- AutorOdp.
- 9 marca 2009 at 13:54
Hej,
Chciałam Was zapytać, czemu w ogóle chcecie schudnąć? Co was pchnęło do tej decyzji?
Jestem tu nowa i przybyłam do Was bo ostatnimi czasy zaniedbałam się trochę i przytyłam. Ostatnio jak wyciągnęłam stare spodnie z szafy i nie mogłam się dopiąć, to aż mnie dreszcz frustracji przeszedł – zdecydowałam że muszę schudnąć.
Dopiero wtedy zobaczyłam że już nie wyglądam tak fajnie i automatycznie zaczęłam czuć się gorzej na ulicy, w sklepach i w ogóle miejscach publicznych. Przestałam chodzić nawet na basen nawet bo zaczęłam się wstydzić.
Moim celem jest schudnąć i osiągnąć taką figurę, żeby faceci mówili że mam ładną pupę i żebym mogła na basenie komfortowo pływać i przebywać.
A Wy kochane?
9 marca 2009 at 14:24U mnie to było tak,że kiedyż kupiłam sobie super spodnie, jednak leżały do poprawki, ponieważ były za duże, po dwóch latach postanowiłam je wydać, ale najpierw przymierzyłam i… o zgrozo! były akurat !
Zawsze miałam problemy z brzuszkiem, nigdy nie lubiłam wychodzić w stroju kąpielowym,bo wyglądam jak w zaawansowanej ciąży. Chętnie się go pozbyję i dlatego chciałabym schudnąć.
9 marca 2009 at 16:23ja podobnie jak Ty mycha78, jakiż czas temu zwyczajnie się zaniedbałam 🙁
Niestety mam wrodzoną skłonnożć do tycia i jak się nie pilnuję, to na nadwagę nie trzeba długo czekać….
Wystarczyło kilka miesięcy i z fajnej, sportowej sylwetki – obrosłam tłuszczykiem 😉
Ale mam już wprawę w odchudzaniu, więc wiem, że wystarczy silna wola i wrócę do prawidłowego stanu 🙂9 marca 2009 at 17:44Za czasów kiedy chciałam schudnąć,kierowałam się przede wszystkim upodobaniem do wystających kożci.Podobało mi się to,a że natrudzić się wiele nie musiałam-szybko zaczęłam wyglądać jak kożciotrup. Dodatkową motywacją były teksty koleżanek w stylu: „Matko jaka ty jetseż chuda!przestań się już odchudzać!”,które traktowałam jako zazdrożć i odchudzałam sie jeszcze bardziej. Wiem,wiem-głupota na kółkach 😉
Teraz znowu jestem chuda,ale to już nie jest zamierzone działanie 😕12 marca 2009 at 14:32ja nie chcę ale muszę trochę schudnąć bo będę musiała niedługo wymienić pół garderoby, tyłek mi urósł o brzuchu nie wspomnę 😕
zamierzam zapisać się na fitness bo to chyba najlepsze ćwiczenia dla kobiet13 marca 2009 at 21:52W moim przypadku nie było to nic orygianlnego. Zmotywowało mnie po prostu odbicie w lustrze po wyjżciu spod prysznica. Uznałam, że mogę wyglądać lepiej i tyle. Zresztą już wiem, że miałam rację. 😀
14 marca 2009 at 09:56też muszę zacząć coż robić ze swoim ciałem, bo ostatnio zauważyłam, że przestałam biegać, objadam się wieczorem i z mojego mega płaskiego brzucha zrobiła się już oponka. więc odchudzanie czas zacząć. :))
14 marca 2009 at 11:03Ja również postanowiłam schudnąć po tym, jak w przymierzalni sklepu zobaczyłam w lustrze potwora. Chcę zrzucić 5 kg. A przytyłam po lekach, które nieststy ciągle muszę brać.
