- AutorOdp.
- 17 czerwca 2008 at 10:52
Mam 20 lat od dzieciństwa nie mogę zaakceptować swojego ciała….. zawse byłem bardziej delikatny niz inni chłopcy….
Lubiłem nosić długie włosy,damskie ubrania, nosić damskie fryzury i zachowywać się jak dziewczynka. Zaskakujący jest jednak fakt ze wcale mi sie nie podobają mezczyzni tylko kobiety. Pisze na tym forum bo czuje się jedną z was Jedną z wielu normalnych kobiet zarejestrowanych na tym forum, dlatego proszę o akceptacje albo chociaz o probe tolerowania mojej osoby i nieszczesliwej zarazem mojej sytuacji. Chciałbym na ten temat poznac wasze zdanie z góry dziękuje i pozdrawiam.18 czerwca 2008 at 09:45Współczuję Ci sytuacji w jakiej się znalazłeż. Na pewno masz poważne problemy z akceptacją swojej płci, ale niekoniecznie jesteż transseksualistą. świadczyć może o tym chociażby pociąg do kobiet.
Trudno mi radzić coż w tej sytuacji, ponieważ może ona wynikać z kilku zespołów chorobowych (np. ze schizofrenii).
Najlepszym sposobem będzie wizyta u psychiatry i/lub seksuologa. Oni najlepiej ocenią, czy potrzebna Ci jest operacja zmiany płci, czy wystarczy terapia, która wyleczy Cię z choroby powodującej te objawy.
Nie ma nic złego w byciu chorym, to tak jak gruźlica – musisz to wyleczyć, albo Cię to zniszczy. Dlatego idź jak najszybciej do lekarza.Nie szukaj też akceptacji na takich forach, bo bardzo prawdpodobne, że znajdziesz tylko ból i rozczarowanie. Ludzie zazwyczaj boją się tego, czego nie rozumieją. Dlatego nikt Ci nie odpowiedział.
Poszukaj stron ruchu LGBT, albo forów dla ludzi z Twoim problemem. Tam znajdziesz odpowiedzi.
Pozdrawiam i życzę powodzenia18 czerwca 2008 at 12:52Dziękuje za pomoc:) Szkoda tylko ze jestem tutaj prawdopodobnie nie mile widzany..:( szczerze mówiąc to włażnie wybrałem to forum ponieważ jest ono dla kobiet i miałem nadzieje ze włażnie to one bardziej mnie zrozumieją gdyż są bardziej wrazliwe, tolerancyjne i bardziej pomocne w tych sprawach niz faceci no ale cóz chyba się pomyliłem….
18 czerwca 2008 at 13:21dlaczego wnioskujesz ze ktos tu nie jest tolerancyjny skoro nikt ci nie odpisal??
mi to obojetne, nie mam takich problemow wiec nie wiem co ci radzic – proste18 czerwca 2008 at 13:50@trans 88 wrote:
Dziękuje za pomoc:) Szkoda tylko ze jestem tutaj prawdopodobnie nie mile widzany..:( szczerze mówiąc to włażnie wybrałem to forum ponieważ jest ono dla kobiet i miałem nadzieje ze włażnie to one bardziej mnie zrozumieją gdyż są bardziej wrazliwe, tolerancyjne i bardziej pomocne w tych sprawach niz faceci no ale cóz chyba się pomyliłem….
Nie ma za co. Ludzie to ludzie, niektórzy to zaakceptują, niektórzy nie (zarówno mężczyźni jak i kobiety) Poczytaj sobie parę innych tematów na tym forum i zobaczysz, że wcale nie są bardziej tolerancyjne od facetów. Może tylko mniej agresywnie reagują na odmiennożć.
Są miejsca w Internecie, gdzie na pewno znajdziesz pomoc i akceptację, skorzystaj z google (pomocne hasło – LGBT). Tutaj, jak napisał miszczu, większożć osób nie ma pojęcia, jak Ci pomóc.
18 czerwca 2008 at 14:02o rany… forum jak forum, nikt tu nie sterczy 24h/dobę… może dlatego nikt nie odpisał?
idź do lekarza. pewnie ci pomoże… tylko nie myżl że to tak hop-siup będzie, że po paru wizytach stwierdzisz „o! już wiem na pewno!”.
tak czy inaczej, co byż nie postanowił, to twoja sprawa, twój wybór. jeżli żyjesz sobie po swojemu nie robiąc nikomu krzywdy (i… żeby było jasne-zmiana płci nie robi nikomu krzywdy-kto twierdzi inaczej ma zadatki na faszystę) to nie widzę problemu…
jeżli chodzi o mnie, cóż… nie tylko toleruję, ale wręcz akceptuję coż takiego. w końcu mnie nikt mojej osoby do tego nie zmusza, a ze sobą może robić co chce. co „wrażliwsi” jak mają z tym problem to niech udają że czegoż takiego nie ma. ja problemu nie widzę.
11 października 2010 at 18:01strasznie ciezka sprawa
ja bym narzadow nigdy nie zmienila 🙂
wielki ból po operacji mnie przeraża, pozatym pewnie duzo zabiegow trzeba zrobic11 października 2010 at 18:36Archeolog 😉
11 października 2010 at 19:11Zdecydowanie zgadzam się z poprzedniczkami. Wizyta u seksuologa wskazana 🙂
Aczkolwiek ja mam wątpliwożci co do Twojej rzeczywistej płci. I to wcale nie przez pociąg do kobiet, bo homoseksualizm jest znany od wieków. Raczej dlatego, że piszesz, że jesteż tutaj, bo czujesz się jak kobieta i się z nami identyfikujesz, a jednoczeżnie używasz czasowników w formie męskiej… Ale ja się tam nie znam… 🙄
11 października 2010 at 21:07To post z przed ponad dwóch lat 😉
12 października 2010 at 04:49O… nie zwróciłam uwagi 😳 Ale w eter poszło 😛
12 października 2010 at 07:37to ciekawe co sie wydarzylo przez te 2 lata 🙂
- AutorOdp.