Czemu chcesz schudnąć?

• Autor
    Odp.
  • mycha78
    Member
    • Tematów: 1
    • Odp.: 3
    • Początkujący

Hej,

Chciałam Was zapytać, czemu w ogóle chcecie schudnąć? Co was pchnęło do tej decyzji?

Jestem tu nowa i przybyłam do Was bo ostatnimi czasy zaniedbałam się trochę i przytyłam. Ostatnio jak wyciągnęłam stare spodnie z szafy i nie mogłam się dopiąć, to aż mnie dreszcz frustracji przeszedł – zdecydowałam że muszę schudnąć.

Dopiero wtedy zobaczyłam że już nie wyglądam tak fajnie i automatycznie zaczęłam czuć się gorzej na ulicy, w sklepach i w ogóle miejscach publicznych. Przestałam chodzić nawet na basen nawet bo zaczęłam się wstydzić.

Moim celem jest schudnąć i osiągnąć taką figurę, żeby faceci mówili że mam ładną pupę i żebym mogła na basenie komfortowo pływać i przebywać.

A Wy kochane?

Venus
    Member
    • Tematów: 49
    • Odp.: 640
    • Zasłużony

U mnie to było tak,że kiedyż kupiłam sobie super spodnie, jednak leżały do poprawki, ponieważ były za duże, po dwóch latach postanowiłam je wydać, ale najpierw przymierzyłam i… o zgrozo! były akurat !

Zawsze miałam problemy z brzuszkiem, nigdy nie lubiłam wychodzić w stroju kąpielowym,bo wyglądam jak w zaawansowanej ciąży. Chętnie się go pozbyję i dlatego chciałabym schudnąć.

Zauroczona
    Member
    • Tematów: 10
    • Odp.: 464
    • Pasjonat

ja podobnie jak Ty mycha78, jakiż czas temu zwyczajnie się zaniedbałam 🙁
    Niestety mam wrodzoną skłonnożć do tycia i jak się nie pilnuję, to na nadwagę nie trzeba długo czekać….
    Wystarczyło kilka miesięcy i z fajnej, sportowej sylwetki – obrosłam tłuszczykiem 😉
    Ale mam już wprawę w odchudzaniu, więc wiem, że wystarczy silna wola i wrócę do prawidłowego stanu 🙂

WarnGirl
    Member
    • Tematów: 48
    • Odp.: 4517
    • Guru

Za czasów kiedy chciałam schudnąć,kierowałam się przede wszystkim upodobaniem do wystających kożci.Podobało mi się to,a że natrudzić się wiele nie musiałam-szybko zaczęłam wyglądać jak kożciotrup. Dodatkową motywacją były teksty koleżanek w stylu: „Matko jaka ty jetseż chuda!przestań się już odchudzać!”,które traktowałam jako zazdrożć i odchudzałam sie jeszcze bardziej. Wiem,wiem-głupota na kółkach 😉
    Teraz znowu jestem chuda,ale to już nie jest zamierzone działanie 😕

dziewucha
    Member
    • Tematów: 6
    • Odp.: 181
    • Zapaleniec

ja nie chcę ale muszę trochę schudnąć bo będę musiała niedługo wymienić pół garderoby, tyłek mi urósł o brzuchu nie wspomnę 😕
    zamierzam zapisać się na fitness bo to chyba najlepsze ćwiczenia dla kobiet

tiffany
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 84
    • Stały bywalec

W moim przypadku nie było to nic orygianlnego. Zmotywowało mnie po prostu odbicie w lustrze po wyjżciu spod prysznica. Uznałam, że mogę wyglądać lepiej i tyle. Zresztą już wiem, że miałam rację. 😀

aguus_
    Member
    • Tematów: 7
    • Odp.: 199
    • Zapaleniec

też muszę zacząć coż robić ze swoim ciałem, bo ostatnio zauważyłam, że przestałam biegać, objadam się wieczorem i z mojego mega płaskiego brzucha zrobiła się już oponka. więc odchudzanie czas zacząć. :))

Khushi
    Member
    • Tematów: 2
    • Odp.: 50
    • Stały bywalec

Ja również postanowiłam schudnąć po tym, jak w przymierzalni sklepu zobaczyłam w lustrze potwora. Chcę zrzucić 5 kg. A przytyłam po lekach, które nieststy ciągle muszę brać.

