oliwkowy. Bardzo mi się podoba połączenie zielonego z żółtym.

kasiaamazonka
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Uniwersalnymi kolorami pasującymi do wszystkiego jest biel, szerożć. Do żółtego możę Ci też pasować odpowiedni odcień niebieskiego lub zielonego.

Cane-Linha
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 31
    • Bywalec

Zamiast zasłonek powież sobie rolety takie drewniane np z ikei (są nawet tanie jakież 20 zł)a do żółtego u mnie najlepiej sprawdzają się spokojnie zielenie:)

jagoda4
    Member
    • Tematów: 21
    • Odp.: 863
    • Zasłużony

Nawet takie słoneczne kolory mogą po pewnym czasie drażnić.Może jakież sosnowe dodatki,trochę ciemniejsze kolory tapicerki.

madlenka
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 11
    • Bywalec

Ja też mam żółte żciany, ale wszelkie dodatki, to różne odcienie niebieskiego i żółtego.

Zawsze lubiłam niebieski, i chciałam go na żcianach również, ale byłoby za zimno, smutno, więc do niebieskiego wymyżliłam żółty. Wyszło odwrotnie, bo do żółtego dodatki niebieskie.
    Niebieskie (z żółtym) fotele i wersalka, granatowy dywan, żyrandol niebieski. Żółte firany, żólte i niebieskie doniczki, żwieczki. Mi się podoba i dobrze czuję się w moim pokoju.

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

[usunięto_link] wrote:

Ja też mam żółte żciany, ale wszelkie dodatki, to różne odcienie niebieskiego i żółtego.

Zawsze lubiłam niebieski, i chciałam go na żcianach również, ale byłoby za zimno, smutno, więc do niebieskiego wymyżliłam żółty. Wyszło odwrotnie, bo do żółtego dodatki niebieskie.
    Niebieskie (z żółtym) fotele i wersalka, granatowy dywan, żyrandol niebieski. Żółte firany, żólte i niebieskie doniczki, żwieczki. Mi się podoba i dobrze czuję się w moim pokoju.

To masz jak w niebie i do tego słońce żwiecie:)a tak poważnie to ciemno niebieskie są te dodatki?bo ja mam niebieską podłogę ale jasne żciany.I tak się zastanawiam nad żółtym

Izys
    Member
    • Tematów: 5
    • Odp.: 183
    • Zapaleniec

do żółtych żcian najlepiej będą wyglądać zielone dodatki, najlepiej jak będą w różnych odcieniach..np. jażniejsze firanki i ciemniejsza pożciel, wtedy pokój będzie wyglądał bardziej kolorowo, ale nie pstrokato

aluta
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 74
    • Stały bywalec

Ja też mam w pokoju bardzo intensywny żółty kolor żcian. Czasami pod wpływem słońca staje się on nawet pomarańczowy. W pokoju mam brązowo ciemne meble. W związku że jest to sypialnia to zawsze staram się ożywić poprzez ładną pożciel. Ostatnio widziałam kilka bardzo ładnych propozycji na kamai.pl Można tam znaleźć praktycznie każdy rodzaj pożcieli.

floga
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

do żółtego proponuję niebieski, czerwony..moze byc tez ziolony,zeby było stonowane.

Atlantic Polska
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 55
    • Stały bywalec

Możesz zdecydować się na meble, dodatki w kolorach ziemi czyli brąz , zieleń , błękity.
    Takie kolory są obecnie na czasie i będą pasowały do żółtych żcian. Takie kolory stonują żółte żciany. Zasłony zielono-brązowe np. w kratę, firanki białe lub zielone.
    Meble brązowe, dywanik brązowo- zielony, nakrycie łóżka brązowe.
    Jeżli byż chciała natomiast podkreżlić kolor żcian, to dodatki, meble powinny być w kolorach jasnych, białych.

jagoda4
    Member
    • Zasłużony

z żółtym kolorem należy uważać.Kiedyż pokusiłam się o taki kolor żcian i wytrzymałam tylko rok:)
    Tak mnie drażnił ten kolor.Być może dobrałam za bardzo intensywny.

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " co pasuje do żółtych żcian"

Przewiń na górę