- AutorOdp.
- 31 marca 2011 at 22:04
Serdecznie zapraszamy na warsztat Czas Sushi w sobotę 9 kwietnia o godzinie 15.30.
Zajęcia mają formułę mieszaną teoretyczno-praktyczną.
W pierwszej czężci, oprócz prawdziwej historii tej niezwykłej potrawy, dowiecie się jak dobrać odpowiednie składniki, gdzie je nabyć i jak nie dać się nabrać przy ich zakupie; czym jest sos sojowy, a czym wasabi, jaka jest różnica między imbirem białym, a różowym¦
W drugiej czężci, pod okiem dożwiadczonych instruktorów, wykorzystacie w praktyce zdobytą wiedzę, tworząc podstawowe formy Sushi (futomaki, uramaki, hosomaki i nigiri)- nauczymy Was profesjonalnych technik, ruchów dłoni sushimastera, a przede wszystkim przekażemy wszelkie tajniki wiedzy ze szczegółami, dając gwarancję, że każdy z Was, po naszym kursie będzie potrafił zrobić dobre sushi.
I na koniec najprzyjemniejsze “ uczta Sushi z przygotowanych specjałów!
Jeżli chcecie państwo poznać tajemnicę Sushi i spędzić smacznie czas – zapraszamy!
¢ Wykład o historii, istocie i rodzajach sushi
¢ Sushi znane z polskich restauracji vs Sushi japońskie
¢ Omówienie surowców potrzebnych do przygotowania potraw (jak, gdzie, za ile?)
¢ Trening praktyczny [ futomaki, uramaki, rosomaki, nigiri]
¢ Sushi na talerzu- jak je układamy?
¢ Degustacja i savoir vivre przy japońskim stoleInformacje i zapisy na stronach:
[usunięto_link]
[usunięto_link] - AutorOdp.