- AutorOdp.
- 27 czerwca 2010 at 08:42
paskudny ? ee chyba nie ma takiej tragedii troszkę pali ale poza tym ja nie wyobrażam sobie pizzy bez sosu czosnkowego i to włażnie takiego oossttrreeggoo 🙂 jeżeli chodzi o jakież domowe potrawy w domu z dodatkiem czosnku u mnie stosuje sie go raczej w postaci sproszkowanej ..niestety
no i znany jest także jako naturalny antybiotyk
a taka ciekawostka na Discovery Bear Grylls w swoim programie opowiadał o afrykańskich rybakach którzy smarują sie czosnkiem po to aby odstraszyć krokodyli ;P
27 czerwca 2010 at 09:10ahh no tak ta mieszanka ale to chyba każde dziecko to przechodziło ….
sam też ale u mnie nie powodowało to żadnych skutków ubocznycha izaczku co do sosu jalapeno to nie to samo co czosnkowy połączenie delikatnożci z ostrożcia a jalapeno papryka za którą nie przepadam a tym bardziej za tego typu ostrożcią 😉
30 czerwca 2010 at 18:33Czosnek nie jest taki zły, ale wolę osobiżcie cebulkę 🙂
11 września 2010 at 05:39ja akurat też uwielbiam czosnek – znaczy smak i zapach żwieży…
ale jak się Kobitki pozbyć szybko tego nieżnożnego zapachu w ustach po paru godzinach? 👿 zdaje się, że jest jakiż sposób…13 września 2010 at 20:33@mak polny wrote:
…mieszanka mleczno-czosnkowo-miodowa … Do tej pory ją stosuję, gdy czuję, że jakież przeziębienie mnie zaczyna łapać.
hmm…
13 września 2010 at 21:14@izaczek wrote:
Kowal odradzam…
:}}Nie zastanawiałem się nad kwestią spróbowania takie miksu tylko raczej działania ,ale nie chce mi się tu ludziom wciskać 😀
Co do smaku mimo ,że lubię czosnek to tylko jako przyprawę lub pieczony 😉14 września 2010 at 10:38Jako przyprawa w mojej kuchni jest konieczny, wiadomo, ze nie nie spożywam sosu mega czosnkowego przed randka, albo innym ważnym wyjżciem, ale dodatkiem jest bardzo smakowitym.
16 września 2010 at 17:10nie wyobrażam sobie zjedzenia ząbka czosnku w całożci, ale jako dodatek, przyprawa – nie mogę sie bez niego obejżć! masło czosnkowe i sos czosnkowy to moja specjalnożć 😉
21 września 2010 at 09:57ja lubie czosnek jako przyprawa, bardzo dobre dania wychodza z nim w polaczeniu, oraz jakies sosy, ale samego surowwego nie zjadlabym 😀
21 września 2010 at 17:30No, masło z czosnkiem, ale można też dodać szczypiorek i podawać razem z opiekanymi bułeczkami z piekarnika, pycha :).
Ogólnie czosnek jest żwietny w przeziębieniach. Zawsze, gdy łapie mnie katar wącham ząbki czosnku i raz, dwa katar znika.
Jako przyprawa – uwielbiam. Wspomniane masło czosnkowe, tzatziki, gdzie tylko pasuje – wrzucam czosnek :).21 września 2010 at 17:37@izaczek wrote:
phi
to po prostu masło z czosnkiem a nie masło czosnkowe.. jestem rozczarowana 🙄
😛no wiesz, masło z ziołami nazywa się potocznie masłem ziołowym, masło z czosnkiem – masłem czosnkowym, itd itp 😀 przykro mi, że Cię rozczarowałam ;))
ja masło czosnkowe robię sama, ze żmietany, potem je ucieram z wyciżniętym czosnkiem, posiekaną żwieżą bazylią i solą. jest pyszne, polecam 🙂
- AutorOdp.