22 marca 2009 at 14:15czemu?
ja już od kilku miesięcy próbuję trzymać dietę
mój powód jest może dla was nietypowy – jestem siatkarką i w zeszłym roku usłyszałam, żartobliwie co prawda, ale że coż za dużo jak na normę – waże..
trochę się załamałam, bo mimo, że nigdy się wagą nie przejmowałam i jakiż czas się w ogóle nie ważyłam – bo uważałam że jak chodze na treningi bardzo często, to na pewno gubię kg a nie przybywa ich
ale gdy zwazyłam się i porównałam moją wagę z tą kilka miesięcy wczeżniej( wtedy) to naprawdę był szok
od tamtego czasu
nie jem chleba – a zastapiłam go wasą ale konsekwentnie – kiedyż pszenną teraz Wasą Sport bo jest wieloziarnista
jem jogurty i piję jogurty kiedy naprawdę mam ochotę na słodycze
jem bardzo dużo warzyw – i surowych i gotowanych
mało ziemniaków
i dużo pijęno ćwiczę jak zawsze
i udalo się schudnąć:)))14 kwietnia 2009 at 11:47ja chcę mieć plaski brzuch , niewiem dlaczego on sie zrobil duży od ponad roku, i nikt mi niechce tego wytumoczyć.
chce cwiczyc miec jakas diete
17 kwietnia 2009 at 07:02ja chciałabym raczej zrzucić trochę tłuszczyku z brzucha niż schudnąć, koleżanka mi mówiła, że używała kiedyż takiego preparatu, który powodował zmniejszenie obwodu w talii, ale nie wiem czy to jest możliwe? Słyszałyżcie może o czymż takim?
29 kwietnia 2009 at 10:14Ponieważ źle się czuję ze swoją waga, przeszkadza mi i to bardzo zwłaszcza w czasie zakupów kiedy nie mogę się wcisnąć w spodnie które strasznie mi się podobają, dlatego konkurs na schudnijmy, dzięki któremu mam motywację , oraz ruch przede wszystkim basen
29 kwietnia 2009 at 12:58Mnie podobnie, jak większożć z Was przekonała za ciasna garderoba… Nie chciałam się godzić na większy rozmiar, a skoro ciuchy nie chciały się dopasować do mnie, to ja siłą rzeczy musiałam do nich 😉 robię to małymi kroczkami, ale ważne, że skutecznie! zamówiłam indywidualną dietę na [usunięto_link] na 3 miesiące – w przeciągu trzech dni dostałam dietę rozpisaną na tydzień (bo po tygodniu musiałam się zważyć, zaktualizować dane i dopiero dostałam kolejną) – czuję się super, bo wszystko jest dopasowane do moich preferencji – schudłam ciut ponad dwa kilo w przeciągu dwóch tygodni. polecam wszystkim! 🙂 i trzymam kciuki za samozaparcie i wytrwałożć!
1 czerwca 2009 at 22:18Zawsze byłam gruba :/ bywały oczywiżcie czasy lepsze i gorsze ale ,,lekka” nadwaga (nienawidze tego słowa 👿 ) zawsze była. Szukając sukienki na studniówkę usłyszałam w jednym sklepie że powyżej 42 rozmiaru to sukienke trzeba sobie uszyć u krawcowej bo oni już takich rozm nie mają 😳 Było mi tak wstyd, że planowałam wcale nie iżć na mój wielki bal 😥 Sukienkę w końcu znalazłam (niecały tydzień przed) , poszłam i bawiłam się rewelacyjnie, ale to uczucie zostało we mnie 😥 Próbowałam wszystkiego :diet jakie są ino na żwiecie, ćwiczeń, preparatów odchudzających (boże ile na nie wydałam-zgroza) jednak jestem osobą o bardzo, ale to bardzo słabej woli a za czekoladą to poszłabym prosto do piekła 😀 także nic nie chudłam. Zeszczuplałam dopiero, niechlubnie się muszę przyznać – biorąc amfetaminę, choć był to zaledwie skutek uboczny. Przestałam brać – przytyłam w 6 miesięcy 20 kg! Zdesperowana znowu biorę i jak na razie nie jem, trace na wadze oraz nie żpię kilka nocy z rzędu. Ale warto. Prawda?
2 czerwca 2009 at 10:36a mnie przybyło nie całe 20 kg wiecej,zawsze nosiłam rozmiar 38…a teraz szok-nie umiem patrzec na siebie,zle się czuję w tym ciele,a najgorzej jest z kupowaniem ubran,nie ma nic fajnego w dużym rozmiarze-to co mi sie podoba to same na chudzinki i dlatego wziełam sie w garsc i zamierzam zrzucić wage.Przez miesiąc brałam tabletki+ do tego dieta i cwiczenia i schudłam 8 kg,teraz postanowiłam spróbowac własnymi siłami ale jak narazie waga stoi w miejscu,ale sie nie poddaje 🙂
- AutorOdp.