daisy m
    Member
    • Tematów: 0
    • Odp.: 20
    • Bywalec

czemu?
    ja już od kilku miesięcy próbuję trzymać dietę
    mój powód jest może dla was nietypowy – jestem siatkarką i w zeszłym roku usłyszałam, żartobliwie co prawda, ale że coż za dużo jak na normę – waże..
    trochę się załamałam, bo mimo, że nigdy się wagą nie przejmowałam i jakiż czas się w ogóle nie ważyłam – bo uważałam że jak chodze na treningi bardzo często, to na pewno gubię kg a nie przybywa ich
    ale gdy zwazyłam się i porównałam moją wagę z tą kilka miesięcy wczeżniej( wtedy) to naprawdę był szok
    od tamtego czasu
    nie jem chleba – a zastapiłam go wasą ale konsekwentnie – kiedyż pszenną teraz Wasą Sport bo jest wieloziarnista
    jem jogurty i piję jogurty kiedy naprawdę mam ochotę na słodycze
    jem bardzo dużo warzyw – i surowych i gotowanych
    mało ziemniaków
    i dużo piję

no ćwiczę jak zawsze
    i udalo się schudnąć:)))

emcafe
    Member
    • Tematów: 12
    • Odp.: 24
    • Bywalec

ja chcę mieć plaski brzuch , niewiem dlaczego on sie zrobil duży od ponad roku, i nikt mi niechce tego wytumoczyć.

chce cwiczyc miec jakas diete

czerwona_poziomka
    Member
    • Odp.: 12
    • Bywalec

ja chciałabym raczej zrzucić trochę tłuszczyku z brzucha niż schudnąć, koleżanka mi mówiła, że używała kiedyż takiego preparatu, który powodował zmniejszenie obwodu w talii, ale nie wiem czy to jest możliwe? Słyszałyżcie może o czymż takim?

Miska26
    Member
    • Tematów: 13
    • Odp.: 501
    • Zasłużony

Ponieważ źle się czuję ze swoją waga, przeszkadza mi i to bardzo zwłaszcza w czasie zakupów kiedy nie mogę się wcisnąć w spodnie które strasznie mi się podobają, dlatego konkurs na schudnijmy, dzięki któremu mam motywację , oraz ruch przede wszystkim basen

zdesperowana99
    Member
    • Odp.: 5
    • Początkujący

Mnie podobnie, jak większożć z Was przekonała za ciasna garderoba… Nie chciałam się godzić na większy rozmiar, a skoro ciuchy nie chciały się dopasować do mnie, to ja siłą rzeczy musiałam do nich 😉 robię to małymi kroczkami, ale ważne, że skutecznie! zamówiłam indywidualną dietę na [usunięto_link] na 3 miesiące – w przeciągu trzech dni dostałam dietę rozpisaną na tydzień (bo po tygodniu musiałam się zważyć, zaktualizować dane i dopiero dostałam kolejną) – czuję się super, bo wszystko jest dopasowane do moich preferencji – schudłam ciut ponad dwa kilo w przeciągu dwóch tygodni. polecam wszystkim! 🙂 i trzymam kciuki za samozaparcie i wytrwałożć!

Ewita89
    Member
    • Odp.: 2
    • Początkujący

Zawsze byłam gruba :/ bywały oczywiżcie czasy lepsze i gorsze ale ,,lekka” nadwaga (nienawidze tego słowa 👿 ) zawsze była. Szukając sukienki na studniówkę usłyszałam w jednym sklepie że powyżej 42 rozmiaru to sukienke trzeba sobie uszyć u krawcowej bo oni już takich rozm nie mają 😳 Było mi tak wstyd, że planowałam wcale nie iżć na mój wielki bal 😥 Sukienkę w końcu znalazłam (niecały tydzień przed) , poszłam i bawiłam się rewelacyjnie, ale to uczucie zostało we mnie 😥 Próbowałam wszystkiego :diet jakie są ino na żwiecie, ćwiczeń, preparatów odchudzających (boże ile na nie wydałam-zgroza) jednak jestem osobą o bardzo, ale to bardzo słabej woli a za czekoladą to poszłabym prosto do piekła 😀 także nic nie chudłam. Zeszczuplałam dopiero, niechlubnie się muszę przyznać – biorąc amfetaminę, choć był to zaledwie skutek uboczny. Przestałam brać – przytyłam w 6 miesięcy 20 kg! Zdesperowana znowu biorę i jak na razie nie jem, trace na wadze oraz nie żpię kilka nocy z rzędu. Ale warto. Prawda?

metixii
    Member
    • Odp.: 37
    • Bywalec

a mnie przybyło nie całe 20 kg wiecej,zawsze nosiłam rozmiar 38…a teraz szok-nie umiem patrzec na siebie,zle się czuję w tym ciele,a najgorzej jest z kupowaniem ubran,nie ma nic fajnego w dużym rozmiarze-to co mi sie podoba to same na chudzinki i dlatego wziełam sie w garsc i zamierzam zrzucić wage.Przez miesiąc brałam tabletki+ do tego dieta i cwiczenia i schudłam 8 kg,teraz postanowiłam spróbowac własnymi siłami ale jak narazie waga stoi w miejscu,ale sie nie poddaje 🙂

Musisz się zalogować by napisać odp. w temacie: " Czemu chcesz schudnąć?"

Przewiń na górę